E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Kushner'i kabul etti---

Erdoğan Kushner'i kabul etti

Erdoğan Kushner'i kabul etti
27 Şubat 2019 - 16:11 borsagundem.com

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanının kıdemli danışmanı ve asistanı Jared Kushner'i kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı ve asistanı Jared Kushner, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Aynı zamanda Trump'ın damadı olan ve Washington'un İsrail-Filistin politikası konusundaki çalışmalarını yürüten Kushner Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan fotoğraflarda, görüşmeye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da katıldığı görüldü.

Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon programında Kushner ile bugün yapacağı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, "Şu anda görüşme Sayın Trump'ın da bana ifade ettiği şekliyle ağırlıklı olarak ekonomi ve bölge sorunları(konusunda)" dedi.

Kushner, Washington'ın Ortadoğu sorununa ilişkin hazırladığı barış planı konusunda bölge ülkelerinde temaslarda bulunuyor. Körfez ülkelerine ziyareti sırasında Sky News Arabia'ya bir röportaj veren Kushner, planın "çok detaylı bir siyasi planı" da içerdiğini ve "nihai statü konularının çözümü ve sınırların belirlenmesi" gibi konuları da içerdiğini belirtti.

ABD'nin geçen yıl İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e çekme kararı Ankara'nın sert tepkisine neden olmuştu. Ankara, ABD'nin bu adımı ile Ortadoğu barış sürecinde tarafsızlığını yitirdiğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Matrix27 Şubat 2019 17:55

    Iki damat tanışmışlar hayırlı olsun ülke sıkıntılarını halletmişlerdir zaten bir ferahlık var içimde bugün bundan olsa gerek