E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kültüründen habersiz bir nesil hayata tutunamaz---

Erdoğan: Kültüründen habersiz bir nesil hayata tutunamaz

Erdoğan: Kültüründen habersiz bir nesil hayata tutunamaz
29 Mayıs 2020 - 21:31 borsagundem.com

İstanbul'da fetih kutlamalarında konuşan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kökleri ile bağı kopmuş bir ağaç nasıl ayakta kalamazsa kültüründen habersiz bir neslin de hayata tutunması mümkün değildir" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Okçular Vakfı Spor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen fetih kutlamalarına video konferansla bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Ülkemizle beraber tüm dünyayı da etkileyen koronavirüs sebebiyle buruk bir Ramazan ve bayram geçirdik.

Ama içinde bulunduğumuz olağanüstü durumun bizim fetih coşkusunu gölgelemesine de müsaade etmiyoruz.

Sevgili gençler, değerli sporcularımız, kültürümüzde ok ve yay savaş ve avlanma aracı olmanın ötesinde siyasetten sosyal hayata birçok manayı barındırır.

Siyaset geleğinimizde yay merkezi, ok ise uç beyliklerini ve akıncıları temsil eder. ... Ayrıca ok, gönderen kişinin gönderenden emin olması anlamına gelir. ... Bunun için ok meydanına abdestsiz ve sarhoş girilmesi yasaklanmıştır. Aslında buraya bir parantez açıyorum, çocukluk yıllarımın, gençlik yıllarımın hemen hemen tamamı şu anda bulunduğumuz mekanda geçmiştir ve bu mekanın benim gençlik yıllarımda çok ama çok önemli hatıralarım var.

Spor müsabakaları sırasında muhakkak besmele çekilir, peygamber efendimize salavat getirilirdi. Pehlivanların özel hayatlarında da tıpkı er meydanındaki gibi mert olmaları beklenirdi. Ata sporlarımızın yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor.  Devlet olarak ana önceliğimiz kendini bilen, ahirini, medeniyetini bilen, özgüveni yüksek, ahlaklı, erdemli ve sağlıklı gençler yetiştirmektir. Tüm ata sporlarımızı teşvik ediyor, önemli destekler veriyoruz.

Türk okçuluğuna ilgi günden güne artıyor. Genç kuşak da atçılık, okçuluk, cirit gibi ata sporlarımızı öğrenmeye daha fazla merak salıyor. Ülkemizde düzenlediğimiz uluslararası organizasyonlarla hem başarılı sporcularımızın yetişmesine hem de bu sporların dünya çapında tanınmasına katkı sağladık.

Başarılı olan tüm sporcularımızı şahsım, milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum ve bundan sonraki süreçte de başarılarının artarak devamını diliyorum. İnanıyorum ki bu tür müsabakalar, hele hele dünya etnospor olarak hazırlanan müsabakalar bizim heyecanımızı, coşkumuzu, gençliğimizin buraya olan ilgisini daha da artıracaktır. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.30 Mayıs 2020 18:42

    Tarih bir milletin hafızasıdır. Tarihini bilmeyen hafızasını kaybetmiştir. Maalesef şanlı tarihini, kültürünü bilmeyen, Avrupalılardan yalan yanlış öğrenen insanlar var. Sonra ecdadına düşman oluyor. Ecdadını öldürenleri seviyor. Yazık...

  • muck30 Mayıs 2020 15:16

    İlk zamanlarda, cemaatler, dergahlar kültürü vardı... sonra bu moda bitti. Atatürkçüler ve solcular düşman ve kominizm tehdit oldu... derken iran ve ortadoğu dediler, ırak iran suriye arap kültürü geldi.. derken bu kültürde isteneni vermedi, ve islamcılık ve ümmetçilik adı altında değişti... derken yaşanan son gelişmelerle abd ve rusya ve arap dunyasıda bizlere düşman olunca Türkçü olduk... ama iç meselelerde TÜkçülük 2 ye ayrıldı. Beyaz türk diye kavram çıktı... derken, Atatürk kitaplardan silinmeye ve anlımız okutulmayaya başladı... türk kültürü ve devlet kurucusu unutturulmak istendi. bazı cemaatlerde bu süreçte 15 temmuzda yollar ayrıldı. böylece yine araplar yerine, Türk milleti ve osmanlıcılık ön plana çıktı... osmanlıcılıkderken, bir ada 1071 malazgit ve selçuklu olduk... böyle bir 18 yıl yaşadık. şimdi bunların hepsi kanun ve nizami olsa zaten bizlerin kültürü. bunlarla oynayan kim reis ?

  • Türkoğlutürk 30 Mayıs 2020 13:14

    Fatihte açılmışken, fatih İstanbulu aldıktan sonra ege bölgesinde yaptığı katliamın nedeni ni bilen varmı, birde şu ordunun önünde çıplak ayakla ölüme gönderilen çocuk askerlerinin kaynağı neresi. Tarih bütündür. Bir tarafı gör işine gelmeyeni unut olmaz.

  • Nedim30 Mayıs 2020 18:12

    Bu kahpe yine kudurmuş!  Şu kendine Türk adı altında her türlü itliği yapan var ya onu diyorum.  Fatih katliam yapsa idi senin gibi Ermeni tohumları bu güne kadar gelemezdi! 

  • Bayhan 30 Mayıs 2020 02:59

    Ne değerli ne büyük tespitler!

  • Selim30 Mayıs 2020 13:56

    B... K dumanısın

  • Sende boş sun...30 Mayıs 2020 02:34

    Ne mutlu türküm diyene. Gerisi boş.

  • AhmetK30 Mayıs 2020 09:19

    Daha deger verdıgn Turk kelimesinin imlsını bile bilmiyor yada onemsemiyorsun. Sozde cahil milliyetci.

  • Sayın Reis30 Mayıs 2020 00:16

    Çıraklık bitti kalfalık bitti ustalık bitti! Ayasofyayı açmak için daha ne bekliyorsun? Oy dedin verdik yetki dedin verdik bir dediğini iki etmedik!

  • Ali30 Mayıs 2020 00:58

    Şimdide gaz mı veriyorsun

  • Süleyman30 Mayıs 2020 00:01

    Geçmişine bu kadar uzak olanlar yıllarca arkasından atıp tutulmuş bir devletin parçalanması yetmemiş ve sövmek için her bahaneyi bulmuşlardır Bilerek yada bilmeden buna alet olanlar bilsinler ki muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu biliyoruz Osmanlıda biziz Ataürkte biziz. Biz kahraman Türk milletinin evlatlarıyız

  • bahaneci29 Mayıs 2020 23:32

    Tum okullarda Atam,in dili/Osmanli ca,nin ders olarak okutulmasi gerek.....

  • Haha30 Mayıs 2020 00:04

    Once atalarini ogren .... Turkce,farsca ve arapca dan olusur. Senin atan ne farstir ne arap sadece Turktur ha sen kendini oyle gormuyorsan ozel kurslarda atalarinin dilini ogrenebilirsin

  • Zirr29 Mayıs 2020 23:03

    Akculuk vakfi oglanin ya

  • Kaçan Grup29 Mayıs 2020 22:54

    babacan, okçu değil topçu

  • Arif gsli29 Mayıs 2020 22:30

    İnkılağ tarihinden öteye gitmeyen taeih ders lerinede bi el atılsa. 5. 6. Osmanlının 600 yıllık tarihi 7. 8. 9. 10 11 12. Sınıfta 20 yıllık inkıla tarihi

  • AHMET ÖZBİR29 Mayıs 2020 22:29

    REİS'im Hz. Fatih Sultan Muhammed Han'ın torunu olduğunu bu akşamki kutlamalarla ispat ettin. Boşuna senin izinden gitmiyoruz, BOŞ olanlara yüz vermiyoruz. Rabbim seni başımızda daim eylesin. Nice fetihler, nice güzel günler bizlere nasip eylesin. Bizans kalıntılarının da tamamen süpürülmesini sizlere Cenab-ı Allah nasip eylesin. Amin.

  • Itoah30 Mayıs 2020 12:25

    Hdp yi bu konuma getiren akp olmasın. Noldu sizin aciliminiz ve âkil adamlarınız ? Biz sadece sizin gibilere çakarız sizi gidi rantçılar

  • Kamil 30 Mayıs 2020 10:02

    Sen önce dinini öğren rezil. Hz. Fatih sultan muhammed kim? Sizin dininiz imanınız rantiniz başkada birşey bilmezsiniz

  • AhmetK30 Mayıs 2020 09:22

    Kara İt olmaktan iyidir. Bir kökü ve ilkesi var en azndan. Sizler gibi her ülkeye köpeklik yapan bir zihniyet. Hdp ile yataga giren sözde chp ve cakma milliyetci midesiz tipler sizi

  • Akmal seni 30 Mayıs 2020 02:35

    Akmal yine sahnede

  • Mustafa 29 Mayıs 2020 22:22

    Kültür den habersiz?