E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı olacak---

Erdoğan: Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı olacak

Erdoğan: Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı olacak
18 Mayıs 2020 - 19:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs önlemleri kapsamında 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca okulların Eylül ayında açılacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Korona virüs tedbirleri kapsamında bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirten Erdoğan, "23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. 15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, 29 Mayıs'ta gerekli tedbirler alınarak camilerin ibadete açılacağını, yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

- Ülkesine ve halkına hizmet için koşturan kamu görevlilerine pusu kuranları, darp edenleri asla unutmayacağız.

- Siyasette kurdukları ittifakı, sahada devlete saldırmak üzere genişletenlerin hesabını millerimiz sandıkta görecek. 

- Milletvekili pazarı kurmaktan terör örgütleriyle ittifaka, her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanlar için yolun sonu görünmüştür.

- Buldukları her fırsatta darbe, kaos çığırtkanlığı yapanlar cevabını milletimizden alacaklardır. Ülkenin ortak değerlerini istismar ederek yıllarca ayakta kalanların foyaları birer birer ortaya çıkıyor. Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle kalmayacak, bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır.

- Bu vesileyle bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize hizmet etmek için çalışan Vefa Sosyal Destek gruplarına teşekkür ediyorum. Sağlık personelimize, güvenlik güçlerimize, tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

- Türkiye'nin salgınla mücadelesi başarıyla sürüyor. 

- Bu haftaki kabine toplantımızın en önemli konusu koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Ancak bizim salgının üstesinden gelmemiz yetmiyor, bu salgın tehdidinin tamamen ortadan kalkması sorunun tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı tamamen kapatıp, günlük hayatı tamamen durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz.

- Yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. 

- Her hafta altını ısrarla çizdiğim gibi ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hayatımızı tedbir öncelikli yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sokakta, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında en az 1.5-2 metre fiziki mesafe bırakmaya özen göstereceğiz. Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Salgınla mücadelenin en etkili yöntemi olarak ifade ettiğimiz, maske, mesafe, temizlik üçlüsü hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelecek.

- Zorunlu olmadıkça dışarı çıkıp kalabalığa karışmamak çok önemli. Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayılarımız oldukça düşük düzeyde. Açacağımız yeni hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Temizlik malzemeleri konusunda sıkıntımız yok. 

- Başakşehir'deki hastaneyi Japonya başbakanı ile perşembe günü açıyoruz. Hastanemizin adını Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi olarak netleştirdik. Çam bizleri, Sakura Japonyayı simgeleyecek.

- Artık koronavirüs veya benzeri salgın hastalıklara karşı daha hazırlıklıyız. Her gün kamuoyu ile paylaşılan veriler, salgının yatay çizgiye çekildiğini gösteriyor. Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi, ancak vaka sayısının sıfırlanmasıyla mümkündür. Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişmeler olursa bazı tedbirleri belki çok daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Vatandaşlarımızın belirlenen kurallara uymasını tekrar tekrar rica ediyorum.

- Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçrilmesinde dikkat edilecek hususları belirleyen rehberler yayımlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar, 23, 24, 25, 26 mayıs, 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

- Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir

- 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. 

- Kreşler ve Gündüz bakımevleri 15 Haziran'da açılacak. Okulları eylülde açıyoruz. 

- Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

- Normalleşme Haziran'da büyük ölçekte gerçekleşecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa19 Mayıs 2020 10:38

    Aşağıdaki yorumları okuyunca yüzüm kızarıyor,yazmayı bilmeyen,yalaka cahil grubu.Nereden bulmuşlar bunları? Sadece övgü dizmek için seçilmişler.

  • Mehmet19 Mayıs 2020 04:18

    Gerçekçi bir yaklaşım. Başkan dediğin böyle olur

  • fafa19 Mayıs 2020 10:31

    Yalakalık yap ama böyle sırıtmasın?

  • kimse takmiyor19 Mayıs 2020 00:43

    kimse yasagi takmiyor.mahalle aralarinda herkes sokakta🤔

  • Yorum19 Mayıs 2020 01:11

    Biz takıyoruz, o takmayanlar reisçi tayfalar olabilir, bir kural ve yasaklama varsa ki bu toplum sağlığını ilgilendiriyorsa herkes buna uymak zorundadır, aksi halde hayvansı bir tutum olur ki bunun için de elinde sopayla milletin başına çoban koyarlar, kendini bu duruma sokmak istemiyorsan insan gibi kurallara uyacaksın. Eğitimli ve akıllı insanlar bunu yapar, örn. ilk sokağa çıkma yasağı konulurken sokakta polisler vardı, bu durumu yadırgadığım gibi insan olarak ta utanmıştım, sonraki günler polisler gelmedi zira insanlar kurallara saygılıydı. Enazından benim semtimde durum bu. Özetle siz kurallara ve yasalara uymazsanız güdülen muamelesi görürsünüz. Bunu muhalefet seçmenlerinden biri olarak söylüyorum. “İnsanlar layığı ile yönetilir”

  • haramzadeler18 Mayıs 2020 23:45

    ülkeyi yozlaştırıp kanını emdiniz...

  • Ökkeş fenakaydı19 Mayıs 2020 04:47

    Bunca Borçla hangi nesil rahat yaşayacakmış ? 20 senedir aynı yalanlar

  • Remzi karsandı19 Mayıs 2020 01:04

    Namkörlük yapma Atatürk,ten sonra tarihe gececek lider ,tarih yazıyorlar,gelecek nesil bunların sayesinde rahat yaşayaçak her şeyi canlı yaşıyoruz ,boşuna milleti etkilemeye  çalışmayın fayda etmez,dünya lideri. ALLAH SANA UZUN ÖMÜR NASİP EYLESİN,SAYIN BAŞKANIM

  • ..18 Mayıs 2020 23:39

    camiler bile yasak. cuma kılmak yasak. nereye böyle ?

  • fatih18 Mayıs 2020 23:43

    kahrolsun chape....zarrrttttt  (M)  (M)  (M) 

  • canbey18 Mayıs 2020 22:50

    salgını fırsat bılen hükümet camılerden hergün sela verdırerek cahıl kışılerın dını duygularını istısmar edıyor bu eylem bıle akp nın oylarının tırma nmasına yetıyor. çünkü karnı doymayan sadakaya muhtaç yoksul kesım ınancı açlığa tercıh ederek ötekı dünyayı  akp yle garantıledığını düşünüyor

  • Çirkin devşirme19 Mayıs 2020 04:48

    Jonturk m.ksin seni çirkin devşirme. Adamlar en azından jön.

  • Zihniyetini19 Mayıs 2020 01:47

    Senin ben zihniyeti siii... Ym olum senin gibi jöntürk zihniyeti ile ölümüne kutuplaşacam

  • Bir görüş18 Mayıs 2020 23:34

    Bir de bütün camilerden birden başlayınca kimin ne dediği anlaşılmıyor, önce virüs duası, sonra ezan, sonra sela tam bir gürültü kirliliği, her gün sela vermenin anlamı var mı? Dua da malesef virüse etki etmiyor. okumak isteyen herkes duasını içinden okusun, allah her şekilde duanızı duyacaktır, bunun için operlöre gerek yok. Bu yapılan olsa olsa reklam olur.

  • Yavuz Selim18 Mayıs 2020 22:25

    Sn. Cumhurbaşkanım siz yönetimde olmasaydınız yanmıştık, yüzbinlerce insan yok olurdu, ekonomimiz yerlerde sürünür biterdik. Rabbim sizleri korusun. Kılıçdaroğlu ve ekibi olsaydı Korona'yla mücadele ettiğimiz şu günlerde onların derdi PKK'NIN PARTİSİ ve IMF'YE KUL KÖLE OLMAK. Rabbim seni korusun, başımızdan eksik etmesin.

  • Haha18 Mayıs 2020 22:06

    Ulusa. Seslenecegim diye cikiyor kilictarogluna seslenip iniyor

  • AHMET ÖZBİR18 Mayıs 2020 21:55

    REİS'im en iyisini sizler, devletimin büyükleri bilir. Korona'yı sıfırlayıncaya kadar TAVİZSİZ olun, kaidelere uymayanları UYDURUN. Bu işin şakası yok, yoğun bakımda vefat edenlerin BOĞULMA şeklinde çok acı çektikkerini doktorlarımız söylüyor. Öyleyse ACIMAK YOK. İnşallah virüs sıfırlanır, SEYAHAT YASAKLARI kalkar, TATİLİMİZE ÇIKARIZ. Herşey Süper Güç Türkiyem İçin.

  • ALEVİ DİNİNDENİM18 Mayıs 2020 21:32

    Bir de her defasında bu ülkede özgürlük yok diyorlar bakın BU ÜLKEDE BAŞKASINA ÖZELLİKLE ZEKİ MUHALEFET EDEN SANATÇI BİLİM ADAMI KISACA ZEKİ İNSANLARA  HAKARET EDEBİLME ÖZGÜRLÜĞÜ VAR kullanın .Bu cümleleri yazıyor olmak bile üzücü .NEYSE ŞİKAYET ETMİYORUZ OY KULLANIYORUZ.  . TANRI YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI ve  KURTARICILARI OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE AİLELERİNE YARDIMCI OLSUN.

  • ALEVİ DİNİNDENİM18 Mayıs 2020 21:25

    Bu ülkenin ortak değerimi kalmış ülke bedevi çadırı gibi kimse kimsenin umrunda değil ve kimse kimseyi dinlemiyor EN ÖNEMLİSİDE muhalefet eden ZEKİ İNSANLARA DURMADAN HAKARET EDİLİYOR BU ÜLKEDE TEK ÖZGÜRLÜK BAŞKASINA HAKARET ETMEK BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.

  • Laz18 Mayıs 2020 21:24

    Konyadan gemiye binip rizeye çay toplamaya gideceğim,ordanda trene binip kıbrısta tatil yapmaya gidecem.

  • Ali18 Mayıs 2020 21:15

    Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor yap boza döndü bu iş hani yeni aşamaya geçmiştik sosyal mesafe maske ,bence yasak koymak hoşlarına gidiyor

  • ALEVİ DİNİNDENİM18 Mayıs 2020 21:14

    Açıklamada “”24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir.”” Bu benceDOĞRU BİR DURUM DEĞİLDİR BUNDAN SADECE BU HAFTALIK VAZGEÇİLMELİDİR çünkü bu insanlar şeker bayramın 1.günü sokağa çıkma nedeni ile bayram ziyareti yaparlarsa o zaman işler ciddileşir.BUNUN DÜZELTİLECEĞİNİ UMUT EDİYORUM.

  • ALEVİ DİNİNDENİM18 Mayıs 2020 21:10

    Okulların açılması ile ilgili 5-5-2020 tarihli “  BÖLÜM:1    //   Eğitim bakanı olsaydım; “”  https://www.borsagundem.com/haber/okullar-ne-zaman-acilacak/1488826   mesajımda okulların 11 mayısta tatil edilmeli demiştim neyse 16-5-2020 tatil edildi.Ne garip bir ülke oldu insanlar düşündüklerini ne söyleyebiliyor nede yazabiliyor.Ülke bu halde ise gerisini siz düşünün artık. ÖZGÜRLÜK YOKSA GELECEKTE YOKTUR.ANCAK ÜLKELER AYKIRI DÜŞÜNCELERİN TARTIŞMASI İLE ESENLİĞE ULAŞIRLAR VE bu ülke  BU ESENLİKTEN YILDIZLARDAN DAHA FAZLA UZAKTA. Bence bu gidişle bundan sonraki kurban bayramda da  sokağa çıkma yasağı olacaktır.yazlıkları olan şanslı insanlar bence ilk fırsatta tatilin keyfini şimdikten çıkarsınlar.TANRI YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI ve  KURTARICILARI OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE AİLELERİNE YARDIMCI OLSUN.

  • Ayıp!18 Mayıs 2020 21:00

    Artık alışık olduğumuz üzere Yine muhalefeti teröristlerle aynı kefeye koyarak oy devşirme peşinde, bu muhalefete oy veren nüfusun yüzde 60 ına hakaret ve iftiradır, bunları söylerken bir yandan da ısmarlama anketler servis edilmektedir. Bu konuşmalar artık insanların sinirlerine dokunmaktadır, bir cumhur başkanına yakışmayan söylemlerdir. Muhalefet devlete karşı neden terörü destekliyor çıkıp bunu ispatlaması ve açıklaması gerekiyor. Kaldı ki böyle bir şey varsa bu ülkenin savcıları ne güne duruyor? Ayıp be...

  • hasan18 Mayıs 2020 20:55

    nasılsa sen saraya doldurmuşsun sülaleyi, çıkmana gerek yok. bahçede de top oynarsınız.

  • Okie Dokie18 Mayıs 2020 20:48

    İyi ki Muğla'ya seyahat kısıtlaması kalkar kalmaz Bodrum'a kapağı atmışım. Ultra lüks villamda denize girmenin keyfini yaşıyorum. İçkimi yudumlar keyfime bakarım. Kısıtlamanın olması nedeniyle koylar da sakin. Kısıtlamalar yaz sonuna kadar uzatılmalı. Ekim'de açılmalı ancak.

  • recai18 Mayıs 2020 20:10

    özel okullar peşin aldıkları ücretleri iade etsin

  • Abdulselam 18 Mayıs 2020 20:06

    TROL 'ler neredesiniz örneğin AHMET OZBIR nedim DENEN ZAT aşağı baktım ballı yorumlariniz YOK üzüldüm VallAha

  • AHMET ÖZBİR18 Mayıs 2020 22:30

    Abdukselam merhaba kardeşim. Yukarıda yorumum var. Senin de yapıcı yorumlarını bekliyorum. Benim için aslolan devlet, millet, bayraktır, PKK-FETÖ bize düşman olduklarının şuurunda olmak en önemli hasletimiz olmalıdır.

  • Hasan Doğrubeyaz18 Mayıs 2020 20:04

    Bize yasaksa turiste de yasak olsun

  • Mimi18 Mayıs 2020 19:58

    O zaman şeker çikolata almıyorum

  • Erol g.18 Mayıs 2020 19:50

    ILERIDEKI YILLARDA BENZER HASTALIKLAR OLACAKTIR HİSBİR ŞEKİLDE MASKE SATIŞI YASAKLANMAMALIDIR ORTADA SALGIN VAR KORUNACAK MASKE YOK ? OLACAK ŞEY DEĞİL AMA OLDU

  • Adam satıcı19 Mayıs 2020 00:15

    Maske tüccarı sen sus

  • Ömrün uzun olsun REİS 18 Mayıs 2020 19:39

    Ömrün uzun olsun REİS..

  • mustafa18 Mayıs 2020 23:44

    merak etme senin gibiler olduğu sürece uzun yaşar malesef...

  • İtri18 Mayıs 2020 19:36

    2023 hedeflerine ulasilamayacagi 2019da belli olduğu için, seçim vaatlerinde yer almadi. milli gelir, ihracat, yerli araba hedeflerine de ulasilmayacak.