E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü, yüz yüze de görüşecekler---

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü, yüz yüze de görüşecekler

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü, yüz yüze de görüşecekler
23 Nisan 2021 - 21:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede NATO zirvesinde de yüz yüze görüşülmek üzere anlaşıldığı belirtildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, ikili ve bölgesel meselelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Erdoğan ile Biden görüşmede, iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı.

NATO ZİRVESİ'NDE İKİLİ GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞILDI

Beyaz Saray, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, haziranda düzenlenecek NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma kararı aldığını bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan ve Biden'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "Biden, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili şekilde yönetilmesiyle yapıcı bir ilişki konusundaki ilgisini dile getirdi." ifadesine yer verildi.

GÖREVE GELDİKTEN SONRA İLK

Söz konusu görüşme 20 Ocak 2021'de göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk telefon görüşmesi olma özelliği taşıyor​​​​​​​.

Görüşme, iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında bir araya gelmesinin ardından gerçekleşti. ABD basını, Biden'ın cumartesi günü 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendireceğini belirtmişti.

Biden'ın ilk yurt dışı ziyaretleri Avrupa'da iki ülkeye gerçekleşecek

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi24 Nisan 2021 17:12

    Biden imzalarsa ,Paşinyan kazançlı çıkar. Ermenistan Sünik Beldesinde Nato Üssü açmak ister Abd. Rusya'da Paşinyanı tasfiye edip Sünik'de üs kurma peşinde. Kurarsa doğuya açılan kapımızın kontrolu Rsulara geçer, Karadenizin kuzeyinden Avrupaya enerji hattı Rusların kontrolüne geçer. Abd  buna izin verir mi ? İşte  burada çok dikkatli olmalıyız,kozlarımızı iyi oynamalıyız. Okuduklarımdan çıkardıklarım bunlar.

  • Hasan24 Nisan 2021 13:10

    F35 den tamamen çıkardım dedi, ürettiğiniz 900 parçayı da almayacağım dedi, s400 leri soba borusu yapacaksınız dedi, soykırımıda tanıyacağım dedi. Müttefiklikten hiç bahsetmedi. Başarılı bir görüşme olmuş yani...

  • Vatandaş24 Nisan 2021 13:05

    Evet görüştüler, soykırımı tanıyacağım dedi. Akp nin harika dış politikası yüzünden ne isaya ne musaya yaranamıyoruz.

  • Anlaşmışlardır umarım24 Nisan 2021 09:59

    Amerika için Türkiye gibi başka ülke yok bölgede o yüzden ilişkileri zora sokacak bi hata yapmayacaktır Biden diye düşünüyorum.. Yunanistan sırtını Avrupa'ya dayamış bi ülke bugün kapılarını Amerika'ya açar yarın git deyiverir ama Türkiye'nin "Rusya İran Çin" ile tarihi rekabet içinde çok sorunu var.. Amerika için bulunmaz nimet Türkiye. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Objektif24 Nisan 2021 04:01

    Soykirim meselesi iliskileri iyice zayiflatmaya sebep olan onlarca nedenden birisi olarak kayıtlara gececektir.Buyuk bir sorun olacagini dusunmuyorum.Sikistilar mi sopa gibi kullanmaya kalkiyorlar.Abd denen kene sagolsun sayesinde Milli orduda %70 leri gectik.Cok tesekkurler.:)Rus sözcusu Zaharova ilk kez kibris icin lehimize cumleler kurdu.Muhtemelen KKTC yi yakın zamanda taniyacaklar.Tabiiki bizden de Kirimi tanimamizi isteyecekler.Ama Abd ve uzantilarini Akdeniz ve Karadenizde Ruslarla birlikte kovalayacagimiz gunler yakindir.Ruslar yunanin biletini kestiler.Abd bu sekilde devam etsin.Bize de bahane oluyor.:)Hersey istedigimiz gibi gidiyor.Sorun yok.

  • ALİ KODUŞ24 Nisan 2021 00:08

    Piyasamızı zor günler bekliyor.bence borsa falan ekonomi piyasala da kalmayacağını tahmin etmekteyim.

  • TAMİZ KARTALGÖZ24 Nisan 2021 00:00

    ABD bizim aslın baş düşmanımızdır.asla bizim dostumuz olmamıştır.yarında soykırım diyecekler bizde ilişkileri gözden geçireceğiz.borsamız çökecek döviz patlayacaktır.

  • Haha23 Nisan 2021 23:06

    Eyy biden saka saka dostum biden :))

  • serok agopyan23 Nisan 2021 22:31

    umarım yiğit başkan biden soykırım konusunda 2 kelam eder.

  • adil23 Nisan 2021 22:24

    Biden adamı öper Rusya ile konuştu ardından yaptırımları yapıştırdı.Yarın ermeni soykırımı der bir çuval inciri yere serer

  • RAMO CANCAN23 Nisan 2021 23:00

    Eğer öyle olur ise görüşme falan kalmaz abd de g..ümüzü öper.

  • fafa23 Nisan 2021 22:20

    Baydın şimdiye kadar aramayarak kendisini tatlandırdı.Ne istersem yaptırırım diye.İnşallah taviz vermemişizdir.

  • Hehe23 Nisan 2021 21:56

    F35 den cikardilar diye eytt demediydi :))

  • Socarralp23 Nisan 2021 21:25

    Hadi borsacılar iyisiniz önümüzdeki hafta zaralarınız çıkacak gibi.

  • Neden aramış23 Nisan 2021 22:12

    Dolar hiç iplemedi 8.40 bu kur koltuk devirir