E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: İdlib'den 250 bin mülteci daha geliyor---

Erdoğan: İdlib'den 250 bin mülteci daha geliyor

Erdoğan: İdlib'den 250 bin mülteci daha geliyor
02 Ocak 2020 - 12:09 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Şehir Güvenliği Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, Belediye başkanlarını uyaran Erdoğan, ayrıca "İdlib'de 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Karşılıklı tedbirler almaya çalışıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Şehir ve güvenlik konusu günümüzde daha çok konuşulması ve tartışılması gerekiyor. 

Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin keşfiyle insanlık tarihi değişti. Şehir ile insan arasındaki ilişkiyi anlatan Göbeklitepe'nin ülkemizde bulunması kadim coğrafyamızın büyüklüğünün işaretidir. Bugün nüfusun 4'te 3'ünden fazlası il ve ilçe merkezlerinde ikamet ediyor. Güvenlik konusu artık çok daha önemli.

Site kültürü bizi kültürümüz değil. Ne yazık ki site kültürü anlayışı, ülkemizde egemen olmaya başladı. 

Deprem, yangın ve hastalık gibi tabii afetlerde şehirleri ciddi manada sarsmıştır. 

İstanbul, Kudüs, Diyarbakır gibi hala ayakta kalan surları ile ünlü pek çok şehir bulunuyor. Şehirlerin güvenlik sorunları bazen de içeriden kaynaklanmıştır. Büyük bir nüfusu küçük bir alanda güvenli şekilde yaşatmak sanıldığı kadar kolay değildir. Şehir ne kadar büyük ise güvenlik sorunları da o derece fazladır. Artık şehirlerimizin güvenliğini sadece kolluk güçleriyle koruyacak durumda değiliz. Yeni fikirler geliştirilmeli.

Her alanda olduğunu gibi şehirlerimizin de güvenliği konusunda dünyadaki tüm örnekleri inceleyecek ama sonuçta kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Şehirlerde yaşanan felaketlerin çok büyük insani ve fiziki maliyetleri ortaya çıktı

Şehirleri tehdit eden unsurlar farklılaştı Bugünün şehirleri, trafik, çevre, alt yapı, imar, enerji, sağlık, insan kaçakçılığı gibi pek çok sorunla aynı anda mücadele etmek zorunda. Şehirlere zarar veren kaos dalgaları yaşanmıştır. Toplumsal eylemlerin merkezi daima şehirler olmuştur. Büyük sokak eylemleri şehirlerin karşı karşıya bulunduğu tehlikeyi ortaya koymuştur.

1960 ve 1970'lerin Türkiye'sinde gecekondu semtleri ile modern semtler arasında alt ve üst yapı yapı farkları vardı. Siyasi ve mezhebi fay hatları derin bir ayrım sebebiydi. Türkiye'nin yaşadığı dönüşümden şehirlerimiz nasibini aldı. Büyük yatırımlarla fiziki bakımdan ileri seviyeye geldik. TOKİ'nin öncülük ettiği kentsel dönüşüme belediyelerimiz ve özel sektörümüz sahip çıkmıştır.

(Belediye başkanlarına uyarı)

Şehirleşmede bütün mesele belediye başkanlarının kaleminin ucunda. Burada yapılan hata tüm şehre ihanettir. Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimari ile kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz.

Batı iyi günlerini yaşıyor. Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bunların baronları, terör örgütleri ile beraber çalışıyorlar. Batı ülkelerindeki şehirler açık hava hapishanelerine dönüştürüldü. Fransa'da yaşananları görüyorsunuz. Paris sokakları ne hale geldi görüyorsunuz. Bunları daha büyük sorunlar bekliyor. Türkiye'nin milli projeleri gerçekten çok geniş, azim ve kararlılıkla vizyonumuzu sürdüreceğiz.

Ülkemizde her gün olan olaylardan sadece biri batı ülkesinde olduğunda demokrasiden hemen taviz veriyorlar. Kadınları kaldırımlarda sürüklüyorlar. Türk polisi benzer bir şey yapsa dünyayı ayağa kaldırırlar. ABD  ve batı dünyasında bu çarpık durum tekrar tekrar yaşanmıştır. Aynı ilkesizliği mülteciler konusunda da gösteriyorlar.

Terörizme ve suça karşı her türlü tedbiri almak devletlerin sorumluluğudur. Ancak bunu yaparken ilkeli davranmak da mücadelenin kendisi kadar önemli olmalıdır.  İstanbul sokaklarını kaosa sürüklemeye çalışanların yanında yer alırken, aynı eylem Paris'te, Londra'da olunca sesiniz çıkmazsa kimse samimiyetinize inanmaz.

İdlib'de 200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Karşılıklı tedbirler almaya çalışıyoruz. Biz Batı'nın yaptığı gibi bariyerler ve dikenli teller oluşturamayız. Adil ve insani olanı yapmak zorundayız. Onların keseleri dolu gönülleri çorak. Kürt vatandaşlarımın temsilcisi olduğu söyleyenlerin onlarla uzaktan yakından ilgisi yok. Bazı ülkelerin dertleri başka.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan 02 Ocak 2020 18:44

    Nereye kadar bi abd değiliz bir yerde dur demek şart insanlık merhamet diye diye biz batacağız dünyanın mülteci çöplüğü durumundayız bu üremeyle ileride demografi diye bişeyde kalmayacak

  • Emekci02 Ocak 2020 18:43

    10 sene sonra 5 milyon arap parti kurup meclise girecek, hdp gibi halkların kardeşliği diyecek:)

  • Kaçan Grup02 Ocak 2020 17:27

    suriye’nin bu hale gelmesinde katkınız çok, 

  • misafir02 Ocak 2020 15:26

    Ne demek geliyor nereye geliyorlar?  Barış harekatıyla suriye nin kuzeyinde oluşturduğunuz bölgeye yerleştiriniz..  demiyormuydunuz orda şehirler kuracağız gerekirse bizdeki suriyelileri de oraya yerleştireceğiz diye...

  • can02 Ocak 2020 14:37

    50 bin ile başladı,her gün 50 bin arttırıyor

  • Vatan sever 02 Ocak 2020 14:11

    Ensar olucaz ensar olucaz oleyy yeni Suriyeli kardeşlerimiz geliyor.

  • beyazıt02 Ocak 2020 13:53

    bakıyorum yorumlara pes doğrusu,gözünüzü kin, nefret bürümüş,insanlık namına içinizde zerre kadar merhamet kalmamış,sizden ancak ebu lehebin çocukları olur,cumhurbaşkanı dünyanın dikkatini buraya çekmeye çalışıyor,yazıklar olsun sizlere yabancı seviciler,ALLAH bildiği gibi yapsın sizleri,

  • gerçek milliyetçi02 Ocak 2020 15:18

    ülkenin demografik yapısı bozulmuş bu hala merhametten bahsediyor.sen dünyanın neresinde sorgusuz sualsiz 4 milyon mültecinin ülkeye alındığını gördün.allah senin gibi adamları bildiği gibi yapsın asıl.bak bakalım etrafındaki zengin araplar kaç mülteci almış.sanamı kaldı bu kadar arap ülkesi varken..hükümetin gelecek nesillere attığı kazıktır Suriyeli mülteciler...ben vergimi Suriyeliler yesin diye vermiyorum bu vatana..

  • Türkoğlutürk 02 Ocak 2020 14:37

    Elin yahudisiyle birolup Müslüman mahallesini Yakanlar söyle

  • fatih02 Ocak 2020 13:57

    sen insanlık için bir şey yap da evinde bak üç,beş tanesini de görelim...

  • ..02 Ocak 2020 13:44

    saraya alın birazını. sarayın mutfak artıkları ile doyarlar

  • 02 Ocak 2020 13:39

     ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KAR TÜRKİYE AÇLIKTAN ÖLÜYOR SURİYELİLERİ YERSEK DOYARIZ BU ANLAMDA

  • beyazıt02 Ocak 2020 13:36

    burası yabancı sevicilerle dolmuş,

  • turan02 Ocak 2020 13:23

    desene bu ensarlar çoğaldıkca çoğalıyor 

  • emekci02 Ocak 2020 13:17

    bir an evvel, Esad'ın huzuruna çık, özür dile. Suriyedeki tüm ayrılıkçıları ösö olsun, ypg olsun, işid olsun temizlemek için söz ver. O zaman tüm mülteciler ülkesine döner, Abd ve Rusya'nın askeri üsleri kapatılır, İran ajanları da gider. Ortadoğuyu kan gölüne çeviren dış güçlerden biri olmayalım artık.

  • vatandaş02 Ocak 2020 13:12

    Büyük başarı. takdir etmek lazım !

  • doğru02 Ocak 2020 12:51

    memleketin gündemi bilim olmalı, üretim olmalı,genç işsizler olmalı...

  • Tam komedi 02 Ocak 2020 12:50

    Suriyeden devam eden göç Afrin , idlib , zeytindalı , barış pınarı harekatlarının boşa gittiginin hiç bir işe yapamadığını göstergesi !!! İktidar yıllardır oyalama taktigi ile milleti aldatıyor ! Durum her geçen gün dahada kötüye gidiyor .

  • Türkoğlutürk 02 Ocak 2020 12:48

    ABD istedi diye esat ile kavga edersen kazığı biz yeriz.

  • Türk oğuz 02 Ocak 2020 14:44

    Hadi oradan Beyazıtmis, arapoglu arap.

  • Türkoğlutürk 02 Ocak 2020 14:39

    Amerikan uşağı abd isteklerini yerine getirene denir. Abd askerine secde edenlere, abd ile birolup askerim kumpas kuranlara denir

  • Tam komedi02 Ocak 2020 14:33

    Aynen dostum her ne kadar sözde vatanseverler  eğit -donat programını unutsada israil batıdan akp kuzeyden , abd doğrudan saldırarak suriye'nin meşru iktidarını çembere aldı ! 2014 seçiminde suriyeli muhalif liderin sırtını sıvazlıyan erdoğan '' BU KARDEŞİNİZİ 100 ÜLKE TANIMAYA HAZIR '' diyordu , YALAN OLDU !!!

  • beyazıt02 Ocak 2020 13:33

    hadi oradan birde türkoğlu türkmüş ,amerikan uşağı

  • Mert02 Ocak 2020 12:37

    Gelsin gelsin al onlarıda içeri. 4milyon var içerde zaten. Vatandaşa eyt yi çok gör,asgari ücrete 200 tl daha zammı çok gör,bize bütçe yok suriyelilere milyar dolarlar harca.

  • kapılar02 Ocak 2020 12:37

    şu kapılar ne zaman açılacak cidden merak ediyorum

  • Türk oğuz 02 Ocak 2020 14:45

    Amerika izin verince ki vermez. Bunlar bir planın parçası olarak elimizde patladı.

  • Ali02 Ocak 2020 12:28

    Yeter artık bu ne,

  • erol g.02 Ocak 2020 12:24

    YAKINDA LİBYA'DA SAVAŞTAN KAÇANLAR LİBYA'DAN DA GELMEYE BAŞLARLAR KRUVAZÖR GEMİLERİMİZ LİBYA'DAN GELENLER İÇİN HAZIR BEKLETİLMELİDİR

  • aytek02 Ocak 2020 12:19

    GÖZÜN AYDIN.