E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek---

Erdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek

Erdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek
21 Şubat 2020 - 15:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Saat 18.00 gibi Putin ile görüşmem olacak. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz. Akşamki görüşmenin neticesi tavrımızı belirleyecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikabın imha edildiğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"(Merkel ve Macron İdlib konusunda) Dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi. Merkel ve Macron, Putin'le yaptıkları görüşmede, İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için bir daveti kendisine yaptılar. Henüz beklenen bir cevap vardır diyemem. Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz. Akşamki görüşmenin neticesi tavrımızı belirleyecek.

''150 CİVARINDA REJİM MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ''

Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. İdlib'de yoğun bir -ben buna- savaş diyebilirim şu anda orada devam ediyor. Son rakamlar, 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. 12 tank 3 zırhlı araç 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikap bunlar imha edildi. Rejim İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz. Güvenli bölgede yeni adım attık briket barakalar yapalım 25-30 metrekare dedik. Bu çalışmalarımız devam ediyor.

''HAFTER MEŞRU BİRİSİ DEĞİL''

(Libya) Hafter meşru birisi değil. Hafter, bizim için bir muhatap değil. Hafter orada bir maaşlı lejyoner, meşru birisi değil, illegal, gayrimeşru. Orada meşru olan lider Sarrac'dır. Biz hep Sarrac ile görüştük. Batı Sarrac'ı davet ettiği yere Hafter'i de davet etti. Biz Suriye halkının daveti üzerine oradaysak Libya'da da 500 yıla dayalı kardeşliğimiz var onların daveti üzerine askeri eğitim güvenlik anlaşmamızı yaptık onun üzerine de oraya gittik. 

''S-400 DE PATRIOT DA KULLANABİLİRİZ''

Bizim S-400 gündemdeyken o zaman Sayın Trump'a gelin bize Patriot'lar verin onu da alalım dedik. S-400 de Patriot da kullanabiliriz ama bize olumlu cevap vermediler veremediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turgut bulut22 Şubat 2020 20:46

    rahmetli cevher dudayevi aslan mashodovu yalnız bırakanlar bugünleri hesaplayamadı kırım işgal edildi moskof suriyede burnumuzun dibinde bitti rusya tarihsel olarak her zaman karşımızda ve pusuda bekliyordu, kafkasyada ağırlığımızı koyamadık çeçenistan ve dağıstanın bağımsızlık mücadelesini sonuna kadar desteklemeliydik !

  • Osman21 Şubat 2020 19:02

    Suriyeden tamamen çekilelim rusya ve abd aralarında halletsinler.Esad bizden değil Rusyadan yardım istedi .... Amerika neden orada onu da Ruslar düşünsün.Bizdeki 5 milyon Suriyeliyi de rusyaya gönderelim herkes kendi işine baksın.Hem elini taşın altına koyacan , hem 5 milyon Suriyeliye bakacan kimin hayrına ?????????

  • AHMET ÖZBİR21 Şubat 2020 16:45

    REİS'im İDLİB ÖSO'NUN HAKİMİYETİNE GİRENE kadar, acımasız bir şekilde SÜTÜ BOZUK ESED'i vurun, mazlumları sevindirin.

  • Keklik21 Şubat 2020 16:38

    Çeçenler anlatsın Putinin neler yaptığını müslüman halka. Sen putini dost bekledikten sonra...

  • Savaş bitti.21 Şubat 2020 16:14

    An itibariyle askerlerimiz idlipden çekiliyor...anlaşma sağlandı son olarak Putin ile yüz yüze görüşmek için Erdoğan randevu talep edecek.

  • Palavra21 Şubat 2020 16:09

    50rejim askeri öldü dün bugün 100 oldu en son açıklama ise 150 oldu!tabi yersen!hava kuvveti olmamasına rağmen 150kişi öldürmüş,tek tek sayıyorlar!öldürülen muhaliflerin ve bize verilen tank can kaybı gizleniyor!madem 150kişi öldürüldü niye geri çekildiniz?

  • XX 21 Şubat 2020 18:14

    SENİN KÜCÜK AKLN ERMEZ BU İŞLERE ZORLAMA...

  • yani21 Şubat 2020 15:49

    bakın askerimiz uçakla vuruldu. yabancı medya rusya vurdu diyor.. esad mı vurdu ? askeri açıklama gelmemesi ilginç asker neden siyasete karılıyor ? bizim bilme özgürlüğümüz yokmu askerimize kurşun sıkanı ? 

  • Pala21 Şubat 2020 15:33

    Rusların cecenistandaki cihatcilara ne yaptığını bilmiyorsun tabi. Putin suriyede asla cihatci bırakmaz, çünkü oradan çoğalıp rusyada terör saldırısı yapacaklarını bilir. Keşke biraz kitap okusan

  • 1021 Şubat 2020 15:29

    NE KADAR VURURSAN O KADAR KAZANIRSIN VUR REİS .SONUNA KADAR SENİNLEYİZ REİS.

  • Ümit gül21 Şubat 2020 15:23

    Reis bu konuyu çözüm noktasına getireceğine inanıyorum ikna kabiliyeti ve dik duruşuyla Putin le bu konuyu cozeceklerdir