E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: İdlib'deki hain saldırının karşılığı misliyle verilecek---

Erdoğan: İdlib'deki hain saldırının karşılığı misliyle verilecek

Erdoğan: İdlib'deki hain saldırının karşılığı misliyle verilecek
03 Şubat 2020 - 09:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi yaptığı açıklamada İdlib'de 4 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili olarak ''Türkiye bu saldırının cevabını vermiş durumda, vermeye devam ediyor'' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, operasyonda ilk belirlemelere göre karşı taraftan 30 ila 35 civarında Suriyeli'nin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, ''46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatı ile atış yapılmıştır'' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları:
4 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. 9 askerimiz de yaralandı. Yaralılarımızın tedavisi de sürüyor. Türkiye bu saldırının karşılığını da misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16'larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. 

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız. Ukrayna ile yakın ilişkimizin önemli bir boyutu da Kırım Tatarlarıdır. Ziyaretimizin hayırlı sonuçlar doğurmasını niyaz ediyorum.

Rusya'dan şok iddia: Türkiye saldırı yapmadı

SORULAR

- 4 askerimiz şehit oldu. Sayın Kalın da açıklama yaptı. Yeni bir harekat olacak mı?
Şu anda harekat devam ediyor. Tespit edilen 40'a yakın nokta şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. İlk belirlemelere göre 30 ila 35 civarında Suriyeli karşı taraftan etkisiz hale getirilmiş durumda. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Burada biz bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. 

46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatı ile atış yapılmıştır. 

Dışişleri Bakanımız zaten görüşme yapmıştı. Süreçte istediğimiz neticeyi alamazsak kendi muhatabımla görüşmek suretiyle işin ciddiyetini kendilerine ileteceğiz. Arazide generallerimiz var. Generallerimiz sık sık görüşmeyi yapıyor. 

- İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin için toplanacak? Nasıl yorumluyorsunuz?
Planla ilgili gerek Cuma günü gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun işgal planı olduğunu açıklamıştık. Ben bu yapılan açıklamadan öte buradan bizim çıkardığımız bazı başlıklar var ki bunlar önem arz ediyor. Metinde Filistin tarafı şeklindeki ifadelerin hepsi birer aldatmacadır. Filistin tarafı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail sınırı içinde kaldığını kabul etmeli diyor. Hamas'ın silahların toplanılarak Gazze'nin silahsız bir bölge haline gelmesi diyor. Hamas silahını verecek, İsrail'in silahı ne olacak? Ben de dün Hamas'ın lideri ile İstanbul'da görüşmemi yaptım. Diğerleri PKK ile YPD ile görüşmelerini yapıyorlar biz ee... Böyle bir şey olamaz. Filistinlilere yüzyılın anlaşmasını tanımaları  için 4 yıl süre tanınması. Ciddi bir şey burada. 

Filistinlilere hakları olanı bile vermemişlerdir. Zulmün sınırı olur mu? Olmaz. Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışılması. Arap Ligi her ne kadar sürpriz de olsa toplantıda cevabını verdiler. Biz Arap Ligi'nin bu ferasetinin devam etmesini temenni ederiz. Netenyahu'hun Trump ile yan yana yaptığı basın toplantısı manidardır. Seçim kaybetmiş, geçici olarak işin başındaki biri ile Trump'ın toplantı yapması, bunlar zilletin bir ifadesidir. 

Esad rejimi Türk askerine saldırdı! 4 şehit

Kalın: Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aynı terane03 Şubat 2020 20:09

    Şu Müslümanlar yahudi, Hristiyan yada uzak dogulularla savaşacak cesareti bulamıyor. El iyisi ev delisi diye bir laf vardır. Tanıdıkları, akrabaları bildiğinden onlarla savaşmaya cesaret etmek ama yabancı olursa ne yapacağını kestiremediğinden çekinmek, korkmak anlamında. Müslüman coğrafyasında resmen iç savaş var. Dünyada müslümanlardan başka kendi arasında savaşanı yok ki müslümanlara kardeşleriyle savaşmak haramdır.

  • ...03 Şubat 2020 11:59

    Taa geçmişe git.. esad ile Türkiye uzlaşsa ne göç olurdu. esad ve türk askeri terör unzurları birlikte temizlerdi. esad toprak bütünlüğü sağlanır ne abd ne rusya yada paralı askerler ortadoğuya gelmezdi. kargaşa olmasa  israil kudüs gerilimine ve işgalina kalkışmazdı. iranda abd ile karşı karşıya kalmadığından, israil e en sert cevabı kudüs geriliminde el altından besledikleri ile verebilirdi.. şuan bu gerilim abd ve rusyanın menfaatine gelişmiş. güçlerine bu bölgelerde güç katmıştır. diğer devletler suni gündemler ve olaylarla kargaşa işe yaşıyor.. düşünün. esad komşumuz... ama abd ve rusyadan daha düşmanımız olmuş durumda.. komşu yahu.. öyle yada böyle insan komşusu ile iyi olur.. taaa öteki memleket insanları ile iyi olmadan önce... bizdede inatıçık var var yani... o ortaya çıkıyor.. rusya abd insan yardımı yapıyor esadinsanları vuruyor diyoruz.. yahu silahlar abd ve rusların zaten... temel yamuk üzerine ka tçıkıyoruz

  • HALİL KERTENKELE03 Şubat 2020 12:27

    sizler ne kadar cahil ne kadar art niyetli insanlarsınız.aynen kemal zihniyeti var sizde .bizim esad ile sorumuz yoktur.esad diye birisimi var suriye de esad şuan rusya nın köpeği.eğer esad ta güç olsa gidip petrol sahalarını pkk veya abd ye kaptırmaz idi.suan suriye de israil planladığı oyunu abd ve rusya ya oynatmaktadır.sıra ülkemize geldi fakat sen dua et ayne suriye halkı gibi bizlerde bir devlet sınırına her şeyimi kayıp edip göç ettirecekler ve küdristan diye bir devlet kurduracaklar idi.sen ye iş RTE ve BAHÇELİ ye dua et.

  • uygur03 Şubat 2020 11:56

    suriye ve rusya bilinçli olarak topraklarından kaçan sivilleri vuruyor.amaçları 1 milyon suriye liyi Türkiye ye sokmak. bunları zaten vatandaşlıktan çıkarmış ve vatan haini olarak ilan etmiş. gelecekte de bu Türkiye deki 4 milyon ile sınırda bekleyen 1,5 milyon suriyeli yi suriye ye sokmayacak.Vatandaşlarımız emevi camisinde namaz kılacağız diyenlerin Türkiyemizin başına nasıl bir iş açtığının farkında mı acaba . ben kendi adıma malesef hiç zannetmiyorum.

  • uygur03 Şubat 2020 11:05

    Görünen bu günler iyi günlerimiz. dahasını düşünemiyorum 

  • KEMAL YILANKIRKAR03 Şubat 2020 12:29

    ALLAH insanları yan gelip yatsınlar diye dünya ya göndermedi.insanları bir takım olaylar ile sınava tabiki tutuyor.sen ALLAH ın ipine sarılmayıpta gidip seytanın ordusu abd rusya ab ülkelerinin iplerine sarılır isen ne ülken kalır nede evin .uyanık olup içimizdeki hain ve vatan hainleri ile bu ülkelerin tuzaklarına düşmememiz lazım.

  • SIFIR SORUN03 Şubat 2020 11:02

    AKP iktidara geldiğinde "Komşularla sıfır sorun" demişti.Sözünü tuttu. Aramızda sorun olmayan komşu sayısı sıfır.Hepsiyle ya papaz olduk, ya haham olduk, ya imam olduk.Bunun adına da "Yurtta sulh cihanda sulh" diye pek yalın özetlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin temel dış politikası yerine dünya lideri AKP Reisi'nin dış politikası kondu, biz de seyirci olduk…

  • ŞEREF SINIRSIZ03 Şubat 2020 12:30

    Ak pati gibi başına taş düşsün hemi.bu işin sorumlu ak parti mi oyun büyük oynanıyor tabiki senin küçük kafan alır ise.ülkeni iki ye bölecekler senin haberin yoktur.sen ye iç dua et bugünki iktidar var başımızda yoksa ekmek dahi bulamaz idin.

  • gnçlk03 Şubat 2020 10:56

    1-Ruslar esad ile anlaştı 49 yıllığına rejimle anlaşma yaparak, akdenizde deniz üssü ve o şehri kullanıma aldı. 2-rejim çökerse ,rusyanın alşaması abd tarafından bozulur. 3-türk gözlem noktaları abluka aldına alındı 1 ay oluyor bu cesareti rusya dan aldı esad belliki. 4-  şehitlerimiz var. aynı durumda rus yada abd askeri vurulsa, şamında esad yada yanına 3 - 5roket düşerdei cevp sert olurdu. biz ise dağı taşı karşı cepheleri bombalayailiyoruz. 4- reis ukraynaya gidiyor, ukrayna -rusya gerilimi var, büyük ihtimal tank motoruna gitidiyoruz, ama ukraynaya desrek mesajı ruslarca kabul gormuyor. 5- turkıye -esad ile anlaşmadan abd ve rusya aracılığı ile çözüm bulamaz. 6- diplomasi en ucuz, en az kayıp ve en çok avantaj sağlayacak sonuç odaklı çözümdür.  silahla üstükluk elegeçsede rakipler diploması ile hergun güngemlerini şekillendirmektedir.1 apartmanda , ne asansör, ne aidat, ne çatı, nede boya, vb. 10 yada 20 kişi bile uzlaşamaz. menfaate göre işler olur. 

  • Nedim03 Şubat 2020 10:48

    Burada it kopuk takımı  utanmadan  ahlaksızca sallamaya başlamış!  Aslında esas mikrop bunlar!   Rejim askerini ininde tepeleyen Kahraman Türk Askerini tebrik ederim.

  • Nedim03 Şubat 2020 15:00

    Koala ın pvngi  Türk Askeri rejim güçlerini tepeledi, tepelemekte;  Senin için yansa da bu böyle!   Bu bir müddet sonra Esad ın satayına kadar gidecek yani Suriye bir müddet daha bizde kalacak!  Sonra sıra pensilvanya soytarısına gelecek.

  • koala03 Şubat 2020 11:47

    nedimeciğim burada saldıraya uğrayan Türk askeri. kimi tebrik ediyorsun

  • uygur03 Şubat 2020 11:28

    fransa girit kıbrıs arası açıklarına uçak gemisi gönderdi. onuda batırırmıyız.

  • Türkoğlutürk 03 Şubat 2020 10:41

    ABD çuvalınına müzik noktasını unutmadım

  • Lala03 Şubat 2020 10:02

    Ayıyla (yani rusya) aynı yatağa girersen, bu çocuk niye kıllı diye ağlamaya halkın olmaz

  • Nedim03 Şubat 2020 10:43

    İşgüzarlık yapma soytarı!  

  • Ordu03 Şubat 2020 10:28

    Aynen