E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan bankacılara patladı---

Erdoğan bankacılara patladı

Erdoğan bankacılara patladı
01 Ağustos 2013 - 07:42 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, bankaları topa tutarken TOBB üyelerine de tavsiyelerde bulundu

xBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) bugün yapılacak 69. Genel Kurulu öncesinde dün akşam delegelere hitaben yaptığı konuşmada, faizin artırılmasına her zaman karşı olduğunu söyledi. “Faiz dışı gelirlerde oynanan oyunlara da hele hele çok karşıyım. Faiz lobisi uyanık. Sadece faizle yetinmiyor, bir de komisyonlar adı altında da kendi pazarını, piyasasını artırıyor. Orada da o garibim tüketicileri de o komisyonlarla çökertiyor” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, elde edilen rantın çok büyük rakamlara ulaştığını ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
KARINCA DUASI YAZILAR
“Zaten bakıyorsunuz böyle karınca yazısıyla bir şeyler yazmışlar, kredi talebinde bulunan geliyor, bunlara müracaatını yapıyor, hemen altına imzayı çakıyor, başına belayı alıyor. Hep bu tezgah böyle çalışmadı mı? Hala böyle çalışıyor. Onun için bu konuda da sizlerin duruşu çok önemli. Hep beraber bu konuda da tavrımızı ortaya koyacağız. En ufak bir sallantıda, pat, krediyi geriyi çağrıyor. Dur ya, belki atlatacağız. Niye? Yaptığı iş hukuki mi? Değil. Ondan sonra bakıyorsunuz iş adamı ağlamaya başlıyor. Bunlar hep yaşandı. Hala da yaşanıyor. Onun için buralardaki duruşumuzu da çok iyi koruyacağız. Sizlerin de duruşu burada çok önemli. Yeri geldiği zaman bunları terbiye mekanizması sizsiniz, aslında. Bankalara ihtiyacımız yok mu, finans kuruluşlarına ihtiyacımız yok mu? Var. Onların da sizlere ihtiyacı var. Bu böyle iç içe geçmiş bir şey. Bu mekanizmayı değerlendireceğiz. Bu bir zulüm aracı olmamalı. Sermayenin renklere, kategorilere ayrılmasına asla göz yummayız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAsin01 Ağustos 2013 08:37

    Millet üzümdü suyu çıktı.Siz daha yeni el atıyorsunuz.çok geç kaldınız.yine yaparsanız yetmez ama ne yapalım.Yayımla.