E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, ABD'li senatörle görüştü---

Erdoğan, ABD'li senatörle görüştü

Erdoğan, ABD'li senatörle görüştü
18 Ocak 2019 - 17:39 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD'li senatör Lindsey Graham’ı kabul etti

Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden ABD'li senatör Lindsay Graham, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ve güvenli bölge ile ilgili tartışmalar sürerken Türkiye'ye geldi.

Senatör Graham önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Erdoğan'ın ABD'li senatörle görüşmesi iki saatten fazla sürdü.

Suriye'deki durum, ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği destek masanIn önemli başlıklarından biriydi.

Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrattin Altun, görüşme öncesi yaptığı paylaşımla ortaya koydu.

Altun 2015 yılından beri çoğu Suriye'nin kuzeyinde planlanan terör saldırılarından 2 binden fazla kişinin şehit olduğunu belirtti. Bu saldırılara ilişkin bir de video paylaştı.

Altun, yanı başımızda terör bataklığına izin vermeyecğiz vurgusu yaptı. 

Altun, "Teröristler, Türkiye'de 2015'ten bu yana 2 binden fazla masum insani öldürdü. Saldırıların çoğu Kuzey Suriye'de planlandı. Türk halkı haddinden fazla acı çekti. Adalet sağlanana kadar dinlenmeyeceğiz. Yanı başımızdaki terörist bataklığını boşaltana kadar durmayacağız" dedi.

Edinilen bilgilere göre, "Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmeli" diyen Senatör Graham'a Ankara beklenti ve kırmızı çizgilerini anlattı.

Graham'a terör ögrütü YPG-PYD'nin faaliyetleri ve bölgede işlediği suçlar hakkında bilgi de verildiği belirtildi. Güvenli bölge konusu da değerlendirildi.

Görüşmelerde Suriye'deki son durumla birlikte ikili ilişkilerin de masaya yatırılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş18 Ocak 2019 21:01

    Biri başkan diğeri senatör hani denklik 

  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Ocak 2019 20:47

    ha söyle abd de nerede suratsıt ve meymenetsiz adam olan boltun göndereceğinize böyle güleç yüzlü ve senpatik bir insan gönderin.böyle adam olur ise ilişkiler gerginleşmez.

  • Erhan18 Ocak 2019 19:34

    Daha gecen gun pkk YPG koalisyonunu oven amerikalı erdoganla el sıkısmıs bunlar hep danısıklı dovus beyler :) borsanın zirveden donusu doların fırlayısı olacak

  • ...18 Ocak 2019 19:29

    saha önce reddeilmişti trump ın habercisi.... bu sefer trump un elçisi kabul edilmiş :D