E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ekonomide şahlanma dönemine gireceğiz---

Erdoğan: Ekonomide şahlanma dönemine gireceğiz

Erdoğan: Ekonomide şahlanma dönemine gireceğiz
13 Ağustos 2020 - 20:20 borsagundem.com

Erdoğan "Salgının ve etkilerinin geçmesiyle ekonomide yeni bir döneme gireceğiz. Bu dönemin şahlanma dönemi olacağına inanıyorum. Ülkemizi en büyük 10 ekonomiye dahil edeceğiz" dedi

AKP'nin 19. yıldönümü etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 2002'den bugüne kadar yaptıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "AK Parti'nin yolunu uzun yıllar boyunca siyasi ve ekonomik buhranların acı tecrübelerini yaşayan milletimiz çizmiş, adını da milletimiz kurmuştur" derken, "Her saldırının görünmeyen hançeri olan ekonomiyi, kur, faiz, enflasyon üçgeninde daha güçlü bir şekilde devreye soktular. Bu konuda da gereken tedbirleri alarak ekonomimizi güçlendirdik" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisine dair gelen eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, inşa edilen sağlık kuruluşu, eğitim kurumu, faizlerin indirilmesi, 2013 enflasyonu gibi örnekleri vererek "2019 yılı sonu ile kıyasladığımızda 2002'nin kat be kat üzerindeyiz" dedi. Partisinin 19 yıllık süreçte ikiye ayrıldığını söyleyen Erdoğan, "2002-2013 arasını kapsayan potansiyelimizi keşfetme dönemidir. 2013'ten günümüze kadar olan dönemi mücadele dönemi olarak adlandırıyorum" ifadesini kullanırken, Türkiye'nin bu dönemden sonra şahlanış dönemine gireceğini öne sürdü.

"EKONONİDE ŞAHLANMA DÖNEMİNE GİRECEĞİZ"

Ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobil için kolları sıvamak bize nasip oldu. İnşallah 2022 yılı sonunda aracımız banttan inecek ve ülkemiz elektrikli araçlar konusunda dünyada lider ülkelerden biri haline gelecektir

Tarımda kendi kendine yeterli olmamızın yanı sıra ülkemiz ihracatçı bir ülke konumu da gelmiştir. Türkiye tarımda Allah'ın izniyle patlama üzerine patlama yapacak ve dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri haline gelecek.

Bugün itibarıyla organize sanayi bölgesine sahip olmayan hiçbir ilimiz kalmadı.

18 yılı ekonomide 2 döneme ayırmak gerekiyor.  2013'ten günümüze kadar olan dönemi mücadele dönemi olarak adlandırıyorum. Ülkemize ağır bedelleri oldu

Salgının ve etkilerinin geçmesiyle ekonomide yeni bir döneme gireceğiz. Bu dönemin şahlanma dönemi olacağına inanıyorum. Ülkemizi en büyük 10 ekonomiye dahil edeceğiz.

IMF konusunda güçleri, dirayetleri yoktu.  DAVOS'ta Strauss Kahn ile görüşmede 'Türkiye'nin borcu ile ilgili takip yapabilirsiniz ama siyasi emir veremezsiniz' dedim. IMF'e olan borcumuzu sıfırladık. Faiz noktasında koyduğumuz tavır sayesinde oldu. Ana muhalefet 'IMF'den borç alın' diyor. O sizin işiniz. Biz ne diyoruz? 'Biz bize yeteriz.'

"Toplumun 'değişim' taleplerine cevap vermeyi, bütün vatandaşlarımızın hukukunu kararlılıkla savunmayı ilke edindik.

BABACAN'A TEPKİ

Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılması üzerinden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren Erdoğan, "Birileri ona talip oluyor, ülkenin başbakanı herhalde onlardı. Karar mercii kim? Onu tabi konuşan, söyleyen yok. Orada mühür kimdeyse sultan odur, bu adımlar böyle atıldı" ifadesini kullandı. "Kerameti kendinde görenler, millete hizmet yolunda ayrılıp şahsi emellerinin peşine düşenler elbette oldu" diyen Erdoğan, partisinin içinden ayrılan hareketlerin başarısız olduğunu söyledi.

Erdoğan, son dönemde İstanbul Sözleşmesi üzerine başlayan tartışmalara da değinirken, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'a "AK Parti'nin kadınları için, öbür tarafta AKP'nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla, ben ağzıma almaktan edep ediyoruz, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle, bu tür yakıştırmalarının içine giren köşe yazarları noktasında da, tüm kadın kollarım adına ve tüm kadınlar adına kendilerini kınıyorum" ifadeleriyle tepki gösterdi. Kadınlar için çok sayıda adım attılarını söyleyen Erdoğan, "Biz aile kurumunu zayıflatacak hiçbir işin içinde yer almayız. Aile hassasiyetimizi kimsenin tartısına sunacak da değiliz" açıklamasında bulundu.

ORUÇ REİS AÇIKLAMASI

Birilerinin Gezi olaylarıyla sokakları işgale, 17/25 Aralık emniyet-yargı darbesiyle milli iradeyi gasbetmeye, çukur eylemleriyle mahalleleri bölmeye çalıştıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları ifade etti:

"PKK'sından DEAŞ'ına kadar tüm terör örgütlerini en azgın şekilde üzerimize saldılar. Bunlar da yetmeyince 15 Temmuz'da darbe girişimine kalkıştılar. Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Doğu Akdeniz'de yürüttüğümüz harekatlarla, bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik. Bugün de verdik ve kendilerine 'Bak bizim Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, eğer Oruç Reis'imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz.' dedik ve bugün ilk cevabı aldılar. Her saldırının görünmeyen hançeri olan ekonomiyi, kur, faiz, enflasyon üçgeninde daha güçlü bir şekilde devreye soktular. Bu konuda da gereken tedbirleri alarak ekonomimizi güçlendirdik."

Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgını döneminde yaşananların, Türkiye'nin eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda sahip olduğu altyapının önemini tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu söyledi. 

KADIN YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Kadın hakları konusunda aktif olmamamız mümkün mü? Toplumsal hayatta kadınların geldiği nokta eskiyle kıyaslanamayacak düzeydedir. Ailenin korunması ve Kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu devreye girdi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle sürdürüyoruz. 

AK Parti dedelerimiz kadar, hatta onlardan daha fazla ninelerimizin partisidir. Cennet annelerin ayakları altındadır. İstiklal Harbi'nde kadınların rolü neyse 15 Temmuz'da da öyledir. 

İlla bir tanım yapılacaksa Türk milleti 'aile erkil' bir millettir.

Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir.  Kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman bu dünyada da ebedi alemde de hesabını veremeyiz.

Özgürlük, hak ve emek her insan için kutsaldır. Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken bir avuç sapkına meydanı bırakmayız.

PKK'nın dağa kaçırdığı kız çocukları için tek kelime etmeyenlerin, bırakın kadınlar için insanlığa dair bir şey söyleme hakları olamaz.

Son dönemde yürütülen bazı tartışmalara nokta koymanın zamanı geldiğine inanıyorum.

AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum.

Biz her türlü fikre, eleştiriye mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna yapılan en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz.

Biz aile hassasiyetimizi kimsenin tartısına sunacak değiliz. Bizim partimizin kadın kolları kendi demokratik tercihini kendisi kullanır, icazet almaya ihtiyacımız yok.

Tercüme metinler yerine artık kendi metinlerimizin belirlenmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (103)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARA MURAT14 Ekim 2020 17:56

    BUGÜN 1M DOLAR ALDIM ALIRIM Bİ HAYIRLI OLSUN

  • Gülfidan Solmaz14 Ağustos 2020 23:01

    Size gece gündüz dua ediyoruz Sn. Başkanım. Eğer Allah korusun Başkanlık koltuğunda By Kemal otursaydı Türkiyem ne hale gelirdi. Küçücük evladım FETÖ'cü kahpelerin işgal gecesinde sabaha kadar sokaklarda idi, kanı bozuklara karşı mücadele veriyordu. By Kemal ise tv'nin karşısına geçmiş DARBENİN BAŞARILI OLUP OLMAMASINI İZLİYORDU. Rabbimize hamdolsun yiğitler hainlere dur dedi ve Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için SEVE SEVE ÖLÜME KOŞTU, başka örnek yok.

  • Sonun başlangıcı...14 Ağustos 2020 22:14

    Artık yönetemiyorsunuz, sayenizde dolar şahlandı, millet bunun faturasını size sandıkta kesecek, sahte trolleriniz de sizi kurtaramayacak.

  • AHMET ÖZBİR14 Ağustos 2020 20:46

    T.C. Devleti'ni BİR NUMARA YAPACAĞIZ.

  • AHMET ÖZBİR14 Ağustos 2020 20:45

    T.C. DEVLETİ REİS'im seninle şahlandı, küresel güç oldu. Yanlış yapmayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz, SENİN ARDINA DÜŞÜP

  • Baba14 Ağustos 2020 20:35

    Ekonomi kötü diyenlerin hepsi son 20 yılda ev araba arsa sahibi oldu düzenli tatil yapar oldu taş devrinde yaşarken insan gibi yaşamayı öğrendi 10 yaşındaki bebelerin elinde cep telefonu her evde bilgisayar Iped mekanlar çakılı dolu kapıda kuyruk var kahvaltı sırası bekleyeni tatil yörelerıne girişte km lerce kuyruk ağlamayın Allah çarpar

  • K214 Ağustos 2020 18:59

    biz bıktık kardeşim hem senden hem damattan trollerden chp dende bıktık aslında hepinizden bıktık mız mız utanmak lazım .............2senegeçmiş seçimin üzerinden birisi uykudan yeni uyanmış......insan bir kere olsun utanır....

  • Arif gsli14 Ağustos 2020 21:11

    Bizde ecevitten demirelden baykaldan bıkmıştık. Tansu dan mesuttan erbakandan bıkmıştık

  • sefer14 Ağustos 2020 18:08

    şahlanıyor ama döviz altın ekonomi değil. 

  • Vatandaş 14 Ağustos 2020 13:16

    Sizin dolarla ne işiniz var diye soran biri bakan olursa ne beklenir?

  • Dolar şahlanacak14 Ağustos 2020 13:10

    Ben malı mülkü satıp dolar almaya gidiyorum siz şahlanmaya devam edin

  • Arif 14 Ağustos 2020 21:11

    Koş koş

  • Tanzimli Hıyar Satıcısı14 Ağustos 2020 12:50

    300 DOLARA MÜHENDİS 500 DOLARA ÖĞRETMEN 700 DOLARA DOKTOR ÇALIŞTIRAN tÜRKİYE ŞAHLANIYORMUŞ......hADEE   LEEENNNNN....

  • Arif14 Ağustos 2020 21:13

    Oku oku oku diye annen baban bole yönlendirirse olacağı bu? Sanayide tamirci olaydın. Paraya para demezdin Aman para kazansınlar diye okutulan bi nesil anca para aşığı olur

  • Halil14 Ağustos 2020 17:24

    Mühendis arıyorum 300 dolara çalışan varsa gönderir misin bizimki 4.500alıyo

  • Çokimel14 Ağustos 2020 12:32

    Uçur bebeğim götür bizi aya aya :)

  • K214 Ağustos 2020 11:37

    yalanında sonu vardır...........son bir haftada 500 tl koydu bin dolarda sevinende var 1000 dolar aldım diye ama giren kazık ne olacak.....yalan konuşmayın millete....uçsaydı uçardı ekonomi sizin kabiliyetiniz bu kadar kabul edin batırdınız.........biraz muhalefetle hareket edilseydi bunlar olmazdı...inatla olan bu.....hergün biraz daha fakirleşiyoruz........partizanlığa gerek yok gerçek bu.........

  • Gerçekler14 Ağustos 2020 11:12

    Ey fetöcüler, pkk yandaşı CHP'liler istediğiniz kadar kudurun. Ama siz kaybetmeye mahkumsunuz. Bir daha ki seçimde İstanbul Ankara'yı da kaybedeceksiniz. Millet İstanbul'da perişan oldu. Oy verenler pişman. İmamoğlu patladı. Rezillik, beceriksizlik, israf diz boyu. Her şey çok güzel olacak dedi. Her şey çok kötü oldu. Aynı durum hükümette de geçerli. Chp, Fetö diyor ki bizi seçin her şey çok güzel olacak. Dolar hiç yükselmeyecek, herkesin işi olacak, koronayı halledeceğiz. Sonra büyük bir pişmanlık ve küfür. Dolar%10 değil de%100 yükselmiş. Faik Öztrak bilir bu işleri. CHP'liler yok ortalıkta. . İnşaallah o günler bir daha gelmeyecek.

  • Metin14 Ağustos 2020 13:24

    Bla bla bla :D  :D yürü be koçum , kim tutar seni. 

  • Osmanlı 14 Ağustos 2020 12:26

    Gercekler rumuzlu yalaka yalamakta dilin sürtüyor trol

  • YILMAZ14 Ağustos 2020 12:23

    hadi be yalaka

  • ismail midiliç 14 Ağustos 2020 11:11

     19 yıldır hep kırizlerle yönetiyon ülkeyi ne ekonomimi kaldı  aldıgında  hükümeti 1,300 cıvarındaydı dolar  ev altın otomobil peynır  herneyse  şimdi baıkın ekonomı uçmusmu tabiki mualefetin olmadı herde herseyi güzel gösterisiniz 

  • A. A.14 Ağustos 2020 10:57

    Of . Chp, İp hala o fetöye kanıyorlar. Ak parti uyandı onlar uyanamadı. PKK'nın siyasi kanadı Hdp ile beraber olanlara nasıl inanacağız? Bu durumda en güvenilir yine Cumhur ittifakı. 15 temmuz da Cumhur ittifakı sokaklardaydı. Millet ittifakı ise evde çay kahve içiyordu. Bu kadar basit anlayana...

  • of14 Ağustos 2020 09:36

    İlgili makam, İstanbul seçimlerinde hile olduğunu söylemiş, seçimlerin iptal olması gerektiğini dile geitmiştir.. ilgili mahkeme kurulmuş ve seçimlerin iptal olacka somut bir mevzu olay olmadına karar vermiştir. Seçimler iptal edilemez demiş ve geçerli demiştir. Bu kadar önemli olayı algılayamayan ve göremen bu konumun, hangi açıklamasına inanmam gerekli ? örnek 2, Ülkede darbe girişimi variken, durumu akrabasından öğreniyor. Yani çok geç bilgi alıyor olayı anlayamaıyor bile. 3- kandım ve kandırıldım dedi, okyanus ötesine mesajlar atıp, türkçe olimpiyatlarda kendisi alkışladı... bu olaylar çok kritik mevzulardır. Bu kritik mevzuları algılayamayanların yönettiği ekonomiden korkuyorum. Gerçekten korkuyorum.

  • Nedim14 Ağustos 2020 11:02

    Merak etme bu ülkeyi Ermeni dönmelerine ve kahpelere asla bırakamayız!  Bu yüzden Reis ile devam!  Hava alanında  darbecilerle anlaşıp sıvışan; ertesi gün sivil darbe çığırtkanlığı yapan daha dün chp belediyeciliği herkese eşit mesafededir deyip hala kapıdaki işten atılanları görmeyen  terörist dhkpc lilere kol kanat geren bir kafaya asla kat a  sureti katiye de bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz!

  • R.Demir14 Ağustos 2020 09:34

    Reis Sen konuştukça Düşmanların Sesi iyi Çıkıyor konuş Reis Konuş hepsi çıksın Ortaya

  • R.Demir14 Ağustos 2020 10:41

    Bende 3 tane Meslek var Gerisini Sen düşün Tanımadığın birine Adam gibi soru sor

  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 09:57

    Maaş iyimi, SSK varmı

  • Yeter14 Ağustos 2020 09:26

    bu asla olmayacak anlasildi 20yildir pahaliliktan baska bisey oldugu yok geldiginde dolar 1,30 du simdi 7.30 iyi yoneten dahada dusurur cikarmaz

  • Baba14 Ağustos 2020 20:29

    Chp iktidarda olsa bu dediğin üç beş yılda olurdu

  • M hmet14 Ağustos 2020 09:20

    Burda dolar yukselirken gulumseme nidalari atanlar sanki farkli ekonomide farkli dunyada yasiyorsunuz birde su turkiyedeki dolar alanlarada bi laf soyleyinde dolari cikartmasinlar uc bes kar edecem diye dolara yonelenler var sirf kar marji dusunenler neyse soylenecek cok sey varda anlayana anlamayana roman yazsan inanmaz

  • Gokhan Cetinoglu14 Ağustos 2020 11:53

    Doların artışını / TL değer kaybını, ülkemizde 3-5 dolar birikimi yapacak ekonomik durumları olan kişilerin dolar alımına bağlayacak kadar ekonomi bilgisi olan birinin bilirkişi gibi yorum yazması gerçekten ilginç.                                                        Devlet tüm dış ticaretini hangi kur ile yapıyor? Yaptığı yolların, hava alanının, hastanenin garanti tutarlarını yüklenicilere hangi kurdan ödüyor?                                                                                    Keşke yer ve zaman olsa da bunların 10 katını yazabilsem buraya...

  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 09:58

    Yanlış yapıyorsun diyorum inanmıyorsun. Haklı çıkınca gülümsemek hakkım.

  • Vatandaş Hasan14 Ağustos 2020 09:00

    Hiç vatandaşını ,çoğunluk vatandaşını ezmek için çabalayan hükümet olurmu.! ...Sırf zam vermemek için hayali enflasyon rakamları ile ,hayali istatistiklerle İşçisini,memurunu,çalışanını kandıran ,onları ezmek için uğraşan,faiz haram diye Faizi düşük tutma uğruna yükselen dolarla onları vuran,tüm ülkenin yükünü onlara yükleyen başka bir ülke varmıdır...!

  • Vatandaş14 Ağustos 2020 08:53

    Nedense kimse inamıyor...!!!  :) 

  • Yav14 Ağustos 2020 08:52

    He he he

  • veri14 Ağustos 2020 10:43

    türkçeyi katledme...

  • Ayşe ben li14 Ağustos 2020 08:37

    Hayal dünyasında yaşıyor Reisimiz ekonomi berbat

  • K214 Ağustos 2020 08:34

    ek :D nomi sayenizde uçtu parayı koyacak yer bulamıyorum....sayın bilgiküpü bakana bize dolarla işimiz olmadığını hatırlattığı için.........sağolsun bi zahmet oda maaşını dolarlamı alıyır sattsın mangırları.....yahu adam dışarıdan gelen hammadde tl ylemi geliyor............

  • İtri14 Ağustos 2020 08:30

    Onurunla beceremiyorum, yaşlandım artık de istifa et. Ufacık çocuklara maskara olmaya, dostu utandirip düşmanı sevindirmeye gerek yok

  • iso14 Ağustos 2020 08:29

    Allah'tan reisimiz var da bu zor günlerde bile böyle şakalar espriler fln yapıp bizi güldürüyor :) 

  • Gokhan Cetinoglu14 Ağustos 2020 11:57

    Mehmet Bey, Pandemi dediğin 6 aydır var. Ekonomi 10-12 yıldır iyi sinyal vermedi.

  • Mehmet14 Ağustos 2020 09:17

    İstersen film fragmaninida izletelim sana dunya pandemiyle ugrasiyor su kafaniza sokun pandemi bitmeden ekonomi duzelmez artik eskisi gibi bi insan birden fazla ulkeye gezmek icin de gidemiyecek artik herkes kendi uretimini kendi yapacak suan skintili bir donem var evet yabanci yatirimcilar resmen peskes cekiyor ekonomide gorelim bakalim kim kazanacak istedikleri faizlrrin yukselmesi Turkiyedeki faiz lobiside dolar aliyor yukseltmek icin oyun icinde oyun

  • az kaldı...14 Ağustos 2020 08:06

    aşağıda yorum yazan şakirtler e söylüyorum, her şey tek bir habere bakar ve o çok yakın. sonra bön bön bakar durursunuz...

  • Arif gsli 14 Ağustos 2020 09:34

    Milleti konfora alıştırsa sayın başkan bole olur. Asil idare(idareli de olabilir, yönetenden de) eder. Aciz isyan eder.

  • Bika14 Ağustos 2020 08:37

    "Beklemek güzeldir,ama doğru durakta." Can Yücel

  • Ha gayret14 Ağustos 2020 08:28

    Az daha sıkın az kaldı.azimle yapan taşı deler

  • Balkankık14 Ağustos 2020 07:49

    Başkanlık geldiğinde de ekonomi şahlanacak dolar düşecek işsizlik düşecek cek cek cek... Neyin cek cakı Allah aşkına sürekli cek cak cek cak... Ekonomik durum kötü olduğunu kabul ediyorsun demekki düzelecek diye şahlanacak ecek acak diyorsun hala başkanlık sistemini getirdiğin zamanki gibi... Tutan mı var 20 seneye yaklaştı tek başına ülke şahlandı mı batmaya doğru gidiyor mu? Ha şahlanan bi şey var cebiniz şahlandı sırtımda ceketin parmağında yüzükle gelmiştin şimdi dünyanın sayılı zenginisin hala kendi ekonomin için söylüyorum diyorsan doğrudur...

  • BORSACI14 Ağustos 2020 07:16

    SAYIN CUMHURBAŞKANIM TL ÇOK DÜŞÜYOR HEP KAYBEDİYORUZ TEK İSTEGİMİZ TL NİN İTİBAR KAZANMASI.

  • tahsin karabulut14 Ağustos 2020 09:13

    meeeee meeeee

  • Dostca ben14 Ağustos 2020 05:51

    Sayin Cumhur baskanina inananlar yesile inanmayanlar kirmiziya bassin

  • Arif gsli14 Ağustos 2020 09:37

    Ben bu uzun adamı seviyorum. Ekonomi batmış demek açlık çekmek demek. Aç kalan yok. GöÜ aç çok Ama: 1 ahlaksız diziler ile 2 çocuk istismarlarını ortadan kaldıramadı.

  • Lale14 Ağustos 2020 01:41

    Erken seçim yapılsın

  • İşsiz genç bora 13 Ağustos 2020 22:52

    Dolar 10 tl olur... Şahlanam tek şey dolar euro... Tl eridi gitti... Yahu damacana suya bile %45 zam. Geldi... Yuh ya yuh.... Bu zihniyet en yakın seçimde.... Sandıkta halk çok güzel bir karne verecek ... :=) seçim seçim şart....

  • Arif gsli14 Ağustos 2020 10:15

    Hemen dolar al koş. Süper kâr

  • mucize reis ; )13 Ağustos 2020 22:31

    Sen şah diyene kadar, mat derler seçimlerde, anlayamazsın... Din iman kuran ayasofya, cehape, vb sunu işler baktı anketlere fayda etmiyor, ekonomi hakkında ilk kez açıklama geldi. Demekki ekonominin berbat olduğunu anladı, insanların gerçek gündemi olduğunu anladı ve açıklama yapmak zorunda kaldı.  ekonomi ağlatıyor millet. Millet Etten vazgeçti. Tiyatro sinema, tatil, gezinti piknik vb... kiramı ödeyeyim, kardnım doysun yeter diyor.. son deminde millet... Gerçekten ekonomi bu hükümeti indirecek. Seçimlerde bu ekonomi ile ne yaparsan yap, 1453 tane tv kanalı kur, 1071 tane radro kanalı kur... yerli ve milli gazeteler üret gene fayda etmez. insanlara anlatılan Türkiye ile, yaşadıkları Türkiye arasında uçurum var. En köylüsü, en cahili bile bunu anlıyor. Gerçekten AKP ciddi bir yapılanmaya girmeli. Parti örgütü değil, sadece EKONOMİ , GELİM, YAŞAM SATANDARDI hedef olmalı. Kendilerini eleştiremiyorlar, bu eleştriye kulak versinler

  • Yusuf Yıldız13 Ağustos 2020 22:30

    Aynı plağı dinlemekten usandık yeter Allah aşkına..

  • Osmanlı son13 Ağustos 2020 22:21

    EKONOMİ okadar sahlanmiski parayı harcayacak yer bulamıyoruz acaba SABAH kahvaltısını italyada öğlen yemeğini ispanyada akşam yemeginide havai adalarindami yapsam diye karar veremiyorum içki viski ZATEN hoş gidiyor bu ekonomi ile bir elimiz yağ da bir elimiz balda ne demeli TROLLER sakın inanmayin hertarafimiz açık 😂😂😂😂😂

  • Arif gsli14 Ağustos 2020 10:17

    Amacın belli imiş zaten. Sana kuveyt vatandaşı olsan yetmez

  • aktrol.13 Ağustos 2020 22:33

    İçkiyi bırak. sigarayı bırak. paran yeter artar, seneye de birimlerle hacca gidersin.

  • mucize reis )13 Ağustos 2020 22:15

    kimin ekonomi si? milletin mi? bir avuç zümrenin mi? krizde milletin kişisel malımı eridi? bir avuç zümrenin mi? 

  • Zır cahil adam13 Ağustos 2020 22:13

    Şahlanma dönemi demek ,4 kıta 7 iklimfe hüküm sürmüş,hükmetmiş, hükümet etmiş,şahların şahı padişah Kanuni Sultan Süleyman han hazretleri devri aklıma geliyor.bende o vakit bu şahlanışı alkışlıyorum.Turan ordusu kurulsun,hedef Kızılelma olsun,dış düşmanlarla,içerdeki hainler kudursun.

  • Ferdi13 Ağustos 2020 22:01

    Sokaktaki vatandaşa söylesen güler

  • fatih13 Ağustos 2020 22:40

    sakaktaki vatandaşı bırak tımarhane delisi bile güler...

  • ışın Özdemir13 Ağustos 2020 21:55

    ekonomide şahlanma dönemine gireceğiz demiş.Yandı bu sefer bizi kimse kurtaramaz

  • Kaçan Grup13 Ağustos 2020 21:50

    başkanlık sistemi ile istenen sonuç alınamadı , cehape yüzünden, hilafet sistemine geçmemiz gerek, o zaman şahlanırız, uçarız

  • bizim at13 Ağustos 2020 21:33

    ülkeyi dolasan atlarımız şahlandı yol vermek zorundasınız çünkü altta kalanlar ezilir geberir ölür gider mezar bulunmaz gömbek için burası böyle

  • usd13 Ağustos 2020 21:27

    yandik yine usd cikar

  • Bika13 Ağustos 2020 21:40

    Başdanışman Yiğit Bulut dolar 3'ü geçerse yüzüme tükürün demişti.

  • yok13 Ağustos 2020 21:26

    2 anahtarda varmi hep ayni konusmalar kral ciplakkkkk

  • la fontaine13 Ağustos 2020 21:21

    Söylediği her şey La Fantoine masalları gibi..

  • AHMET ÖZBİR13 Ağustos 2020 21:21

    SİZİNLE şahlandık, adam olduk, içimizdeki ve dışımızdaki vatan hainlerini KUDURTUK. Tğrkşyem daima REİS'imle ileri,

  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 10:01

    Ne hayırlı evlatmışın sen.

  • fatih13 Ağustos 2020 22:42

    ula oğlum millet sana saydırmaktan bıktı sen kendine okutmaktan bıkmadın be...

  • Fatihin aslanları 13 Ağustos 2020 22:17

    AHMET OZBIR denen TROL yalamaktan dilin bir hal olmuş TOSUNCUK yakındır canın yandığı zamanı şimdi trol ücretini alıyorsun üzülüyorum SANA inan senide merak etmiyor değilim vallaha merak EDİYORUM adamlık konusunu sormak için hadi ordan haci

  • bekci13 Ağustos 2020 21:32

    adamın yalamaktan klayvesi bozuldu sonunda, türkiye yazamamış zaar

  • Düşersin13 Ağustos 2020 21:30

    Yavaş şahlan attan düşersin

  • Uyan13 Ağustos 2020 21:17

    Galaksi yılına ışınla bizi ....

  • solugu0ali13 Ağustos 2020 21:17

    Bosa Klavyeyi isgal etmeyin...bu adambasimiza bir nimettir..anlayana anlamayan K.K.gitsin..zaten nesilleri tukenmek uzere sesi solugu kesildi..bi kac yandasi..atip tutar..

  • Yorumcu13 Ağustos 2020 21:16

    Ya bi şeyde keman çalınıyordu işte o haldesin bay Erdoğan. Evet evet Titanik batarken keman çalan gibisin.

  • Ayıp ayıp13 Ağustos 2020 21:14

    Koskoca C başkanı 3 TL den beri döviz satın düşecek dedi 7.30 oldu başka bir ülkede olsa 50 kere istifa ederlerdi her Allah’ın günü fakirleşiyoruz karnımız tok artık bu söylemlere 

  • emre13 Ağustos 2020 22:44

    hadi onu bırak bu olaylardan ders çıkaramayacak kadar akıl fukarası olu şak şakcılara ne demeli ?

  • Salim13 Ağustos 2020 21:13

    YOLUN ACIK OLSUN REIS.YASASIN..ERDOGAN.BAHCELI BIRLIKTELIGI..DIGERLERI ZATEN BULDULAR BELALARINI..BIRBIRINE GIRDILER...HOS GIRMESELERD E SONUC DEGIMEZ..KENDILERINE HAYRI YOK .GERISI IT ÙRUR KEVAN YURUR

  • Tabi ya13 Ağustos 2020 21:07

    Gene mi ya sahlana sahlana bi hal okdu millte zaten reis yapma, araba ev kira fiyatlari uctu gitti zaten

  • Ya şah13 Ağustos 2020 20:59

    Gülecek halim yok ki, damat bırakmadı zateb

  • Papatyalar Açarken13 Ağustos 2020 20:56

    Biz şimdi hangi dönemdeyi o zaman ?

  • K213 Ağustos 2020 20:55

    yemin ediyorum bu doğru çıksın hiç oyvermedim oyu verip resmini asacağım ...............

  • Şh şbz13 Ağustos 2020 20:54

    20 yıl şahlanmaya yetmedi mi ben anlayamadım kore 20 senede şahlandı. Daha kaç yirmi lazım.

  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 10:05

    18 yıldır iktidarda, borç üstüne borç. Bu arada fabrikalar kapatıldı avm ler açıldı. Toprak satıyoruz habite. Ama borç hep artıyor. IMF ye değil tefecilete borçlandık.adam halen korede CHP yok yazmış. Ülkeyi yöneten kim. İcraat iktidar yapar.

  • Vb13 Ağustos 2020 20:58

    Kore'de CHP yok, ve 40 yıl sürdü

  • Misafir13 Ağustos 2020 20:53

    Yine şahlanmaktan bahsetti başımıza gelecek var kalkanlar devredemi kaptannn😲

  • ekonomist/stratejist13 Ağustos 2020 20:50

    Damadın daha doların ekonomimizin neleri etkilediği konusunda bilgisi yok. Dolar küresel rezerv para ve altın dahi dolar endeksli değerleniyor. Benzin ve mazota zam geldiğinde yediğimiz içtiğimiz her şeye zam geliyor. Hakem dış ticaret dolar bazlı gerçekleşiyor, dış borçlanma dolar bazında oluyor. Kısacası dolar her şeyimizi etkiliyor.

  • Mehmet13 Ağustos 2020 20:49

    Kemal Derviş pek sever ve takdir ederdi sayın Babacan'ı. Tayyip reis bunları bi yerlere getirerek siyasette adam etti. Kıymet bilmek meselesi işte. Bi yerde de normal karsilarim. Düşünün normal ve siradan bi seviyedeyken zirveye cikiveriyorsunuz. Kral gibi bişey oluyorsunuz. . Ne kadar zor ya hu..

  • Gokhan Cetinoglu14 Ağustos 2020 12:03

    Acaba "Düşünün normal ve sıradan bir seviyedeyken zirveye çıkıveriyorsunuz. Kral gibi bir şey oluyorsunuz." tanımlaması aklınıza ilk hangi ismi getiriyor???? 

  • ..13 Ağustos 2020 20:48

    şahtık şahbaz olucaz

  • Vatandaş13 Ağustos 2020 20:47

    ekonomimiz yıllardir şahlanıyor zaten 5 yıl önce aldığın araba şuan tam 5 katı fiyatında her yıl %100 artış var Allah'tan biz uretmiyoruz yoksa parayı koyacak yer bulamazdik :-)

  • ekonomist/stratejist13 Ağustos 2020 20:47

    Merkezi yönetim bütçe açığı ile Hazine açığı devasa boyuttuyken, TCMB ihtiyat akçesi dahi sifirlanmışken, her geçen gün hayat pahalılığı artarken, enflasyon ve işsizlik günbegün artarken, cari açık ciddi artıştayken, hukuk devleti ve demokrasi yerlerde gezerken, yabancı sermaye sürekli çıkarken hangi çözümlerle şahlanma dönemine gireceğiz anlamak mümkün değil. Ya isterse elinde Hz. Musa'nın asası olsun bu ekonomi sen varken asla düzelmez. Afedersin ama faiz ile enflasyon arasındaki ilişkiyi dahi bilmiyorsun gelmişsin nutuk atıyorsun bunları yiyen halen varsa önce zeka seviyelerini yoklama çekmeleri gerekiyor. Acilen ekonomi yönetimine Teknokratlar gelmeli yoksa işimiz yaş..

  • Gokhan Cetinoglu14 Ağustos 2020 12:04

    İhtiyat akçesinin yanı sıra örtülü ödenek ve varlık fonunun da sıfırlandığını düşünebiliriz herhalde...

  • Cego13 Ağustos 2020 20:43

    Aynen yav he he

  • İtri13 Ağustos 2020 20:42

    başaramadım de utan

  • Pamuc13 Ağustos 2020 20:39

    Ahey ahey

  • Gecim zor13 Ağustos 2020 20:37

    Sayin cumhur baskanim insallah, ş harfi düşüp ahlanma donemi olmaz insallah

  • misafir13 Ağustos 2020 20:36

    yav he he  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D