E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Artan Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız---

Erdoğan: Artan Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız

Erdoğan: Artan Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız
15 Ağustos 2021 - 15:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Afganistan'ın bir an önce istikrar için her her türlü çabayı göstereceğiz." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Sac Kesim Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:
Pakistan'la ilişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için kesintisiz çalışıyoruz. Savunma sanayii alanında somut işbirliği projelerinden bahtiyarlık duyuyoruz. Savunma sanayindeki ortaklığımızı daha da ilerletmek konusunda mutabıkız.

Taliban güçleri Kabil'de
Giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Afganistan'ın bir an önce istikrar için her her türlü çabayı göstereceğiz. Bunun için de Pakistan'a büyük görev düşüyor.

Savunma sanayindeki dışa bağımlılığı yüzde 80'lerde 20'lerin altına çektik. Batılılar bize vermedikleri her savunma sanayi ürünüyle bizim kendi üretimimizi yapmamızı sağladı. Sağolsunlar. Kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye savunma sanayi alanında dünyanın en üst ligine çıkmış olacağız.

Erdoğan: Bartın, Kastamonu ve Sinop'u afet bölgesi ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.