E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Avrupa ülkeleri terör karşısında samimiyetsizdir---

Erdoğan: Avrupa ülkeleri terör karşısında samimiyetsizdir

Erdoğan: Avrupa ülkeleri terör karşısında samimiyetsizdir
12 Şubat 2020 - 16:33 borsagundem.com

Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yılında düzenlenen törendeki konuşmasında "Türkiye'ye zarar verdiği için teröristlere kucak açanlar, aynı felaket başlarına çöreklendiğinde dert anlatacak kimse bulamazlar." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Spor Kompleksi'nde "Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100.Yıl Dönümü Kutlamaları" kapsamında düzenlenen törene katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Vatanı, bayrağı ve istikbali uğruna canını feda eden Maraşlılar bütün dünyaya bizim nasıl bir millet olduğumuzu gösterdi. Maraş'ın kahramanlığı bundan ibaret de değildir. 950'li yıllarda yine destansı bir mücadeleyi Bizans'a karşı veren Maraş halkı, tarihçileri kendine hayran bıraktırmıştır.

Bizim davamız senlik, benlik davası değildir. İstiklal ve istikbal davasıdır. Bu sancağı yere düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Yürek de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye vurdukça Türkiye'nin yıldızı hep yükselecektir. Hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri amacına ulaşamayacaktır.

AB'yi ve Avrupa ülkelerini bir kez daha terör karşısında ilkeli ve onurlu bir duruş sergilemeye davet ediyorum." diyen Erdoğan, "Yaşanan gelişmeler AB'nin ve Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin, ilkesizliğinin, çarpık duruşunun birer tezahürüdür.

Kendisini dinlemek üzere toplanan kalabalığa "Maraş, Kahramanmaraş. Bayrağımıza uzanan elleri kırmaya hazır mıyız? Ezanımızı susturmaya yeltenen hainleri tepelemeye hazır mıyız? Şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızdan bir avuç dahi gasp etmeyi aklından geçirenleri pişman etmeye hazır mıyız?

Bu milletin 'Ekmeksiz yaşanır, vatansız yaşanmaz' dediğini unutanlar var. Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı her saldırı, bir asır öncesinde kalan planları yeniden tedavüle sokulmaya çalışılmasının ürünüdür.

Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbir amacına ulaşamayacaktır. Bunlardan birinin örneği Avrupa Parlamentosu'nda yaşandı. Dünya genelinde kırmızı bültenle aranan bölücüler Avrupa Parlamentosu'nda misafir edilip konuşturuldular.

Bu etkinlikte HDP ve Saadet Partili milletvekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz bunlara işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önemli bir karara imza atmıştır.

İspanya'da Batasuna partisini kapatılması kararı mahkeme tarafından doğru bulunmuştur. Bu karar terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan, terör örgütlerinin eylemlerini kınamayan partilerin demokrasilerde yeri olmadığının kanıtıdır.

Kimi siyasi ve siyasetçiler hakkında yürüttüğümüz işlemlerin doğruluğunu da kanıtlamış oldu. Belçika Yüksek Mahkemesi, terör örgütünü destekler maiyette karar aldı. Bu gelişmeler Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin birer tezahürüdür. Kendi yargı organlarının kararına uymayan ülkelerin itibarı kalmaz.

Türkiye'ye zarar verdiği için teröristlere kucak açanlar, aynı felaket başlarına çöreklendiğinde dert anlatacak kimse bulamazlar. Avrupa ilkelerini terör karşısında ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyorum.

Ne yaparsanız yapın, Türkiye 2023 hedeflerine Allah'ın izniyle ulaşacaktır. Bundan gözleri korkanlar, bozulan oyunlarının hıncıyla giderek daha pervasız bir şekilde üzerimize geliyor. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ümmet : )12 Şubat 2020 18:33

    Ümmet bizi aldattı.. Ümmet dedik dedik.. kandırıldık. Ümmet bizler eyalan söyledi samimi deilmiş dediklerinde.. hüü hüü hüüüü... kandım ...  :(

  • Rmekci12 Şubat 2020 17:51

    Kendi halkını terörist yapan devleti hiç kimse hoş görmez. Fransız halkı alman halkı terörist olmayıp da türkiyeden 40 çeşit terör örgütü nasıl çıkar

  • ______,______12 Şubat 2020 16:53

    içimizdeki hainleri nasıl etkisiz hale getireceksin.o kadar çok milyonlarca.

  • :(12 Şubat 2020 18:33

    Bir hain gider.. Türkiye şahlanır...

  • Türkoğlutürk 12 Şubat 2020 18:04

    Herhalde abd askerine secde edenlerden bahsediyorsun