E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan G-20 Liderler Zirvesi'nde önemli çağrı---

Erdoğan'dan G-20 Liderler Zirvesi'nde önemli çağrı

Erdoğan'dan G-20 Liderler Zirvesi'nde önemli çağrı
26 Mart 2020 - 16:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip korona virüs gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı. Zirve, 2 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan, G20 toplantısında dünya liderlerine koronavirüs konusunda bilgi ve birikimlerin paylaşılması gerektiğini belirterek, "Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz. Hiçbirimizin korumacı ve tek taraflı politikalar uygulama lüksü yoktur. İnsanlığın tamamı rahat nefes alıncaya kadar tüm ülkeleri adil bir şekilde bu küresel sağlık kriziyle mücadeleye katılmaya davet ediyorum. Salgının kontrolü ile hastalığın teşhisi ve tedavisi konusundaki birikimlerin de paylaşılması gerekiyor. Koronavirüs salgını G20'nin iş birliği ve uzlaşı ruhunun önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu süreçte yönlendirici olmak, sorumluluk almak ve küresel ölçekte iş birliğini göstermek zorundayız. Salgınla mücadelede birçok gelişmiş ülkenin dahi çok ciddi zorluklar yaşadığını görüyoruz. Bu süreçte savaştan etkilenen bölgelere ve risk altındaki topluluklara yönelik insani yardım finansman kaynaklarını seferber etmeliyiz" dedi.

HUBER KÖŞKÜ'NDEN KATILDI

Erdoğan, zirveye Tarabya'daki Huber Köşkü'nden iştirak etti. Video konferans yöntemiyle yapılan zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve G20 Türkiye Şerpası Hayrettin Demircan da yer aldı.

G-20 ülkelerini Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ26 Mart 2020 22:31

    Yüce ALLAH RTE ve BAHÇELİ yi başımızdan eksik etmesin.diğerlerine ise kıyamete kadar iktidar yüzü göstermesin.

  • Osman27 Mart 2020 10:47

    Utan utan utan diyorum zavalli şey eden yarar

  • AHMET ÖZBİR26 Mart 2020 22:05

    G20'Yİ SALLAYAN ADAM TAYYİP BAŞKAN! Küresel Güç, Küresel Aktör, Tartışmasız Faktör REİS'im sayesinde her platformda TÜRKİYE KONUŞULUYOR, TÜRK'ÜN LİDERİ MASAYA YUMRUĞUNU VURUYOR! Dünya bizi tanıdı, gücümüzü gördü ancak içimizdeki bazı hainler ise KUDURUYOR! Ne demiş atalarımız; "İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR!" Yürü UZUN ADAM, MİLLET YÜRÜYECEK ÖLÜMÜNE ARDINDAN!..

  • Abdülkerim 26 Mart 2020 23:12

    Sen burada da varsın demekki yovmiyeni tamamliyorsun umarım bu YORUM a bahsisinide yüksek alırsın seni gidi tosuncuk

  • vatandaş26 Mart 2020 22:33

    Hahahaah hahahahahhaa hahahahahah

  • Kadıköy sivas26 Mart 2020 20:59

    Asrın lideri reis izinde allahın izniyle süpergüç türkiye yollunda...

  • Mamo26 Mart 2020 21:06

    😅😅😅😅😅