E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Davutoğlu'na hükümet kurma yetkisi verecek---

Erdoğan Davutoğlu'na hükümet kurma yetkisi verecek

Erdoğan Davutoğlu'na hükümet kurma yetkisi verecek
28 Ağustos 2014 - 06:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek ve hükümeti kurması için yetki verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verecek. Dışişleri için iki isim var. En az altı bakan değişecek.

Sözcü kim olacak?

AK Parti kulislerine göre Erdoğan’ın danışmanı ve  Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın kabineye girmesi kesin gibi. Akdoğan’ın yeni dönemde Bülent Arınç’ın yerine Hükümet Sözcüsü olacağı konuşuluyor.

Babacan kaldı 

Davutoğlu’nun seçimlere kadar beraber çalışmayı istediği  Ali Babacan da koltuğunu koruyacak. Ahmet Davutoğlu’nun yerine yeni Dışişleri Bakanı olarak Mevlüt Çavuşoğlu’nun adı geçiyor.

DAVUTOĞLU: KABİNE CUMA ÖĞLENE BİTMİŞ OLUR

Ak Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Ahmet Davutoğlu ilk röportajını memleketi  Konya'da yayın yapan KONTV'ye verdi. Yeni kabinenin kurulmasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Kabine kuruluşu, cuma öğlene kadar bitmiş olacak. Türkiye'nin zaman kaybına tahammülü yok" ifadelerini kullandı.

"YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ" 

Erdoğan bugün kongre öncesi yaptığı konuşmada "Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu Bey oldu. Cumhurbaşkanılığı ile ilgili yemin törenini yaptıktan, devir teslimden sonra kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma yeni kabinemizi kuracağız. Sizlerden ayrılmıyorum, bunu bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar Genel Başkan, Başbakan sıfatıyla aranızdaydım bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk Cumhurun Başkanı olarak aranızda olacağım" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)