E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Doğu Akdeniz'de asla taviz vermedik---

Erdoğan: Doğu Akdeniz'de asla taviz vermedik

Erdoğan: Doğu Akdeniz'de asla taviz vermedik
06 Mart 2021 - 14:47 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:
Önceki gün şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin arasında yer alan Korgeneral Osman Erbaş'ı hem askeri kabiliyeti ve başarıları hem de devletinin ve milletinin yanındaki tavizsiz duruşu nedeniyle özellikle hatırlayacağız. Tedavileri devam eden askerlere acil şifalar temenni ediyorum.

Kahraman ordumuzun bilgi, beceri, yeteneklerini görme varsa eksikliklerini giderme imkanına kavuşuyoruz. Türkiye olarak 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Çaka Bey'den Barbaros Hayrettin Paşa'ya kadar nice büyük denizciler yetiştirdik.

Deniz gücümüz dünya siyasetinde zirveye taşıdığı gibi denizlerdeki kan kaybımız da çok ciddi toprak kayıplarını getirmiştir. Ülkemiz açısından güçlü bir donanmaya sahip olmak tercihten öte zorunluluktur. Bölgemizin her köşesindeki dostlarımızın haklarını korumak için buna mecburuz. En ufak sendelemede bize bu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz.

Doğu Akdeniz'deki menfaatlerimizden asla taviz vermedik. Güçlü donanmaya sahip olmak tercih değil zorunluluk.

EGE DENİZİ VE DOĞU AKDENİZ'DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
'Mavi Vatan Tatbikatı' yerli ve milli silah sistemlerinin, gemilerin etkinliğinin test edilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekata hazırlık eğitimlerinin yapılması ve kuvvetler arasında müşterek çalışabilirlik anlayışının artırılması maksadıyla gerçekleştiriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatları arasında yer alan Mavi Vatan -2021'in fiili safhası Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştiriliyor. Tatbikata 87 gemi, 27 uçak ile 20 helikopter ve İHA'lar da katılıyor.

Beyaz Saray: Bir noktada Erdoğan ile görüşme olacaktır

Erdoğan ile Merkel görüşmesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.