E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kirli sanal dünyaya teslim olmayacağız---

Erdoğan: Kirli sanal dünyaya teslim olmayacağız

Erdoğan: Kirli sanal dünyaya teslim olmayacağız
10 Şubat 2020 - 14:28 borsagundem.com

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu hakkının böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız''dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Önce gençler sonra diğer herkese yayılan teknoloji bağımlılığı gözardı edilemez" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu açılışla ülkemizin her türlü siber saldırıya karşı çok daha hazırlıklı hale geldiğine inanıyorum. Bilgi ve teknoloji dünyada en hızlı büyüyen sektördür. Bilgi ve teknoloji sektöründe ülkemizde yapılan yatırım 100 milyar dolara yaklaştı. Tüm mobil operatörleri yerli baz istasyonumuzu kullanmaya davet ediyoruz.

İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022'de uzaya göndermeyi planlıyoruz.

''YERLİ 5G TEKNOLOJİSİ ALTYAPISINI KURMADAN 5G'YE GEÇEMEYİZ''

5G akıllı şehirler, hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz.

''GÜNÜMÜZDE VERİ EN AZ PETROL KADAR ÖNEMLİ HALE GELDİ''

Türkiye son dönemde siber saldırılar en çok hedef olan ülkelerin başında geliyor. 2016'da 9 bini bulmayan ülkemize yöneli siber saldırı sayısı geçtiğimiz sene 136 bini aşmıştır. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Günümüzde veri en az petrol kadar önemli hale geldi. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı anlayışı ile başlattığımız çalışmalarda henüz istediğimiz yere gelemediğimiz bir gerçektir. Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır.

''4 BİN UZMANLA SİBER GÜVENLİĞİ FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR''

Şu anda 1300 kurumumuzda yaklaşık 4 bin uzmanla siber güvenliği faaliyetleri yürütülüyor. Siber savunmada yapay zeka teknikleri giderek önem kazanıyor.''

Türkiye olarak uzayda 3 haberleşme uydumuz görev yapıyor. Bu uydular 118 ülkede hizmet veriyor.

"MODERN KÖLELERE DÖNÜŞEN YIĞINLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımı giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta 'modern köleler'e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız.

İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız.

Ülkemizi yalan haberinin, iftiranın, provokasyonların adeta çığ gibi büyüdüğü bu kabus ikliminden çıkarmakta kararlıyız. Ancak, aradan geçen bu zaman rağmen henüz işe yarar bir altyapı oluşturamadığımız için üzgünüz. İçişleir ve Adalet Bakanlığı bı konuda çalışıyor. İnternnetteki kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri ülkemizde içerik yönetiminin kopyala- yapıştır metoduna dayalı olmasıdır. Halbuki bizde gerçekten parlak, cevval gençler var. Türkiye 2023 hedeflerinde bu alanda iyi bir yere getirme hedefimiz vardır. Kabiliyetli gençlerimiz var. İnternetin imkanlarını kullanarak doğru ve faydalı içerik üretmelerini istiyoruz.

Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz.Türkiye'nin maziden atiye kurduğu köprüde dijital dünya çok önemli bir hale gelmiştir. Miletimiz tarih boyunca bilim ve teknolojideki birimi çok iyi bir şekilde değerklendirmiştir. Bilgi ve İletişim teknolojilerindeki her türlü gelişmelere ayak uyduracağız. Bu duygularla açılışını yaptığımız Ulusal Siber Olaylata Müdahale Merkezi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere sevgi ve saygılarımı yolluyorum. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercek 10 Şubat 2020 23:55

    Üniversiteler de bilim adamı kalmadı, bütün kadrolar litakattan çok uzak sadece parti yandaşlarının iş maaş alanına döndü. Bilim ilim bitmiş

  • ya...10 Şubat 2020 22:50

     25 yıldır memleket yöentiyorsun.. kaç bilim adamı ve arge mühendisi yetiştirdin ? kaç tane kaliteli dünya standardında üniversiteden mezun verdin. 0 yaşındaki çocuk şuan  25 yaşında senin tönetiminde.. bakıyorsun ana baba parası iyip, kahvede iş aramakla geçiriyor ömrünü.. kurdum imamhatip ne oldu ? bol bol imam oldu.. şimdi çıkmışsın YERLİ MİLLİ UYDU YAPACAM yahu sen okul açtın mı? üniversite açtın mı?  0 yaşındaki o genler 25 yaşına geldi arge yada kalitelid evlet biriminle tanıştırdın mı? hiç bişe yapmadın. koca bir SIFIR.. şimdi yap işlet devretle fransadan uydu alınır... rusya rampasından uzaya fırlatılır.. adı UÇANTURK uydusu olur ondada 5 bal alana gergedan hapı bedava reklamları izler durur millet  :D internet kopuyor, telefomu araya araya kavga ediyoruz. youtue bile açılmıyor öyle adi bnağlantı.  GENÇER AÇIN KURAN OKUYUN bol bol... bitaat edinsonra imam efendinize... : ))

  • mustafa temiz10 Şubat 2020 22:30

    turkiye de 5 g teknolojisi yapilamaz oyle muhendislere sahip degiliz kendini gelistirenlerde yurt disinda koskoca cin de bile 5 g  yi yapabilen huwai firmasi uydu falanda yaptigimizi zannetmiyorum toplama yapim isi 4 bin siber uzmanda bana cok sacma geldi neden bu kadar fazla ....

  • : )))10 Şubat 2020 18:05

    Hapishanelerde kalabalık çok. insanlar mapusta yatmak için gün ve sıra bekliyor... sanki hastanede beyin filmi çektircek gibi sıradalar.. mapusda yatanları boşaltmak için af yapılması düşünülüyor... yani sosyal medyadan yazanda çizende hiç bişe olmaz. içeri atacak hapishane yok. mapushane yok.  : ))) seçimlerde sosyal medya ile kaçırdıkları gençleri kendilerince kontrol altına almak istiyorlar... üniversiteli siyasi bilimler okuyor. diğer genç hukuk okuyor. bildikleri içi yaptıklarında liveli güvenlikçilerce sopalanıyor bu kişiler.. toplanmıyor meydanlarda okulda... şuan sosyal medyadan aynı zihniyet toplanmaya ve haksızlıklara kafa tutuyor. ama tvlerde nagehan hanım diyorki, genler siyasetle uğraşmıyor : )) yahu 5 kişi yan yana geldiömi jop yiyir. nasıl siyasetle uğraşsın.. zaten 5 kuruşa muhtaç öğrenci şuan aç

  • Neden uretemiyoruz10 Şubat 2020 17:18

    Saman ithalatında 5g kullanılsa belki patates soğanın fiyatın 2.5 tl düşürebiliriz

  • Cemre alagöz 11 Şubat 2020 01:11

    Ali sen samanda uretemezsin

  • Ali10 Şubat 2020 17:47

    Senin aklınla ancak saman üretilir

  • Restriction10 Şubat 2020 16:50

    Sosyal medyadaki yalan haber, kışkırtma, provakasyona karşı önlem almazsanız, bu sözlerde tarihe geçer ancak. Şikayet etme makamı değil icra makamısınız. Önleminizi alın, yoksa ağlamayın

  • AHMET ÖZBİR10 Şubat 2020 16:24

    SENİNLE TÜRKİYE'm daima zirvelerde, hainlerin topu Cehennemin dibinde olacak, Küresel Güç ülkemin şahlanışını hiçbir alçak durduramayacak. Ne mutlu ülkem emin ellerde.

  • Kayı boyu 10 Şubat 2020 19:04

    Uygur ne iş yaptığın merak konusu. Türkiye ye nasıl bir iş ile büyümesine üretimine gelişmesine çağdaşlaşmasına nasıl bir katkın oluyor. Yoksa çoğu gibi sallıyormusun. Gerçi sallayanlar daha çok prim yapıyor artık

  • ahahah10 Şubat 2020 18:01

    ülke şahlanmasını göremeden göçecen gidecen... Çin g.kore. singapur bunlar 10 yılda şahlandı... yunan 5 yılda krizden çıktı... biz hala uçan kuşa borçç  25 ıl olmuş şahlanmalar, dev güçler .. atmasyonlarla yaşıyoruz.  1 okulmu açtın, 1 fabrıka yad a1 arge üsttü nasıl şahlanacak bu millet ? 1 dilim ekmeğe soğana  patatese muhtaç maaşı yetmeyen fakir millet nasıl şahlanacak ? daha beter olduk

  • Ensar 10 Şubat 2020 16:16

    Böykece Bütün ana akım medyayı ele gecirip bütün ana akm medya ile olduğu gibi, bütün internet dünyasında sadece akp ve büyük dünya liderinin asrın lideeinin büyük başarıları asrın başarıları anlatılacak, diğerletinin ise nasıl zillet illet olduğu anlatılacak. Yola devam

  • aytek10 Şubat 2020 15:37

    BIRAK SOSYAL MEDYA ÇÖPLÜĞÜNÜ, BİRAZ ÖNCE SURİYEDE 5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU. BİZ O ÇÖPLÜKTEN NASIL ÇIKACAĞIZ ONU ANLAT. ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, ACILI AİLELERİNE SABIRLAR DİLİYORUM.

  • : )10 Şubat 2020 15:35

     20 g olsa ne olacak? internet  saniyelik 100mg bağlantı hızı diye sözleşme var... olan  1 - 5  mb.. 10 bile deil... eee enden böyle jandırıyorsunuz dedim... ben ana makıandan veriyorum.. altyapı desteklemıyor dediler...

  • Itri10 Şubat 2020 14:57

    Cep telefonundan daha hızlı internete girilse ne faydası olur? Videolar donmadan ilerliyor, çoğu online oyun da sorunsuz. 5G iyice ucuzlamadan, turkiye içinde yapılabilir hale gelmeden gavurları zengin etmenin alemi yok.

  • İlk adımlar önemlidir10 Şubat 2020 15:25

    Zamanın meşhur bir osmanlı paşasının ‘ bu siyah sıvı ne işe yarıyor da İngilizler hep bunun olduğu yerlerde’ bulunuyor dediği söylenir. Bir işin ilk evrelerinde içinde olmazsanız yarın sadece son kullanıcı durumunda olursunuz.