E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz---

Erdoğan: Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz

Erdoğan: Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz
03 Şubat 2020 - 18:04 borsagundem.com

Erdoğan, İdlib'deki saldırılar sonucunda 1 milyon Suriyelinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, "Suriyelileri nasıl iskân ederiz, bunun çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, "Kırım'ın ilhakını kabul etmiyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Suriye'deki saldırılarda şehit sayısının 8'e yükseldiğini açıklarken, Rusya'nın görmezden geldiği rejim saldırıları nedeniyle 1 milyon sivilin Türkiye sınırına doğru yürüdüğünü açıkladı.

"1 milyona yakın insan sınırımıza yürüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi, "Rejimin Rusya'nın da görmezden gelmesiyle, yapmış olduğu varil bombalarıyla yaptığı saldırılar neticesinde, bizim sınırlarımıza doğru yürüdüler. Son gelen rakamlar, 1 milyona yakın insan şu an sınırlarımıza doğru yürüyor. Biz bunları, ülkemizde misafir ediyoruz. Bunlar artık konteynır kentlerden çıkartarak, evlere yerleştirme yoluna görüyoruz. Gelecek olan 1 milyon insanı, nerelere yerleştireceğiz. 

Kısa süre önce bir deprem yaşadık. Bu depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 bini aşkın ağır hasarlı bina var. Bu binaları yeniden inşa edeceğiz. Artık bunları kabullenmekte zorlanıyoruz. Bunları kendi yerlerinde Suriye'de nasıl iskan ederiz, bunun çalışmasını yapıyoruz, biz bunun çalışmasını yaparken, sınırlarımızdan yaklaşık 40 km'lik hattı, briket evler yapıyoruz. 25-30 m2'lik evlere yerleştireceğiz. Şu anda böyle bir çalışmanın içindeyiz. İlk etapta 30 bin barınakkent yapalım dedik.

İdlib'de 8 şehit

Fakat bu sabah, maalesef, rejim güçleri, yine İbdib'te hava saldırısına geçti. Bu saldırı neticesinde 3'ü sivil, 8 kişi şehit oldu. Biz de bu noktada, gerek hava, gerek kara bunlara gerekenleri yapıyoruz. Gereken bedelleri ödetiyoruz.  Astana mutakabatı çerçevesinde herkes kendi yükümlülüklerini bilsin."

Cumhurbaşkanı, Necip Hablemitoğlu'nun failinin Ukrayna'da olduğuna dair dosyaları da, Zelenskiy'e verdiğini söyledi.

"Kırım'ın ilhakını kabul etmiyoruz"

Erdoğan, Kırım'ın ilhakını kabul etmediklerini de ifade ederken, "Kırım'da "Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecek." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut 05 Şubat 2020 02:12

    Gelen geçen herkes kandırıyor bizi. 6 milyon Suriyeli vatandaş olursa MHP oyları ile birlikte %45 ancak olur yoksa seçimlerde bir daha seçilemez AKP

  • A. Yilmaz04 Şubat 2020 11:57

    Reis bunlarin anlacagi dilden konusmasini bilir rusya ikili oynuyor lakin bu ona pahilaya patlicak rusya bedel odicak yaptigi bu kallesliktir

  • Kandıran Kandırana04 Şubat 2020 09:13

    Putin de bizi kandırmış

  • Yok artık...04 Şubat 2020 00:05

    Ne hakla,kimin parasıyla,hala 1 milyon Suriye'liyi iskan etmekten söz ediyorsun?

  • Tufan04 Şubat 2020 09:32

    1 milyon suriyeli sınıra gelmiş ne yapacaksın. Ölüme terk etsen tüm dünya seni zalim ilan edecek. Çoluk cocuk yaşlı hasta masum. Yapılabilecek tek şey var. Avrupa sınırlarını açıp yunana bulgara gönderip onları krize sokmalıyız ki almanya avrupa parayı göndersin. Yoksa bu adiler para vermez.

  • teknik03 Şubat 2020 22:29

    yarın rusya doğal gazı keserse etekler havaya kalkar ,böyle siyasetle  devlet yönetilmez.yeni düşman putin mi acaba ,ülke kaynakları her gün çarçur oluyor  sonra  yeni vergiler yine vergiler vatandaşın suçu ne suriye ile derdimiz neydi savaş halindeyiz kazancımız ne olacak ,şehitlerimizi ne için verdik ,herkes düşünsün

  • Tatar Sever04 Şubat 2020 01:34

    Rusya ne yiyecek o zaman? Ekonomisi doğalgaza bağlı bir ülkeden bahsediyoruz.Bu işler öyle kolay değil.

  • ..03 Şubat 2020 22:17

    tatar türkleride gelsin. gemilerle türkiyeye dunyad ane kadar mazlum gariban fakir varsa gelsin...  : ))) 

  • halil03 Şubat 2020 21:06

    kırımda yaşan Türklerin evinde elektrik ve suyu yok çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyorlar. buna sebek olanların göz yumanların Allah belasını versin.

  • Nabza göre03 Şubat 2020 21:05

    Ukraynada böyle, rusyada öyle

  • Kissinger03 Şubat 2020 20:51

    ABD yi S400 ile, Rusya yı Kırım ile tehdit ederek bütün dünyanın eğlencesi oluyoruz maalesef. Reisin dış politika danışmanlarının istifalarını sunup bir an önce sarayı terketmeleri gerekiyor.

  • köfteci03 Şubat 2020 20:04

    kırımı hatırladı sonunda ne var yok hep filistindi  şimdi turizim sezonu da bitti,sezon başlayınca yine kırımı unuturuz

  • azmi03 Şubat 2020 19:22

    Bu görüşü destekleyen kozlarımız var. Akkuyu Nükleer Santralı, Doğalgaz boru hatları, Trakya'da Rusların kurmak istediği Doğalgaz Depolama tesisi,Ukrayna'nın dostumuz olduğu, Libya'da Rusların Teröristleri desteklediği, Doğu Akdeniz'de Rusların söz sahibi olmak istemeleri. Bir de şöyle düşünüyorum. Kanal İstanbul'a Rusya şiddetle karşı çıkıyor, Sayın Cumhurbaşkanı , kanalı yapacağız ısrarına karşı Suriyedeki saldırı , Rusların gözdağı olmasın...

  • Kıraç03 Şubat 2020 18:40

    Reis kesinlikle doğru, Kırıma Özgür Kırın ordusu göndermek gerek.

  • ...03 Şubat 2020 18:15

    Ruslarda ypg yi terör örgütü tanımıyor ...  her ülke menfaatine geleni tanır ve uygular .normal açıklama