E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: İsrail'le atılan adımlar Filistin'e desteğimizi azaltmayacak---

Erdoğan: İsrail'le atılan adımlar Filistin'e desteğimizi azaltmayacak

Erdoğan: İsrail'le atılan adımlar Filistin'e desteğimizi azaltmayacak
23 Ağustos 2022 - 19:36 borsagundem.com

Erdoğan "İsrail'le atılan adımlar, Filistin davamıza desteğimizi asla azaltmayacaktır. TİKA, Kızılay, Sivil toplum kuruluşlarının Filistin'e yönelik insani ve kalkınma yardımları devam ediyor" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İsrail ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksine bu adımların Filistin meselesinin çözümüne ve Filistin halkının durumunun iyileştirilmesine katkı sağlayacağını, Filistinli kardeşlerimiz de ifade ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İSRAİL'LE ATILAN ADIMLAR FİLİSTİN DAVAMIZA DESTEĞİMİZİ AZALTMAYACAK"

Dışişleri Bakanımın geçtiğimiz Mayıs ayında ziyareti sırasında, Türkiye-Filistin İkinci Ortak Komite toplantısı gerçekleştirilmişti. Bugün Sayın Başkan ve heyetiyle Türkiye-Filistin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik atacağımız adımları ele aldık. Ayrıca önemli bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduk. Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davamızı en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Türkiye iki devletli çözümü her platformda savunmaktadır. İsrail saldırılarında sivil can kayıplarına ilişkin tepkimizi açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. Buradan son saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bu hususlardaki hassasiyet ve beklentilerimizi İsrailli muhattaplarımıza en açık şekilde aktardık, aktarıyoruz. İsrail'le atılan adımlar, Filistin davamıza desteğimizi asla azaltmayacaktır. TİKA, Kızılay, Sivil toplum kuruluşlarının Filistin'e yönelik insani ve kalkınma yardımları devam ediyor. Filistin'e yönelik mali ve gıda yardımlarımızı önceki yıllarda olduğu gibi devam ettiriyoruz. Ajansın finansman sorununun giderilmesi, Filistin halkına yönelik aksatmadan yürütmesi çok önemlidir. Türkiye olarak gayretlerimizi sürdüreceğiz.

"İKİ KARDEŞ ÜLKE OLARAK GELECEĞİMİZİ KONUŞMA FIRSATI BULDUK"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah sizleri korusun. Sizlerle tekrardan burada bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim" diyerek şunları söyledi:

Sizlere Filistin meselesiyle ilgili son gelişmeleri sunma fırsatı buldum. Bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldiğimizde dostane ve kardeşhane şekilde tüm meseleleri ele almaktayız. Türkiye'nin de dünya gıda güvenliği bağlamında rolünü görüşme fırsatını bulmakta. İki kardeş ülke arasında geleceğimizi konuşma fırsatını bulduk. Burada sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Filistin halkının yanında durması ve değişmez tutumundan dolayı en içten teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarının her alanda Filistin devletinin yanında olduğunu ve uluslararası arenada desteklediğini bilmekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.