E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Biden görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama---

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama
10 Mart 2022 - 21:43 borsagundem.com

Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarda, görüşmelerin yapıcı geçtiği ve Türkiye'nin diplomatik girişimlerinin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesini değerlendirerek, "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirildiğini, Biden'ın Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Beyaz Saray da görüşmenin ardından yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, "Başkanlar, Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz ve haksız işgaline ilişkin ortak endişelerini tartıştılar. Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler" denildi.

"Başkanlar, Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler"

"Başkanlar, Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz ve haksız işgaline ilişkin ortak endişelerini tartıştılar. Ukrayna hükümetine ve halkına verdikleri güçlü desteği bir kez daha teyit ettiler, Rus saldırganlığının derhal durdurulması gereğinin altını çizdiler ve krize yönelik koordineli uluslararası tepkiyi memnuniyetle karşıladılar.

Başkan Biden, Türkiye'nin ihtilafa diplomatik bir çözümü destekleme çabalarının yanı sıra Türkiye'nin barış ve istikrarın geliştirilmesine yardımcı olan bölgesel liderlerle son zamanlardaki ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, Başkanlar ikili ilişkileri güçlendirme fırsatlarını da görüştüler."

Erdoğan-Biden görüşmesinde Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar gündeme geldi

 

Biden, ülkesinde rekor kıran TÜFE'den Putin'i sorumlu tuttu

 

Zelenski'den 'vatana ihanet' vurgulu uzlaşma mesajı

 

Ukrayna savaşı yatırımları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.