E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan dikey mimariye karşı çıktı---

Erdoğan dikey mimariye karşı çıktı

Erdoğan dikey mimariye karşı çıktı
08 Kasım 2018 - 14:37 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikey mimari yok yatay mimari..." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Şehircilik Günü toplantısında konuştu. Dikey mimariye karşı çıkan Erdoğan, yatay mimariden olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

81 vilayetimizden gelen siz Sayın arkadaşlarım ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu toplantıları çok ama çok faydalı görüyorum. Buradaki istişarelerin, soru, cevapların dalga dalga il, ilçe, beldelere yayılacağını umuyorum. 'Sıfır Atık' projesini bir vakıfa dönüştürerek ülke genelinde böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum.

Kendini AK Partili gören her arkadaşım benim olmadığım yerde kimse yoktur anlayışıyla çalışmalarını sürdürmelidir. AK Partililer koşacak ki Türkiye yürüsün. 2023, 2053, 2071 vizyonlarını böyle gerçekleştirebiliriz. AK Partililer 7/24 çalışacak ki Türkiye, üretmeye, kalkınmaya devam etsin.

Eğer AK Partiliyim diyorsak bize boşa vakit geçirmek haramdır. 31 Mart mahalli idari seçimlerden de sizlerin gayreti ve milletimizin desteğiyle inşallah alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Biz yerleştiğimiz her yeri abad etmiş bir toplumuz. Gidin Kafkasya'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya ecdadımızın bıraktığı izlere rastlarsınız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmiştir.

İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik.

Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. diyoruz ki dikey mimari yok yatay mimari... Önce mescit sonra sosyal donatı alanları onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendirme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz.

AK Parti'nin çevrecilik şehircilik anlayışı bu bunu göstermemiz lazım. Bugüne kadar milyonlarca fidanı diktik. Biz ağaç kesen iktidar olmadık, diken olduk.

Milyonlarca ağaç diktik. Biz ağaç kesen değil, ağaç diken iktidar olduk. Geldiğimizde 70-75 kişilik sınıflar vardı, ortalama şimdi 30'lara düşürdük Bay Kemal. Ya bunu ona anlatmıyorlar ya da anlatıyorlar işine gelmiyor. Ev ev dolaşacak anlatacaksınız. Yalan bunun zaten en büyük sermayesi, bunu da Türkiye’de yalanı en güzel söyleyen kim diye sorduklarında hiç düşünmeden cevap verin; Bay Kemal…

Buhara, Semerkand, Tebriz, Kudüs, Medine, Bağdat Şam, Kurtuva gibi ecdadımızın mirası olan bu kentlere bakın ağacıyla çiçeğiyle suyuyla ormanıyla çevrede bu şehirlerin bu şehirlerin ayrılmaz birer parçasıdır.

Mekan ve kültür üretimi konusunda kadim mirasımızın tam olarak farkında olmadığımızı görüyoruz. Her alan da yaşanan tek düzleşme gücünü farklılardan alan zenginliğimizi ortadan kaldırdı.

Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız, en büyük kaybımızdır.

Siyasi parti olarak icraatlarımızın önceliğini elbette milletimizin ihtiyaçları belirliyor. İcraatlarımızın önceliğini elbette milletimizin öncelikleri belirliyor.

TOKİ vasıtasıyla 837 bin konut inşaa ederek özel sektöre de örnek oluşturan bir şehircilik hamlesi başlattık.

53 farklı ilimizdeki 229 adet riskli alanda çalışmalar sürüyor. Sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak gibi görünüyor. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatler geliştirdik. İktidarlarımız döneminde bakın bu çok önemli... 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri09 Kasım 2018 00:28

    Gülermisin ağlarmısin kimin zamanında dikey çıkıldı .karşı çıkan kaç yılında istanbul b.b başkanlığı yaptı kaç yıldır istanbul aynı partinin yönetiminde merter tramvay mı metro mu ne onun önünde vakko arazisine gökdeleni kim diktirdi rant rant ve rant 150 katını yandaşlara vereyim desem 300 kat marsa kadar kat izni alırım para para para rant rant rant yatayyy heee yatay yan cep yatay Haydi Türkiye ileri....

  • baturayersin08 Kasım 2018 23:46

    HİKAYE ORDAN ÖYLE SÖYLÜYOR ARKADAN BAŞKA BAYRAMPAŞA CEZA EVİNİ YIKTILAR ARAZİYE YÜKSEK BİNALARI DİKTİLER HER YER BÖTONDAN DAG YAPTILAR HAVALANI KAPANSIN ORAYADA BİNALARI DİKECEKLER İSTANBULU BETONDAN DAGLARA ÇEVİRDİLER RANT PEŞİNDELER 

  • ihtiyaç yok08 Kasım 2018 22:58

    başkan dikey yok diyor yatayı dikeyi mi kaldı  bazı yerlerde dikey yaparsın bazı yerlerde yatay sabit fikirli olmayacaksın aynı zamanda tarım arazilerini , ormanları keserek imara açmak bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. bunun bedelini elbet bir gün ödersiniz.

  • şenol08 Kasım 2018 16:11

    yatay rant yapacaz yani oooo yan yan

  • vatandaş08 Kasım 2018 16:08

    sn cbaşkanı daha önce yatay mimariden bahsettiğinde zaytinburnundaki  16/9 kuleleri işaret etmişti. konuştuktan hemen sonra inşaasına izin veren belediyeden tıraşlama kararı çıktı. sonra imar barışı çıkardılar. dikey dikey hala duruyor. kafa olarak memleket çok güzel yataya salmış zaten kendini.

  • ?08 Kasım 2018 16:07

    Bitecek tabi ki....Millette ev alacak para kalmadığından yatay mimaride bitecek...Mağra yaşamına sayenizde geri dönülecek...

  • Tabi ya08 Kasım 2018 15:37

    Mimar, muhendis,ekonomist, dogum uzmani , tuccar, din adami, ithalatci,ihracatci ,hukukcu savci,hakim, sadece siyasetci degil allah neler yaratmis boyle ya

  • Ahmet 08 Kasım 2018 18:02

    Bir daha böyle bir adam gelmez 🤣😋🤣(Inşallah)😎

  • sekoya08 Kasım 2018 15:34

    yatay mimari demek daha çok bağ,bahçe,tarla,mera  vs işgal etmek demek. kulağa hoş geliyor olabilir. şimdiki istanbulun sallıyorum 100 kat yayvan halini düşünün.... 

  • Yorum08 Kasım 2018 15:18

    Ya bide bu 1000 karekter sınırı nedir ya sayfamı bitiyor nedir anlamadık

  • Yorum08 Kasım 2018 15:16

    He dikey mimariden vazgeçerseniz maliyet yükselir bu bir tarlalar meralar bina yığını olur tarım hayvancılık biter buda ki herkes bahçesine kuyu açar yeraltı temiz su kaynaklarımız bahçe sulamada heba olur akarsular kurur tarım bir darbede buradan alır istanbulun ankara nın 40 50 yıl önceki uydu fotoları olsaydı karşılaştırabilirdik ankarada baþıkent eryaman sincan etimesgut susuz buralar hep köydü şimdi bina yığını buralarda tarlalar vardı şimdi ney kurtlar ayılar domuzlar şehirlere iniyor mahalle çöplügünden karnını doyuruyor haberiniz varmı köylerde insanlar hayvan beslemiyor eskiden köylerde her evin ahırı vardı 15 20 büyükbaş 50 100 b küçük baş hayvanı vardı şimdi bazı evlerde 2 3 hayvan var oda karnını doyurmak için evet dikey mimariye karşıyım yayılın meraları tarlaları hallettik sıra ormanlarda bişey daha eskiden bu ülkede yem mı vardı hayvanlar yemle mı besleniyordu yoo hayvanlar gezdiriliyordu sabah çıkıp akşam karanlığında ahıra geri geliyordu şimdi oda bitti

  • Berber bekri09 Kasım 2018 00:32

    Yorum bi kitap yazıp imza günü yapaydın sen bile okumazsın ne yazdın niye üzdün kendini vay yazık vay....

  • mete08 Kasım 2018 15:15

    vatandaşa dikey dikey girip içerde yataya dönüp çıkmıyor.

  • emre08 Kasım 2018 14:58

    tebrikler erdoğan bu konuya da parmak basmış adam prafösör bilmediği konu yok...

  • hale aygün08 Kasım 2018 14:48

    şöyle istanbul a uzaktan bir bakın yıllardır niye karşı çıkmadınız . Alay mı ediyorsunuz 

  • Yorum08 Kasım 2018 15:27

    İyi öyleyse bütün hali vakti yerinde olanlar istanbulun ormanlarını parsellesin villâlarını yapsın düşünsenize istanbulun hep tek katlı bina olduğunu 16 milyon insan 6 7 milyon hane belgrad beykoz şile ..... biter hertaraf beton olur köylü değilseniz çiftçi değilseniz tek-katlı evde veya iki katlı evde oturan emlak vergisinin 20 katını vermeli bence