E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: İdlib için Rusya ve İran'la görüşüyoruz---

Erdoğan: İdlib için Rusya ve İran'la görüşüyoruz

Erdoğan: İdlib için Rusya ve İran'la görüşüyoruz
23 Şubat 2019 - 16:26 borsagundem.com

Erdoğan, İdlib bölgesini güvenli hale getirmek için Rusya ve İran'la görüştüklerini, ciddi mesafe aldıklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, en az yarım milyon Suriyeli'nin Münbiç'e dönmeyi beklediğini ifade etti.

Partisinin Kahramanmaraş mitingine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de güvenli bölge ve mültecilerin geri dönüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'tur, İdlib'dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü.

- Bugün Avrupa halkları kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye'nin fedakarlığı sayesindedir. Ama biz bu fedakarlığı ilanihaye yapacak değiliz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz de kendi evlerini, vatanlarını özlüyor. Bir an önce vatanlarına dönmek istiyor.

- Diyoruz ki 'Gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim.' Bunun için Rusya ve İran'la görüşüyoruz, ciddi mesafe de katettik.

- (Güvenli bölge) Temennimiz bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapalım ama bize böyle bir kolaylık sağlanmazsa her hal ve şart altında kendi imkanlarımızla gerçekleştirmekte kararlıyız.

- (Münbiç) En az yarım milyon Suriyeli bu bölgeye geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor.

- Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine dönecek. Gelin, Türkiye'nin çabasına destek olun.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)