E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Biden ile 35 dakika görüştü---

Erdoğan Biden ile 35 dakika görüştü

Erdoğan Biden ile 35 dakika görüştü
04 Temmuz 2014 - 01:13 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bu gece bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden, bu gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. 35 dakika süren telefon görüşmesinde, Erdoğan ve Biden'ın başta Irak olmak üzere bölgesel konularla ilgili görüştükleri ifade edildi.

Görüşmede, Irak'ta ivedilikle yeni bir siyasi başlangıç yapılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan ve Biden'ın, ülkedeki tüm kesimleri kucaklayacak bir hükümet kurulmasının hayati önem taşıdığını vurguladıkları kaydedildi. Görüşme sırasında, Ramazan münasebetiyle Erdoğan'a tebriklerini ileten Biden'ın, Irak'ta Türk TIR şoförlerinin serbest bırakılmasını sevinç verici bir gelişme diye nitelediği öğrenildi.

Erdoğan ve Biden'ın, Irak ve Suriye'deki gelişmelerle alakalı olarak Türkiye ve ABD'nin ortak çalışma yürütmelerinin önemine işaret ettikleri görüşmede, önümüzdeki süreçte de yakın temas içinde olma konusunda mutabakat sağladıkları belirtildi. Başbakan Erdoğan, 13 ve 23 Haziran tarihlerinde de Biden ile birer telefon görüşmesi yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)