E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kur kısa sürede makul seviyeye inecek---

Erdoğan: Kur kısa sürede makul seviyeye inecek

Erdoğan: Kur kısa sürede makul seviyeye inecek
13 Ağustos 2018 - 14:03 borsagundem.com

Beştepe'de düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"G-20 Dünya İnsani Zirvesi, G-8, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi pek çok toplantıya ülkemizde başarıyla ev sahipliği yaptık. Siz kıymetli büyükelçilerimizle de defalarca bir araya geldik ancak Büyükelçiler Konferansı’nın konumu çok daha farklıdır. Konferans uluslararası ilişkilerimizin durumu, geleceği ve başarısı açısından çok kıymetli bir imkandır. Bu seneki toplantının öncekilerden farkı Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk toplantısı olmasındandır.

24 Haziran gecesi sandığın renginin belli olmasıyla beraber daha önceki tartışmaların hiçbiri yaşanmamıştır. Millet sandığa giderek hem yürütmeyi, hem de yasama organını belirlemiştir. Milletimizin alkışlanması gereken bir diğer başarısı böylesine kritik bir değişikliği sandık yoluyla, tamamen demokrasinin kurallarını işleterek yapmasıdır. Dünyanın bir çok bölgesinde gerilimlere, kutuplaşmalara hatta kanlı çatışmalara sebep olabilecek tarihi bir değişim; Türkiye’de demokrasi şöleni havasında gerçekleşmiştir.

Sistem ne kadar mükemmel olursa olsun, başarısını ya da başarısızlığını belirleyecek olan temel faktör insandır, insan unsurudur. İnsanı dikkate almayan hiçbir sistem başarılı olamaz. İnsanı motive etmeyen hiçbir model hedeflerine ulaşamaz. Yeni yönetim sistemimizin de başarı çıtasını hiç şüphesiz insan belirleyecektir.

"Herkes güçlü Türkiye ideali için çalışmak, üretmek ve mücadele etmek zorundadır"

Memurundan amirine, uzmanından başkanına, valisinden büyükelçisine kadar herkes tam bir koordinasyon içerisinde büyük ve güçlü Türkiye ideali için çalışmak, üretmek ve mücadele etmek zorundadır. Çatışmalara, yersiz kaygılardan veya koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan vakit kayıplarına asla tahammülümüz yoktur. Genel müdürün rolü ne kadar mühimse vatandaşlarımızın güvenliği için gece uykusundan fedakarlık yapan bekçimiz de o kadar mühimdir.

Kimsenin sistemi tıkamasına, yavaşlatmasına müsaade edemeyiz...

Statüsü, konumu, unvanı ne olursa olsun devlet teşkilatımızın tüm kadrolarının aynı adanmışlıkla meseleye eğilmesi gerekiyor. Hiç kimsenin sistemi tıkamasına, yavaşlatmasına müsaade edemeyiz. Şüphesiz bunu sağlayacak olan da öncelikle kurumların üst yöneticileridir. Yeni dönemde üst kademe yöneticilerimizin omuzlarına eskisine göre çok daha büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle bulundukları ülkelerde devletimizi temsil eden siz değerli büyükelçilerimizin mesuliyetleri daha da ağırlaşıyor.

Emekleriniz için her birinize şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği uluslararası zaferlerde siyasi iradenin kararlı tavrının yanında siz büyükelçilerimizin de çok önemli payı bulunuyor. Hariciye teşkilatı güçlü olmayan bir devletin, beynelmilel ilişkilerde güçlü olması beklenemez. Ülkemiz bu noktada gerçekten yetkin, nitelikli, kadim değerlerimizi içselleştirmiş, dünyayı ve Türkiye’yi yakından takip eden bir hariciye kadrosuna sahiptir.

Açıkçası bu kadroyu yeteri kadar etkin şekilde maalesef kullanamadığımıza da inanıyorum. İnşallah yeni dönemde sizlerden daha büyük gayretler ve sonuçlar bekliyoruz.

Türkiye ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır

Görünen köy kılavuz istemez. Son birkaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği bir kez daha gösterdi. Türkiye diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralıkla devam eden, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle bir üst aşamaya taşınan saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır. Türkiye’nin milli onurunu, şahsiyetini hedef alan bu atakların farklı biçimlerine karşı da hazırlıklı olmalıyız.

Göreve geldiğimiz andan beri milletin emanetini namusumuz bilip üzerine gölge düşürmedik. Siyasetin yeniden vesayetin emrine girmesine izin vermedik. Toplumsal çatışma senaryolarını milletimizle sırt sırta vererek engelledik. Terör örgütleri üzerinden kurulan oyunları deşifre edip önüne geçtik. Suriye’de DEAŞ ile mücadele bahanesiyle, oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik.

Ben yaptım oldu diyemezsin...

Ekonomide, fakir fukaranın rızkının finans lobilerine peşkeş çekilmesine göz yummadık. Döviz kurundaki gelişmelerin, ekonomik hiçbir temeli olmadığı, tamamen ülkemize bir saldırı mahiyeti taşıdığı herkesin ortak tespitidir. Dünyada bir, dünya ticaret örgütü var. Şu atılan adımlara baktığınız zaman bunun dünya ticaret örgütünün umdeleriyle yakından uzaktan bir alakası var mı? “Ben yaptım oldu” diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol, ne olursan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp demir çeliğe şu kadar vergi koydum diyemezsin.

Uluslararasında güven bir şey kalır mı? Bir taraftan stratejik ortak olacaksın, öbür taraftan stratejik ortağına evet, ayaklarına kurşun sıkacaksın. Bir taraftan Afganistan’da herkes terk ederken beraber olacaksın, Somali’de NATO’da beraber olacaksın, sonra kalkıp stratejik ortağını sırtından vurmaya yöneleceksin. Böyle bir şey kabullenebilir mi? Bunlara eyvallah etmemiz mümkün değildir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENGIN13 Ağustos 2018 23:36

    Reis biz sana seçimde faizi düşürme yetkisi verdik ama sonuçta faiz düşmedi dolar uçtu bir yanlışlık oldu galiba dolar uçurma yetkisi mi aldığını zannettin.

  • kerim13 Ağustos 2018 22:00

    Yazik oldu damadi harcadin baskan

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI13 Ağustos 2018 20:31

    senin makul seviyen ne .6 TL olursa asla kabul etmem.5 TL yide kabul etmem.bence sen sussan ve hazine bakanını değiştirsen ali babacan veya mehmet şimsek getirsen kurlar kesinlikle 3 gün içinde 4 TL olur.bence hatalı politikaların ülkeyi bu hale getirdi.dışardan döviz getirdin ucuz ucuz araba ve inşaatlara yatırdın sanayiye az yatırdınız ülke çıkmaza girdi.işimiz ALLAH a kaldı bence.

  • Yatırımcı13 Ağustos 2018 20:05

    hiç birşey konuşulmasa daha iyi olacaktı 4 liradan beri makul seviyeye inecek...

  • Arslan 13 Ağustos 2018 20:59

    Abd ve turkiye 6 ay sonra bunca olan mevzuu ve ülkeye verilen tahribattan sonra eğer kuzu sarması olamaz sa bende birşey bilmiyorum onlara vazgeçilmezsiniz bizim icin diye bir taviz verilmiş ahhh güzel ülkem ah bu kavganın ülke lehine çevrilmek isteniyorsa bakın incirlik üssü demiyorum konsoloslukları geçici süreyle vatanına yollarsa reise ozaman tam not bunlar bizlere yapıldi zamaninda

  • Danismaz13 Ağustos 2018 20:05

    Buyukelcilerle ne toplanti yapiyon ya hepsi dis mihrak degil mi onlarin , mihtarlari cagir mihtarlari , hani yurt disi gezisine gondermistin ya milletin parasiyla ,

  • danismaz13 Ağustos 2018 20:02

    Nasil ve ne zaman ?

  • yasin13 Ağustos 2018 19:48

    ayakkabı kutusu kadar dolarımız olaydı bozdurup zengin olurduk. 5 dolarım bile yok.

  • yalçın13 Ağustos 2018 19:45

    aöıklamalar sonrası dolar 7,01 i geçti

  • Bu enerjiyi icraat için harcasak13 Ağustos 2018 18:44

    Yahu bu nasıl bir şeydir. Bizim tarafta hep konuşma hep konuşma. Dahası hep aynı şeyleri konuşma. Aylar değil, on yıldır aynı. Bir yararı da yok, tam tersine zarar gördük. Elin oğlu konuşmuyor,cevap bile vermiyor, eylemle saldırıyor ve konuşma olarak iki tane tweet. Biz de maaşallah, ben de bişeyler söyledim yarışı var. Yok müttefik müttefiğe bunu yapmaz, yok başka müttefik ararım.Blöf mü yapıyoruz. Bir kere hiç müttefik olmadı, iki ne yapılacaksa yapılsın. Bunları söylediğinizde saldırmaktan vaz mı geçecek. Bu devlet, bak yaparım ederimle kurulmadı, eylemle icraatla kuruldu. Kuran da bu yüzden tüm dünyada saygı gördü ve hala saygı görüyor

  • Urla13 Ağustos 2018 18:42

    dedikleri doğru değil.

  • hayır13 Ağustos 2018 18:21

    için boş olursa hafif bir darbede yerle bir olursun. bağırmakla olmuyor bu işler.

  • KERİM 13 Ağustos 2018 16:23

    BİZ BATIP ÖLDÜKTEN SONRA GEÇMİŞ OLSUN VATAN SAOLSUN

  • Yorumcu13 Ağustos 2018 16:01

    Türkiye ekonomisi sağlamlık testinden geçiyor. Amerika var gücüyle ekonomik olarak saldırıyor. Türkiye karşılık veriyor. Amerika buna biraz daha devam ederse kendi ekonomisinde çatırtı sesleri gelmeye başlayacak inşallah.

  • emrah13 Ağustos 2018 15:36

    yıllardır tüpraş satıldı telekom satıldı limanlar satıldı elektirik doğalgaz satıldı fabrikalar satıldı haberlerini iyi haber gibi göstermişlerdi. sattık sattık bu hale düştük.

  • Dolar hainleri13 Ağustos 2018 15:09

    Herkes anavatani için konusuyo .bu yazdiklariniz olumsuz yazılar neye hizmet ediyo.bir düşünün Para babaları 94 98 2001 ve şimdi sizlerle beraber saldiriyo

  • Yuh13 Ağustos 2018 15:34

    Dost aci soyler, at gozlugunu cikar birde oyle bak etrafina

  • Vatan hainleri13 Ağustos 2018 15:28

    Eğer eleştirilere kulak verilseydi milli paramız pula dönüşmez, halkımız fakirlesmezdi. ama bazı kibirliler, ben hata yapmadım dedikçe ekonomiyi batırdı. Şimdi bazı vatan hainleri ülkenin düzelmesini önlemek için, yapılması gerekenleri anlatan yorumları engellemeye çalışıyor

  • Selahattin abi13 Ağustos 2018 15:06

    Kısa süre dendiğinde ne kadarlık bir süreden bahsediyoruz.Makul seviyeye gelecek derken Dolar'da makul seviye nedir 6-5-4??? Hep aynı sadece temenni sözleri somut icraat gerekli bam bam bam

  • Tamam 13 Ağustos 2018 14:53

    Trump reisin bu acıklamalarına karsılık bakalım ne diyecek. Hodrimeydan dedik ama amerika cok guclu be aga

  • yatırımcı13 Ağustos 2018 14:45

    Tüm konuşmalar kopya 17-25 aralık, 15 Temmuz, dış güçler. normal seviyeye gelmesi için hangi adımlar atılıyor. net bir şekilde tarif eden yok.

  • alf13 Ağustos 2018 15:14

    -ecek, -acak la bitem cumlelere artik gicik oluyorum.

  • haramzadeler13 Ağustos 2018 14:44

    3,40 dan beri aynı söylemler.sonuç 7 yi aştı TEBRİKLER...

  • Nasil13 Ağustos 2018 14:42

    O kisa sure bi turlu gelmiyor , millet batti reis , sen konustukca daha kotuye gidiyor

  • Muzaffer13 Ağustos 2018 14:41

    Başkanım kusura bakma ama bu sefer kimse yemiyor zerre kadar inancım kalmadı

  • MALATYALI13 Ağustos 2018 14:40

    ABD DÜŞMANIMIZ ORTAĞIMIZ DEĞİL ORTAK DEDİKÇE MİĞDEM BULANIYOR...

  • ahmed13 Ağustos 2018 14:39

    hiç konuşmasa şimdi 5,50 lerde olurduk. cuma günü başladı 5,50 oldu 7 lira

  • Ahmet ünal13 Ağustos 2018 14:38

    Cumhurbaşkanını susturacak kimsede yok

  • metin13 Ağustos 2018 15:15

    lütfen, baskan diyecektik.

  • Bika13 Ağustos 2018 14:34

    28- Eylül - 2018 tarihi makul süre olsun yoksa 3. Çeyrek bilançolarını incelemeye bile gerek kalmayacak.

  • Aydın DOĞAN 13 Ağustos 2018 14:22

    Insallah bu sefer doğru çıksın

  • iso13 Ağustos 2018 14:21

    Hedef 7.4'tı şimdi reis böyle söylüyorsa artık 8.20 olabilir gönül rahatlığıyla :D

  • mete13 Ağustos 2018 14:17

    makul seviye 3 lira. gelir mi bu seviyelere. inşallah gelir

  • Sukut13 Ağustos 2018 14:15

    Konustukca batiyoruzzz , lutfen hergun ayni seyleri konusup durmayalim, varsa yenibisey onu anlatalim ,