E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, “Bağdat’a silah”a karşı çıktı---

Erdoğan, “Bağdat’a silah”a karşı çıktı

Erdoğan, “Bağdat’a silah”a karşı çıktı
06 Eylül 2014 - 04:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın Galler’deki zirvesinin kritik konusu İŞID oldu.

ABD Başkanı Obama ile 17 ay sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat yönetimine silah desteği verilmesine karşı olduğunu belirterek, “Burada bırakılan silahlar bugün IŞİD’in elinde” uyarısında bulundu.  Erdoğan, Türkiye’nin ‘çözüm süreci’nde bulunduğunu hatırlatarak, “Silahlar dönüp bizim çözüm sürecimizi vurabilir. Bölgede de mezhep çatışmalarını körükler “ dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama’ya, IŞİD’e karşı oluşturulması planlanan Gönüllüler Koalisyonu’nun Bağdat yönetimine silah desteği vermesi fikrine karşı olduklarını belirterek, “Merkezi yönetime silah verilmesi bölgede mezhep çatışmalarını körükler” mesajı verdi. 17 ay sonra Obama ile Cardiff’teki NATO Zirvesi’nde bir araya gelen Erdoğan, Türkiye’nin Irak için oluşturulacak gönüllüler koalisyonuna sıcak bakmadığını söyledi.

“Koalisyon değil, ittifak kurulmalı. Oluşturulacak koalisyonun başta Bağdat merkezi yönetimine silah vermesine karşıyız. Burada bırakılan silahlar bugün IŞİD’in elinde. Bölgede devam eden bir çözüm sürecindeyiz. Bu süreçte silahların kontrolsüz bırakılması bizim iç barışımıza da tehlike oluşturur, çözüm sürecimizi geciktirir. Silahlar dönüp bizim çözüm sürecimizi vurabilir. IŞİD’e karşı oluşturulacak bir koalisyon Esad’ı da güçlendirmesin. Koalisyon ve girişimleri sonucu IŞİD’in elindeki vatandaşlarımız zarar görebilir. Vatandaşlarımızın ABD’li gazeteciler gibi öldürülmesini istemiyoruz. Bizi bu konuda anlamanızı bekliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alper_tunga06 Eylül 2014 15:36

    geçde olsa sayın cumhurbaşkanı BOP nin ve türkiyeyi bekleyen felaketlerin ve oyunların farkına vardı inşallah cevreside farkına varır,ama çok geç kalındı iş işten geçti ülkenin sınırları çevresinde tarumar olmuş devletlerin nereye doğru sürüklendiği belli değil ülkeyi ilerde büyük sorunlar ve tehlikeler beklemektedir.HALKIN UYANIK OLMASI GEREKMEKTEDİR

  • vatandaş06 Eylül 2014 11:06

    vaybe..rte istemedi - batı istediğini yapmadı. haaahaaa

  • muzaffer06 Eylül 2014 10:45

    gündemi belirlenen değil gündem belirleyen TÜRKİYENİN BAŞKANI İŞTE BÖYLE OLUR