E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar---

Erdoğan: Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar

Erdoğan: Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar
16 Ağustos 2016 - 16:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

''Türkiye Barolar Birliği FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz'da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin hukukun üstünlüğünün yanında yer almıştır. Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır.
 

Metin Feyzioğlu: Konuşmalarınızı televizyonda dinlediğimizde...

Gözaltı ve tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içerisinde yürütülmüştür ve öyle devam etmektedir. 79 milyon tarihi bir sınavı alnının akı ile verdi. Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı. 15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur.

Erdoğan ve Feyzioğlu, 2014 yılında Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısında yaşanan gerilimin ardından ilk kez bir araya geldi. İki yıl önce Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde, Feyzioğlu'nun konuşmasının uzamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş ve toplantıyı terketmişti.

Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş. Boğaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesi'nin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? Sadece duyduklarınla bu tür açıklamaları yaptığın zaman sana saygı duyulmaz.

Biliyoruz ki istiklalini ve istikbalini, dünyanın en modern silahlarıyla üzerine gelen darbecilere teslim etmeyen bu millet, Allah'tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmez. Türk milleti, o gece kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır.

TBB'nin uluslararası kongrede durumu anlatmak istemesine teşekkür ediyorum. Gerekli belgeleri de veririz. TBB'yi bu örnek dayanışma ziyaretinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.''

Erdoğan ve Feyzioğlu, 2014 yılında Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısında yaşanan gerilimin ardından ilk kez bir araya geldi. İki yıl önce Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde, Feyzioğlu'nun konuşmasının uzamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş ve toplantıyı terketmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan yıldız16 Ağustos 2016 16:58

    Pkk gerek yok sizin gibi bölücüler böyle yorumlar yapmaya dvm etsinler yeter

  • vatandaş16 Ağustos 2016 16:54

    şu yola gelecek,bu yoa gelecek gibi lafları yumurtlamanın anlamı yok. beynınle düşün .. demokrasi yolunda olan herkes doğru yoldadır.demokrasiyi araç olarak kullanmaya kalkışanlar ise yanlış yoldadır.Allah insanı doğru yoldan ayırmasın

  • bozkurt16 Ağustos 2016 16:30

    baş komutanı herkes bağrına bastı bunlarda yola gelecekler çünkü millet uzun adamla birlikte

  • vatandaş16 Ağustos 2016 16:11

    Aferin Feyzioğlu böyle yola gel, nasıl kılıçdaroğlu yola geldi ise sende gel. bir bilsen senin için bu daha hayırlı.