E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan güvenlik gerekçesiyle Glasgow'a gitmedi---

Erdoğan güvenlik gerekçesiyle Glasgow'a gitmedi

Erdoğan güvenlik gerekçesiyle Glasgow'a gitmedi
01 Kasım 2021 - 15:06 borsagundem.com

Reuters haber ajansına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Glasgow’da bugün başlayan iklim zirvesine Türk heyetinin güvenlikle ilgili taleplerinin tam olarak karşılanmaması nedeniyle gitmedi.

 Reuters'a bilgi veren adı açıklanmayan iki Türk yetkili, Erdoğan’ın güvenlik talepleri nedeniyle geziyi iptal ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roma’da katıldığı G-20 zirvesinin ardından Glasgow’da yapılacak iklim zirvesine geçmedi. Onun yerine ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesinin ardından Türkiye’ye döndü.

Cumhurbaşkanlığı henüz gezinin iptaline ilişkin bir açıklama yapmazken Reuters’a konuşan yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı toplantılarla ilgili bir protokol sorunu yaşandığını, güvenlik konusundaki taleplerin de tam olarak yerine getirilemediğini söyledi.

Yetkililer güvenlik için temin edilen araçların ve diğer ihtiyaçların tam olarak karşılanamaması nedeniyle gezinin iptal edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 konusunda Biden'da olumsuz bir yaklaşım görmedim

 

Erdoğan'dan G20 değerlendirmesi: Dünyaya çarpıcı mesajlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)