E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: CHP'nin İş Bankası direnişi netice vermez---

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası direnişi netice vermez

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası direnişi netice vermez
16 Ekim 2018 - 12:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin açıklamada bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili konuştu.

Erdoğan, CHP'de bulunan yüzde 28.09 Türkiye İş Bankası hissesine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: 

"CHP'nin (İş Bankası hisselerini devri konusunda) direnmesi netice vermez; olayın parlamento ve parlamento dışı boyutu var CHP'nin yapması gereken (yönetim kurulundaki) dört üyeyi de artık atamıyoruz; hisselerin Hazine'ye devrine bir şey söylemeyiz" demektir. (CHP eğer bunu yapmazsa) buradaki yorumlar farklı; kanun teklifine dahi gerek yok diyen hukukçularımız var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kubilay 17 Ekim 2018 12:41

    en profesyonel yönetilen kurumu türkücülerle ve liyakatsız kişilerle harebeye çevirecekler. aha buraya yazıyorum. alttan dolar alıp zirveden satan vatansever! möhepe yedek lastiğiyle.

  • ışın Özdemir17 Ekim 2018 00:21

    Derdi gönlü atatürk.Çiftliği türk mahkemelerine rağmen talan etti.Şimdi sıra iş bankasında.değilse 15 yıldır aklına gelmedimi.Geldide anca sıra geldi

  • Şimşek16 Ekim 2018 21:57

    Hint parası başımıza bela oldu. Hindulardan gelen Ankaraya yardım Fonu paraları Hint fakirine, Müslümanlardan gelen Hilafet fonu paraları Pakistan - Hindistan Müslüman fakirlere güncel bedeli iade edilsin. O İngiliz liraları İngilterenin izni olmadan gelemezdi. Sovyet Rus etkisi kırılsın diye İngiltere izin verdi. Fransa ile çatışırken paranın Fransız kısmı bloke edilmişti. İstanbulda Hilafet kaldırılınca hemen İngiltere İngiliz Mısırında İhvanı kurdu. Süveyş kanalını, Nil vadisinin pamuğunu başkalarına kaptıramazdı.

  • Şimşek17 Ekim 2018 21:54

    Sovyet Rusyanın deşifre edip dünyaya duyurduğu Sykes Picot anlaşmasında Fransaya ait Musul petrollerine İngilizler el koyunca bu Fransa ve İngilterenin arasını açmış Fransa Türkiye ile savaştan çekilmiş hatta yardım etmiştir. Enver Paşa, İngilterenin tüm uyarılarına rağmen Alman gemilerini boğaza sokmuş, Almanya istemeden Galiçyaya asker yollamış, kendi emriyle Alman gemilerine Rus limanlarını bombalatmış, Çanakkalede daha savaşın başında yenileceklerini yabancı gazetecilere söylemiştir. Atatürk İzmirde kazanınca İngilizler dünyada yanlız kalmış Mudanyayı imzalamak zorunda kalmıştır.

  • MML17 Ekim 2018 12:36

    yani senin derdin Atatürk ü ingilizlerz kahraman etti. Degit adam cephelerde savaşti hiç deden anlatmadımı.

  • Hasan S.16 Ekim 2018 21:51

    Çoğu yorumcular Atatürkün mirasını CHP yemelidir diyor. Sanıyorlar ki Atatürk CHP nin tekelinde. zavallılar... :)

  • selam aleyküm16 Ekim 2018 19:12

    Atatürk rüyasında mı bulmuş bu mirası ?? Tabii hazineye gidecek..Reis ne derse o...Allah devlet Beye de zeval vermesin,Allah razı olsun..

  • kenan16 Ekim 2018 18:30

    yemeye doymadılar. gs stadı yaptılar ormanın içine. o vakitlerde neden ormanın içine dağbaşına stad yaptılar demiştik. gelinen noktada ormana doğru peşkeş çekilen arazilere süper lüks orman içinde siteler villalar yapıldı. ormana doğru ilerleyiş devam ediyor.

  • hakan16 Ekim 2018 18:23

    boşunamı başkan oldum alırım anahtarını diyo

  • yazıklar olsun16 Ekim 2018 16:36

    Ulu Önder Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vasiyetine bile el koyabilecek bir adam senin benim maluma mülküme ne yapar bir düşünün bakalım? yarın bir gün üç kuruşluk birikiminize de göz dikerse gidip muhalefer partilerine ağlamayın.

  • Hakan yıldız16 Ekim 2018 15:57

    Recep abd dedeki israil lobilerinden emiri aldı son türk malları satılıncaya kadar dvm büyük israi devletinin kurduğu akp ve yöneticileri emirleri yerine getiriyor

  • belirsizlik16 Ekim 2018 15:28

    Atatürk bu ülkenin kırmızı çizgisi kimse onun vasiyetini yok sayamaz. Birileri gündem değiştirme amacında ama bu iş fazlası ile ülkeyi gerer toplumu ayrıştırır. Dış güçlerin yapamadığını kendimiz yapmış oluruz. Atatürk ün kurduğu fabrikalar satıldı sıra vasiyetine geldiyse yolunuz açık olsun. Ülkeyi germek gündem değiştirmek amacındaysanız diyecek bir şey yok.

  • Şimşek16 Ekim 2018 15:14

    Hiç bir şey olmaz. Zaten yabancılar kredi vermiyor artık. Devasa Dolar borcunu ödeyebilmek için üretmeden bulmak zorunda olduğun yeşillere daha fazla sana ait olmayanı kefil daha fazla tefeci faizi vererek, beyin göçü, teröre siyasi tavizle kalkınamazsın. 4 adamın kovulmasına gösterilen ilgi İşsizlik sigortasına gösteriliyormu? çok bile durdu.

  • Şimşek16 Ekim 2018 15:14

    Finans dünyası, varlık fonuna atılan bankanın batacağını, kreditörlerde Türkiyenin varlık fonunun palavra olduğu, Japon, Norveç yada Körfez fonu olmadığını düşünüyor. Senin varlık fonunda japon robotu veya petrol kuyusu yok, dağ gibi kamu borcu var. Mülkiyet hakkı ne olacak? Tapu tanımaz Türkiyede iç barış olduğuna, Vallahi söz yandaşa kredi vermeyecek diyerek dehşete düşmüş kreditörlerin ikna edileceği mi zannediliyor? Ekonomi kadrosunda ekonomist olmayanlar atanırken partinin hissesi, Atatürkün mirası para değil CHP'li 4 adam için birgün CHP, Evrenden sonra ikinci kez bir dava daha açar ve bir savcı CHP'nin Atatürkün mirası olan 4 adam hukuksuz kovuldu iadesi gereklidir derse ne olacak?

  • mehmet yılmaz16 Ekim 2018 15:13

    dünyada bankası olan bir parti yok.hele böyle teröristlere destek veren bir kurucu bir parti hiç yok.ATATÜRK ÜN BÜTÜN MİRASLARININ KORUYUCUSU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ NİN HAZİNESİNDE OLMASI ÇOK DOĞRU BİR KARAR.

  • Selahattin abi16 Ekim 2018 18:05

    Cumhuriyetin bütün kazanımlarını emanete verdiklerimiz sattı ve satmaya devam ediyor.Türk Telekom da nasıl dolandırıldık hatırlatırım son şeker fabrikaları da emanetdi eğer öyle bakarsan sat babam sat

  • murat16 Ekim 2018 14:56

    Eğer yapılırsa bu ülkede hiç bir şey yasalarla koruma altında olamaz, adalet iyice biter

  • Hakan16 Ekim 2018 14:31

    Kardeşim bir yıldır söyledim yalvarıyorum uyanan uyandı artık dolar 7 olcak dedim inanmadınız bak zamanla hesaplardaki paralarada el koyucak bunlar ülkenin içindeki ekonomik durum bildiğinizden daha beter paranızı döviz altın yapıp bankalardan çekin bankada hesabınızı veremediğiniz tüm hesaplara ya el konucak yada yüzde 50 vergi alınıcak

  • aa16 Ekim 2018 14:42

    bu saatten sonra bunlardan her şey beklenir,

  • YORUM16 Ekim 2018 14:29

    yani diyorsun ki bu ülkede ben ne diyorsam o olacak, ancak bilin ki bu tek adamlık sistemini meşrulaştırırsanız, sizden sonra gelecek olan tek adam da sizin hoşunuza gitmeyecek şeyler yapacaktır, siz ki Atatürk bırakın, benim bildiğim ölen birinin vasiyetini değiştirmek kimsenin haddine değil, ancak siz diyorsunuz ki ben güçlüyüm sayı olarak bu vasiyeti çiğnerim, bu sizin doğru birşey yaptığınız anlamına gelmez, işte asıl sorun sizin bu yanlışlarınıza rağmen size biat eden bir topluluğun olması, işte bu biatçı topluluk ülkeyi çürümüşlüğe sürükleyecektir...

  • muhsin tuti16 Ekim 2018 14:24

    Hazineye geçmesi çok iyi olur,,milletden biri olarak söylüyorum.

  • vatandaş16 Ekim 2018 15:14

    Milletten biri olarak Telekom, Şeker Fabrikaları hazineden başkalarına geçerken de söyleseydin keşke.

  • ayşe 16 Ekim 2018 14:18

    Bankayı ele geçirip yabancılara peşkeş çekecekler. Türk bankalarının %80 'i yabancılara geçmiş.

  • Hoca16 Ekim 2018 14:17

    Hukuku devlet cignerse, halk da uymaz. Sonra ne vergi toplayabilirsin, ne ceza kesebilirsin.

  • yavaş yavaş16 Ekim 2018 13:52

    Bir süre sonra tarih ve dil kurumuna giren paraları da saray ekonomisine dahil eder bunlar

  • EBU AZAD 16 Ekim 2018 13:35

    tek adamsın istediğini yaparsın da sonrasını düşünemeyen yandaşlar sevinebilirler yarın buna benzer mallarına mülklerine banka hesaplarına el konulduğunda göreceğiz yani bir akıllı recep tayyip erdoğan mı adı varlık fonu olan kuruluş bu güne kadar sadece varlıkları yemeğe devam ediyor işbankası ile kişilik sağlamayı düşünüyorlar yoksa kimse borç vermiyor

  • Misafir16 Ekim 2018 13:33

    Ayrıca munzam sandık hisseleri de denetlenmelidir. Yıllarca çalışanlara emeklilikte ikinci bir emekli ikramiyesi ve maaşı vaadi ile yapılan kesintiler ile nasıl oluyor da en büyük hissedar oluyor munzam sandık. Araştırılsın bakın oradan da neler çıkacak....

  • erol g.16 Ekim 2018 13:12

    İŞ BANKASININ TEMETTÜ GELİRİNİN BİR KISMI DA ULUSAL/ULUSLARARASI PATENT ALIMINDA KULLANILMALI EN SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİN ÜLKEMİZDE ÜRETİMİ SAĞLANMALIDIR BAŞKA TÜRLÜ ÜLKEMİZİN GELİŞMİŞ ÜLKELER SEVİYESİNE ULAŞMASI DA ONLARI GEÇMESİ DE İMKANSIZDIR

  • Mirasçı16 Ekim 2018 13:09

    siyasi partiler kanunu her parti için geçerli , CHP muaf değil , şimdiye kadar göz yumulmuş olması hata,

  • miras16 Ekim 2018 15:13

    miras hukukundan da haberin var mı ?

  • recai16 Ekim 2018 12:59

    dünyada hiçbir partinin banka hissesi yoktur türkiyede,de öyle olması gerekir...

  • temsil16 Ekim 2018 15:15

    Türkiye'de de yok zaten ? Atatürk'ün mirasını temsil ediyorlar.

  • Selahattin abi16 Ekim 2018 12:54

    Ben CHP li değilim ama hukuk dışı bir davranış Miras hukuku ve Vasiyet hukukunu hiçe saymaktır bu ve göreceksiniz buradan büyük olaylar çıkacak.Kin nefret öç alma duygusu toplumsal olarak çürütüyor bizi.Birde deniz bitti tabi satacak devredecek kamu malı kalmadı çökün ne varsa üstüne..