E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan İsrail'e mi gidecek---

Erdoğan İsrail'e mi gidecek

Erdoğan İsrail'e mi gidecek
26 Mart 2014 - 19:44 borsagundem.com

​İsrail Başbakanı Netenyahu'nun enerji ve güvenlikten sorumlu temsilcisi David Meidan'ın pazartesi günü Ankara'ya geldiği öğrenildi

İsrail ve Türkiye ilişkilerinin yumuşaması adına önemli bir zirve daha gerçekleşti. İsrail Başbakanı Netenyahu’nun enerji ve güvenlikten sorumlu temsilcisi David Meidan’ın pazartesi günü Ankara ’ya geldiği öğrenildi. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı Hükümet yetkilileriyle toplantı yapan Meidan aynı gün yine sesizce Türkiye’den ayrıldı. Görüşmede, iki ülke arasında karşılıklı olarak elçiliklerin tekrar açılmasının kararlaştırıldığı ve Başbakan Erdoğan ’ın seçimlerden sonra İsrail’e ziyaretinin de gündeme geldiği belirtildi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın ABD Başkanı Obama ile son görüşmesinde İsrail ile ilişkileri düzeltme adına kendilerine ne düşerse yapacağını ifade etmesinin ardından Türk-İsrail ilişkilerinde peş peşe görüşme trafiği başladı. 

ERDOĞAN İSRAİL’E Mİ GİDİYOR 
Meidan’ın Ankara çıkarmasında Akdeniz’deki enerji faaliyetleri konusunda Türkiye’nin kolaylaştırıcı rol oynayacağı belirtildi. Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın İsrail ziyareti de gündemdeki konulardan biriydi. Ziyaretin seçimden sonraki ay içerisinde yapılması üzerinde duruldu. Erdoğan’ın ziyaretinden önce iki ülkenin elçiliklerini karşılıklı olarak açması yönünde karar alındı. Görüşmede güvenlik konuları genişçe ele alınırken Suriye ve PYD bağlamında Kürt sorunu da masaya yatırıldı. 

MEİDAN EN KRİTİK İSİM 
David Meidan yıllarca MOSSAD’ın iki numaralı koltuğundaydı. MOSSAD Başkanı olması beklenen Meidan, Netenyahu’nun Başbakan olması sonrasında ısrarlı talepler üzerine Netenyahu’nun yanına geçerek güvenlik ve enerji konusundaki en kritik isim oldu. Bu konularda Netenyahu’yu doğrudan temsil etme yetkisi verildi. Meidan’ın Başbakanlık’a geçmesi üzerine MOSSAD’ın başına Tamir Pardo atanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı26 Mart 2014 22:03

    tayyip Erdoğan içi boş numaracı bir balon. israile türkiyenin ne yaptırımı olabilir, onlara ne satıyoruz yada filistini desteklesek israile zarar verebilir miyiz taş üstünde taş koymazlar. suriyede rezil olduk, kuzey ırakata keza yine öyle ama bizim ezik halkımız o kadar onursuzluğa alışmış ki one minute numarasını yedi

  • hacı26 Mart 2014 22:02

    one minute danışıklı dövüştü, erdoğanın numaraları biter mi, mağdurum da mağdurum. dinledik tapeleri anladık senin mantığını... para, koltuk senin primer amacın gerisi araç islam da dahil buna...

  • ramazan26 Mart 2014 21:07

    mecburen yumuşatacaklar değilse tayip onları tefe gerer.

  • Yabancı26 Mart 2014 20:03

    Bu haberde bizi kurtarmazsa hapı yuttuk!