E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Bu sürecin altından başarıyla kalktık---

Erdoğan: Bu sürecin altından başarıyla kalktık

Erdoğan: Bu sürecin altından başarıyla kalktık
20 Haziran 2020 - 18:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Salgın döneminde böyle bir eseri ülkemize kazandırmanın önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin 18 yılda katettiği mesafenin önemini her krizde yeniden anlıyoruz.

Salgın döneminde maskeden solunum cihazına her konuda gelişmiş ülkeler ciddi sıkıntılar yaşadı. Türkiye, Avrupa'daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayısı, 1 milyon 100 bini bulan sağlık personeli sayısıyla bu sürecin altından başarıyla kalkmıştır.

Ne hastane koridorlarında çıpınan insan görüntüleri ne üst üste cenazeler ne de iş yükünün altında kalan doktor görüntüleri gördük. Türkiye dünyada eşine az rastlanır sağlık sistemi ile tüm vatandaşlarına ücretsiz sağlık sistemi sunan bir ülke durumuna geldi. Kendi ülkesine halkına kör ve sağır olanlara ne yapsak fayda etmez.

Türkiye'yi diğer ülkelerden ayıran en önemli farklardan biri mücadeleyi sadece ekonomi, diplomasi alanında vermemesidir. Milli birliğimize ve irademize saldırdılar.

Salgın sürecinin ardından dünyada siyasi ve ekonomik ilişkilerin yeniden şekilleneceği açıkça görülüyor. Yeni döneme en hazırlıklı girecek ülkelerin başında geliyoruz. Türkiye inşallah bu kez hakettiği yere gelecek. Öncelikle önümüzdeki sıkıntıyı kısa vadede aşmamız gerekiyor. Yapmamız gereken salgını yenmek için kurallara uymaktır. Epey mesafe katettik ama son günlerde vaka ve vefat sayılarında bir miktar artış var.

PROF. DR. ASAF ATASEVEN ADI HASTANEYE VERİLDİ

Israrla üzerinde durduğumuz bir husus var; maske, mesafe, temizlik. Bunu temizlik, maske ve mesafe olarak değiştirmek istiyorum; TMM. Yani tamam. Hastanemize Prof. Dr. Asaf Ataseven adını vermeyi kararlaştırdık. 12 yıl önce ebediyete uğurladığımız Asaf hocamızı bir kez daha rahmetle anıyorum.

"RİSK ORTADAN KALKMADI"

Erdoğan'ın öncesinde söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise corona virüsle mücadeleye değindi. "Salgın riski ortadan kalkmış değil" diyen Koca, "Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. Tedbirlere uyarsak, tehdit ortadan kalkacak. Çok değerli insanlarımızı bizden alan salgını Allah'ın izniyle birlikte yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanelerinin devreye alınmasıyla sağlıkta yeni bir çığır açtıklarını kaydeden Koca, "Bu gibi projelerin ruhunda üç şey bir araya geliyor; vizyon, icra, hizmet ahlakı. Bu üç unsurun buluşması, tarihimizin en aydınlık devirlerinin ortak özelliğidir. Acil durum hastaneleri ile yeni bir vizyonla salgın, deprem ve afet durumlarına hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı'ndan Fransız iddialarına sert yanıt

Erdoğan: Ekonomide çok büyük bir ivme bekliyoruz

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.22 Haziran 2020 23:56

    Büyüksün Reis. Chp olsaydı bizi ahır gibi sahra hastanelerine mahkum edecekti. Adana'da yapmaya çalıştılar. Şehir hastanelerinin önemini tüm millet anladı Kılıçdaroğlu bile. Ama eski eleştirilerini inkar etti. Kayıtlar olduğu halde. Bu kadar rahat yalan söyleyebiliyorlar. Amerika ve Avrupa'ya göre koronavirüse karşı daha güçlüyüz. İnşaallah ekonomi de rahatlayacak...

  • : )21 Haziran 2020 12:43

    İşsizlik rekor, kıdem tazmınatıd akalkıyor, gençler yurtdışında çalışmaya kaçmaya hazırlanıyor. kıdem yoksa ne diye türkiyed eçalışayım. alırım avru euyo para. 10 yıl avruapd açalışsam türkiye ye gelsem 60 yıllık çalışmaya bedel diyor. okuyanda, üni kazananda turkıyede kalmak istemiyor maaşlar düşük, ekonomi çatlamış. herkes borçlu borçsuz kımse yok. kredi çekmede rekor yaşanıyor. kobisi, şirketi, devlet kurumları,belediyeleri, herşeyler dış kaynaklı boç . 

  • Haha21 Haziran 2020 11:00

    Halaa hastane yaptik diyir 2aydir her toplantida ayni sey bana da gonderttir 10tl bende yaptirayim hahah

  • Hadi ya21 Haziran 2020 10:57

    Nasi kalktik kredi vererek borclandirarak mi

  • Şeyma güzel 21 Haziran 2020 10:11

    Çiftçi borçları silinmeli

  • Mucise Reis ;)21 Haziran 2020 10:00

    ve.... yüzde 5 zam geliyor emekliye :D hadi emekliler iyisiniz. Reisiniz sizlere 10 tl zam yapacak. oda artık 1 aylık zorunlu maske parası :D ahahaha bırak enflasyon ile gelen farklı artan fiyatları.. maske parasını çıkartsın zamlar şükürde... enflasyon farkıymış :D ayda   2 bin tl ye geçinenler, hatta işsizler 1 ay geçinirken hangi siyasi senin derdini anlar. alıyorlar 25 35 45 bin tl aylık... sen 30 yıl pirim öde, emekli ol, 2 bin al.. adamlar 2 yılsa olsun süper emekli, aylıkları 35 - 45 bin tl maaş alırken hemde :D ondada 2 sezon yaz tatili yatış yapıyorlar. :D bu ülke nasıl bakmıyorşaşmıyorum, çünkü helal süt emmiş çokda efendi dürüst çalışanı var. ondan batmıyor. yoksa bu yağmalamalara göre başka ülke olsa kargaşa çıkardı batardı. 

  • İtri21 Haziran 2020 08:34

    Ekonomi iyi ise şu vergileri azaltın. MTV, araç muayene, köprü geçişleri, elektrik, doğalgaz herşeyde fahiş vergi var.

  • Alp21 Haziran 2020 00:51

    Vergileri arttırınca yine halka yük bindi. Alım gücü içler acısı. Enflasyon altı ayda yüzde yüz olmuşken faizler ve maaşlar yerinde duruyor.

  • AkTorol Ahmet Ötzbir20 Haziran 2020 23:05

    Allah razı olsun. milletçe kalkındık. Herkersin evi var. Her evde bir araba var. Benzin deposunu dolduracak gelir para var. Herkeslerin birikimi bi rkaç bilezik altın var. Küçük altın var. Herkeslerin kredi borcu yok. Kredi kart kullanmıyoruz, nakit kullanıyoruz. Herkes mutlu, gelir durumu iyi. işszlik bitti çok şükür, iş sahaları çoğaldı. Çalışmayan tembeller zaten teröristlik peşinde. yapılana çamur atıyor. İlerledi ülke, kalkındı memleket, uçtu uçtu ülkem uçtu.  Daha ileriye gidecez. yerli ve milli uçaklar, tanklar, roketler, silahlar... yerli ve milli anguslar, danalar... yerli ve milli buğdaylar, yulaflar, samanlar... yerli ve milli fetodan arınmış siyasilerle ilerle reisim. Huhlooe

  • Aysen SAK20 Haziran 2020 23:00

    Evet çok başarılısınız tebrik ediyorum halk bitti

  • AHMET ÖZBİR20 Haziran 2020 22:05

    REİS'im ben sana her zaman düa ederim. Allah korusun terörsevicileriyle el ele, kol kola gezenler, sevişenler iktidarda olsaydı VATAN GÜMLEMİŞ, BİZLER İSE BİTMİŞTİK. Yolunuz açık olsun, hizmetiniz daim olsun. KAOSÇUÇOCUKLARI BUHAR OLSUN.

  • Ayse bir 20 Haziran 2020 21:29

    Aynen çiftçi önemli

  • Ali Işık 20 Haziran 2020 20:56

    Çiftçi borçları silinmeli

  • Ahmet kara20 Haziran 2020 20:32

    Sn Cumhurbaşkanı mm çiftçi borçlarını lütfen Temmuz Ağustos aylarındada 6 ay erteleyin çiftçi zorda