E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan başkanlık sistemi için şart dedi---

Erdoğan başkanlık sistemi için şart dedi

Erdoğan başkanlık sistemi için şart dedi
17 Ocak 2015 - 11:32 borsagundem.com

AK Parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasındaki uyum için başkanlık sistemi şart dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam AK Parti Grup Yönetim kurulunu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda misafir etti. Milletvekilleri yemeğin ardından sarayı gezdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı 3.5 saat sürdü.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART
19 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hükümet ve cumhurbaşkanlığı arasındaki istişare ve danışmanın anlamlı ve aktif olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Şeffaflık ve denetim konusunda çok dikkatli olunmalı. Türkiye'de asıl sorun, kayıt dışı ekonomi. Bunun kayıt altına almaya başardığınızda diğerleri arkasından gelir. Örneğin inşaat sektörü çok önemli. Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür. Sert kararlar alırsanız, ekonomiyi olumsuz etkiler" dedi.

Sohbette gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

İÇ GÜVENLİK PAKETİ YASALAŞTIRILMALI
İç güvenlik paketi çok önemli, onun bir an önce yasalaştırılması gerekir. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları son derece sakıncalı. "Biz barajı aşamazsak sonrasını devlet düşünsün" ne demek?

BAKANLAR KURULU'NA BAKANLIK EDECEĞİM
16 Türk devleti sembolü konusunda Muhafız Alayı öneri getirdi, ben de kabul ettim.

Bakanlar Kurulu'na bakanlık edeceğim. Bir daha ne zaman olur onu sekreterya konuşur. MGK toplantısında bile bir sonraki toplantıya sonradan karar veriliyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kara18 Ocak 2015 00:52

    yahu bu ülke bölünecek diyenlere gülmekten kendimi alamıyorum daha başkanlık sisteminin ne olduğunu bilmiyorlar ülke bölünecek diye ayağa kalkıyorlar muhalefet soytarıları

  • m.kara18 Ocak 2015 00:45

    hani derlerya yemeği yok yemeye attan gider sıçmaya. türkiye de tüm kurumlar nerdeyse iflas etmiş durumda şimdi de başkanlık sistemi. birleri şu ruya görenleri ALLAH rızası için uyandırsın. bukadar ruya yeter. artık gerçeklerle yüzleşme zamanı

  • kaçan gruba 17 Ocak 2015 22:36

    daha düne kadar paran ingilterede basılıyordu dua etmelisin buyük ustaya

  • Kaçan Grup17 Ocak 2015 15:46

    İnşaat sektörü çok önemli, inşaat sektörü sayesinde yandaşlara rant dağıtmak mümkün oluyor.

  • güçlü ol17 Ocak 2015 15:33

    Amerka ,Fransa kadar güçlü ol geç.Yoksa seni çiğ çiğ yerler.

  • Kafa değişmeli17 Ocak 2015 15:25

    Başkanlık sistemi Türkiye için ideal. Bölünme palavralarını artık kimse yutmuyor. Amerika bölünüyormu? Fransa bölünüyormu? Başkanımız da hazırken derhal başkanlık sistemine geçilmeli!

  • bu adam17 Ocak 2015 15:24

    Ülkemizi bölecek.3 dönem şartını bir şekilde devre dışı bırakmaya çalışıyor.

  • bölünmeye 5 kala17 Ocak 2015 15:14

    önce başkanlık sistemi,eyalet sistemi,özerklik sonra parçalanma büyük kürdistan tarih tekerrürden ibarettir.Osmanlı Yugoslavya SSCB şimdi de yeni tÜRKİYE.parçalanma sırası bizde bu kadar açık ve net!!!

  • mali17 Ocak 2015 14:49

    Keşke Başbakan kalsaydı. AKP de cumhurbaşkanı olacak çok kişi vardı. Türkiye'nin güzel icraatları ile öne çıkan liderlere ihtiyacı var.