E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Babacan görüşmesinde neler konuşuldu---

Erdoğan-Babacan görüşmesinde neler konuşuldu

Erdoğan-Babacan görüşmesinde neler konuşuldu
27 Haziran 2019 - 14:20 borsagundem.com

Babacan'ın İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenen büyükşehir belediye başkanlığı seçiminden birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları netleşmeye başladı.

AKP hükümetlerinde Ekonomi Bakanlığı da yapan Ali Babacan'ın seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinin ayrıntılarına BBC Türkçe ulaştı.

Ali Babacan'ın doğrudan partiden "istifa" kararını değil, partinin Kurucular Kurulu üyeliğinden ayrılma isteğini ilettiği, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile Erdoğan'a hem yazılı hem de sözlü aktardığı öğrenildi.

Erdoğan, seçim sonrası partisinin yetkili kurulları ve yöneticileri ile yaptığı toplantılarda, görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Yeni partiden söz etmedi

AKP kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Ali Babacan'ın talebi üzerine gerçekleşen görüşme, uzun sürdü.

Babacan, kendisinin AKP içinde olduğu ve hatta kabinede görev aldığı dönemden itibaren başlayarak, başkanlık sistemine geçilmesi sonrasını da kapsayacak şekilde yaşanan aksaklıklar, ekonomideki sorunlar, partinin yıllar içinde halktan kopuş nedenlerini de içeren dosyadaki görüşlerini, sözlü olarak da Erdoğan'a iletti.

Ancak Babacan, Erdoğan'a Kurucular Kurulu'ndan ayrılma isteğini iletirken, yeni bir partinin kurulmasından söz etmedi.

'Ne yapacaksanız burada yapın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Babacan'ı dinledikten sonra, geçmiş yıllarda parti hatta partiler kuranlar olduğunu ancak sonunun hüsranla sonuçlandığını belirterek, bir anlamda Babacan'a "gittikleri yolun doğru yol olmadığı" mesajı verdi.

AKP davasına gönül veren herkese kapılarının açık olduğunu belirten Erdoğan, "Daha evvel de bu tür hadiseler, ayrılmalar oldu. Hatta bırakınız ayrılmayı Meclis'te grup kuranlar oldu. Ama sonra ne oldular, silinip gittiler. Bunlar zor işlerdir. O nedenle, eğer yapacak bir şeyiniz varsa, burada yapın. Ama eğer kalmayacaksınız da yolunuz açık olsun" görüşünü iletti.

Babacan'ın ise bu sözler üzerine yorum yapmadığı ancak AKP'den ayrılma kararlılığını vurguladığı kaydedildi.

Davutoğlu, toplantılarını sürdürecek

AKP'den ayrılarak yeni bir parti kuracağı söylenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yurt gezilerini sürdürüyor.

Daha önce başkent Ankara ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu birçok yerde konferanslar veren Davutoğlu'nun, 30 Haziran'da da Elazığ'a giderek, sivil toplum örgütleri ile toplantılarını sürdüreceği bildirildi.

Davutoğlu'nun, Anadolu gezilerinde, yeni bir parti kurması halinde taban bulup bulmayacağını test ettikten sonra parti kurup kurmama konusundaki tavrını netleştirmesi bekleniyor.(BBC)

YENİ PARTİYİ BÜYÜK İHTİMALLE SONBAHARDA KURACAK

Son dönemde yeni bir parti kurulacağı ve kurucu üyeler arasında da eski başbakan yardımcısı Ali Babacan ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacağı konuşulurken Reuters’a konuşan ve ismini vermeyen yetkililer sürecin detaylarını paylaştı. 

Babacan’a yakın olduğunu söyleyen danışmanlarından birinin, “Babacan ve Gül bu sonbaharda büyük ihtimalle parti kuracak” dediğini aktaran ajans bu kişinin oluşacak yeni partinin politikasının AKP’nin ilk dönemine benzeyeceğini vurguladı. Konuyla yakından ilgilenen bir diğer danışman ise, bu iki ismin parti kurmayı 6 aydır düşündüğünü fakat 31 Mart seçimleri sonrasında buna hız verdiğini aktardı.

'DAVUTOĞLU ŞU AŞAMADA YOK'

Reuters, Babacan ve Gül’den doğrudan yorum alamazken danışmanlardan biri, partinin nasıl finanse edileceğine dair bir açıklama yapmadığını vurguladı. İsmini açıklamayan yetkili, şu an yapılan görüşmelerde mevcut AKP vekillerinin ve diğer siyasetçilerle birlikte akademisyenlerin de olduğunu söyledi.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )28 Haziran 2019 11:08

    x bankaya müşavir yada x ülked ekonsolos olur, :D güzel maaş alır.. yeterki parti kurmasın, başka partiye geçmesin :))

  • Volkan27 Haziran 2019 22:16

    Reis ile diğerlerinin gündemi farklı. Reis öncelikle Siyasal İslam davasına inanıyor, çevresi ve vatandaş ıse öncelikle o konulara değil işene aşına bakıyor. Vatandaşın karınını gözetmeden Siyasal İslam ilerlemez. Allah'ı ve ahireti b,lenlerin ise dünya ile şi olmaz. Böyle çelişkili bir durum var. İmamoğlu ile ortaya karışık proje sürüldü.

  • pazarci27 Haziran 2019 21:59

    bunlarin hepsini toplasaniz yinede REISIN elini su dokemezler,bilgili olabilirsin  banka mud  olabilirsin ama liderlik icine sokmakla olmaz liderlik dogalliginda olmasi gerek......

  • Cego27 Haziran 2019 21:58

    Okn gibileri çok var bu memlekette çok bilgili 🧿

  • Hasan27 Haziran 2019 21:47

    AKP de meydan cahil cüheylaya kaldı.

  • Vatandaş27 Haziran 2019 21:33

    Babacan ve Şimşek gittikten sonra Parti iflah olmadı.

  • Broker27 Haziran 2019 19:43

    Babacan AK Parti'nin içinde bilgi eğitim anlamında en kaliteli adamlardan biriydi. ODTÜ yü 4.0 la gerek bölüm birincisi gerekse dönem birincisi olarak bitirmiş Amerika'da master yapmış birisi. Zaten böyle adamlar AKP den tasfiye edildikten sonra AKP sıradan eğitimsiz biattan başka bir şey bilmeyenlerin eline kaldı, durumda ortada.

  • veri27 Haziran 2019 18:59

    okn kardeş  şıh uçmaz müritleri uçurur bir lideri lider yapan beyin kadrosudur maalesef babacan gibiler siyasetten uzaklaştırıldığı için türkiye ekonomisi ve çoğu parametreleri  bozulmaya başladı

  • ersan27 Haziran 2019 18:57

    akp.erıyor...toplamak.için.yenı.partı.kuracaklar..ali.babacan.sayesınde..asya bank.kapandı.hissesi.olanlar.madur.oldu.4.senedır..ali.babacan Ecevit.zamanında.ekonomı.için.getırılen..dervısın.purogramı.uyguladı..puo.bitti.alıbabacan.gitti

  • Ersana cevap27 Haziran 2019 19:48

    Ersan sen türkçe’yi katletmişsin bir daha yorum yapma borsa gündemin okuyucu seviyesine resmen yerlere düşürmüssğn.

  • okn27 Haziran 2019 18:07

    reis varken size kim oy verir. hiç birinizin liderlik özelliği yok hepinizde reis sayesinde biyere geldiniz

  • baturayersin27 Haziran 2019 19:10

    deyirmenin suyu biti yolunun sonu geldi