E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Bahçeli'nin 'ittifak' zirvesi 45 dakika sürdü---

Erdoğan ve Bahçeli'nin 'ittifak' zirvesi 45 dakika sürdü

Erdoğan ve Bahçeli'nin 'ittifak' zirvesi 45 dakika sürdü
18 Şubat 2018 - 17:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmesi 45 dakika sürdü. Zirvede, ittifak metni üzerinde son rötuşların yapıldığı öğrenildi...

AK Parti ile MHP kurmaylarından oluşan seçim ittifakı komisyonunun çalışmalarını tamamlanmasının ardından bugün de liderler bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, komisyon üyelerinin oluşturduğu metin üzerinde son rötuşları yaptı. Komisyon üyeleri, geçen hafta çalışmalarını tamamlayarak, Genel Başkanlarına bir sunum yaptılar. Ortaya çıkan metni liderler de kendi içlerinde değerlendirdikten sonra bugün de bir araya geldiler. Beştepe’de yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteklerinden dolayı Genel Başkan Bahçeli’ye teşekkür etti. Bahçeli de Erdoğan’a komisyon çalışmalarından duyduğu memnuniyeti iletti.
İki lider, Komisyonun belli noktaya getirdiği ve önümüzdeki haftalarda yerel seçim paketinin içinde TBMM’ye sevkedilmesi beklenen metin ile ilgili son pürüzleri görüştü. Buluşmada, ittifakın adının da masaya yatırıldığı öğrenildi. Erdoğan daha önce ittifaktan “Milli Mutabakat” olarak bahsederken, Bahçeli ise “Ay Yıldız” önerisinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede “Ay Yıldız” adı ile ilgili Bahçeli’den detaylı bilgi aldığı da öğrenildi. Meclis’i ay, cumhurbaşkanını ise yıldız olarak niteleyen Bahçeli’nin, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; güçlü yönetim, güçlü Meclis’le birlikte iki sütun üzerindedir. Güçlü Meclis; yasama, denetim, denge, güçlü yürütme ise Cumhurbaşkanı ve hükümetten ibarettir. Etkin yasama ve denetim Türkiye’de tüm siyasi partilerin katılımıyla oluşacak olan 600 milletvekilini temsil ediyor. Diğeri ise halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı ve onun kuracağı hükümeti temsil ediyor. O zaman etkin yasama, etkin denetim ve denge ise 600 milletvekilinden oluşuyorsa o şöyle bir ‘ay’dır. Cumhurbaşkanı'nın ise hükümet olarak ‘yıldız’dır” değerlendirmesini aktardığı kaydedildi.

PARTİ AMBLEMLERİ

Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ittifaka ilişkin parti amblemleri olup olmaması, partilerin tek mi yoksa ayrı listelerle mi seçime girecekleri tartışmalarına da değinildi. Ayrı listeler formülünün daha öne çıktığı belirtildi. İki partinin, yan yana iki sütunda blok olarak ittifak oluşturup, üzerine ana logo ile ittifakın isminin verilmesi üzerine yoğunlaşıldı. İttifakta hazine yardımının paylaşılma şekli, bir ön mutabakat metninin hazırlanıp partilerin imzalaması, yüzde 10 seçim barajının korunması konularına da değinildiği öğrenildi. Liderlerin görüşmesinin ardından mutabakat çerçevesi ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi planlanıyor. Yerel seçime dönük düzenlemelerin de hazır durumda haftaya TBMM’ye sunulabilmesi amaçlanıyor.

AFRİN BİLGİLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifak görüşmelerinin yanı sıra Afrin’e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak da Bahçeli’yi bilgilendirdiği öğrenildi. MHP Liderinin harekatın sonuna kadar devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, parti olarak yanlarında olduklarını vurguladığı belirtildi. (UMUT ERDEM - HÜRRİYET)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral çıplak18 Şubat 2018 21:08

    İşte aşağıdaki gobel 66 gibi yorumcular yüzünden bu ülke bölündü istiyorki bize biat ediceksin sen farklı düşünemezsin düşünürsen ya alman yada terörist olursun zihinler kirlenmiş artık ama boş uğraşı bunun gibiler yüzğnden ülke her geçen gün çamura batıp zihinleri algıyla kirleniyor istediğini de gülüm herşeyin zamanı var

  • gobel6618 Şubat 2018 22:03

    Merak etmeyin, Halk sizin gibi alğı operasyonları yapmaya çalışanları görmüyor, görse bile bulaşıp kale bile almak istemiyor. Ama propağandanın olduğu yerde ben de olacağım, meydanı boş sanmayın. Düşünce bir fikri ortaya koymaktır, ben burada seviyesiz, sloğandan-propağandadan başka bir şey görmüyorum. Dikkat edilirse genelde cevap yazıyorum. Algı operasyonlarına karşıysan Bir daha ki sefere propaganda yapan arkadaşlara beni yormayıp cevap vermeni bekliyorum bladerim.

  • Tam komedi18 Şubat 2018 21:03

    Abimiz OZAN ARİF'in bir destan şiiri var. ŞEREFSİZ diye açın internetten bi izleyin kelimeleri inci gibi düşmüş ozanım allah senden razı olsun.

  • Vatandaş18 Şubat 2018 21:32

    Şiiri dinleyince kim olduğunu öğrendim

  • Vatandaş18 Şubat 2018 19:38

    Akp ,devlet bahçeli gibi bir basın sözcüsü olduğu için çok şanslı

  • gobel6618 Şubat 2018 20:10

    Alman vatandaşı bladerim, bece daha çok Merkel ve kolailsyon çalışmaları hakkında yorum yapsan daha isabetli yorumlar yapma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Belli ki Türk halkını temsil etmiyor düşüncelerin.