E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: 81 ilimize 81 milyon m² millet bahçesi hedefine yaklaşıyoruz---

Erdoğan: 81 ilimize 81 milyon m² millet bahçesi hedefine yaklaşıyoruz

Erdoğan: 81 ilimize 81 milyon m² millet bahçesi hedefine yaklaşıyoruz
05 Haziran 2020 - 15:54 borsagundem.com

Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Millet Bahçeleri'nin toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumartesi - Pazar kısıtlaması kaldırılmıştır. Bunu tekrar tekrar duyurmuş olayım." ifadelerini kullandı. "Ülkemizin salgın dönemindeki kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız." diyen Erdoğan, "Kurallara uyulmazsa kısıtlamalar kaçınılmaz olacak." diye konuştu.
Bugün, Dünya Çevre Günü'nde, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenen törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapılıyor. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"AMACIMIZ 5 YILDA 1.5 MİLYON YAPIYI DÖNÜŞTÜRMEK"

Millet Bahçelerini 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde açmaktan ayrıca  mutluluk duyuyorum.

İnşaasında görev alan herkesi tebrik ediyorum.

Bu tesisler iftihar edilecek eserlerdir. 

Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak Millet Bahçelerimizden 13'ünü daha önce hizmete açmıştık. Bugünkülerle birlikte 23 Millet Bahçesi'ne ulaşıyoruz.

1990'lı yıllara Türkiye bu yükü taşıyamaz halde gelmiştir.

İBB Başkanlığı görevini devraldığımızda şehirdeki binaların neredeyse 4'te 3'ü kaçak yapı konumundaydı.

İşe en acil ihtiyaçlardan başladık. 

İstanbul'da KİPTAŞ, Türkiye genelinde TOKİ vasıtasıyla konut üretmemizin nedeni budur.

Hem artan nüfusun ihtiyaçları karşılanmış hem de depreme dayanıksız yerleşim alanlarında büyük bir dönüşüm başlatılmıştır.

Ülkemizde depreme hazırlık planları çerçevesinde, dönüştürülmesi gereken 6.5 milyon üzerinde yapı vardır. 

Amacımız bunlardan aciliyet arzeden 1.5 milyon yapının dönüşümünü 5 yılda tamamlamaktır.

Millet Bahçeleri tespit sonrasında geliştirdiğimiz projelerdir.

Allah'ın izniyle, 2023 yılına kadar 81 ilin tamamını Millet Bahçeleri ile donatmış olacağız.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ İPTAL EDİLMESİ

Korona virüs salgını bize bir gerçeği daha gösterdi. Her yerde işlerin yolunda gittiği dönemde dahi, ülke enerjisinin heba edilip nasıl geride bırakıldığını şimdi daha iyi anlıyoruz.

Her alanda ülkemize kazandırdığımız eserler sayesinde, bu kısır döngüyü kırdık.

Salgın krizinden en az hasarla çıkmasını son 18 yıldaki hazırlıklara borçluyuz. 

Hiç kimse son 3 ayda yaşadıklarımızın ardından 83 milyon hep birlikte iyi ki Türkiye'de yaşıyoruz, iyi ki bu ülkenin vatandaşıyız dediğimizi inkar edemez.

Tüm Türkiye'de uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı. Geçtiğimiz haftaki sınırlamanın ardından bu yöntemi düşünmüyorduk. Bir ara 700'lere düşen vaka sayısı 1000'li rakama dayandı. Bunun üzerine sokağa çıkma kısıtlaması tedbirini gündemimize almak durumunda kaldık. Bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı dün gece ilan edildi. Bu 15 şehir başta olmak üzere, vatandaşlardan aldığımız değerlendirmelerde bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti.

Bu kararın farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. Yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından, günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için Cumhurbaşkanı olarak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etme kararı aldık.

Ülkemizin salgın dönemindeki kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

Kurallara uyulmazsa kısıtlamalar kaçınılmaz olacak.

Vatandaşlarımız maske-mesafe kuralına uymalı.

"ILISU BARAJI'NA VEYSEL EROĞLU'NUN ADINI VERDİK"

Gelişmiş ülkelerde bile maske savaşları yaşanırken, biz hem kendi vatandaşlarımıza sahip çıktık hem de 102 ülkeye el uzattık.

Biz salgın döneminde büyük devlet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

Şu kısa sürede bir taraftan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptık. Bunun dışında 45 günde 1008 odalı hastanelerin açılışını yaptık.

Salgın döneminde ülkemize en modern hastaneler kazandırdık. Ilısu Barajı gibi dev bir eseri hizmete açtık. Adını da geçmişte yine bizim özellikle İstanbul'da İSKİ Genel Müdürüm olan daha sonra bizim özellikle Tarım Orman Hayvancılık Bakanımız olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun adını verdik.

"YATIRIMLARIMIZI KİMSEDEN PARA DİLENMEDEN YAPIYORUZ"

Askerlerimiz Suriye'de, İdlib'de ve son dönemde Libya'da destanlar yazıyor. Kendi imkanlarımızla terörle mücadeleyi yürütüyoruz.

Salgın sürecinde yaptığımız bu yatırımların önemi çok büyük. Kimseden para dilenmiyoruz, yatırımlarımızı kendimiz yapıyoruz.

Dünyaya örnek bir ülke olacaksak eserlerinizi oluşturmalısınız. Bu eserler de bu yaptıklarımızla ortaya çıkıyor.

"CUMARTESİ-PAZAR KISITLAMASI KALDIRILMIŞTIR"

Cumartesi - Pazar kısıtlaması kaldırılmıştır. Bunu tekrar tekrar duyurmuş olayım. Böylece halkım cumartesi-pazar da artık hafta içinde olduğu gibi serbesttir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Millet 06 Haziran 2020 04:11

    Şehir bahöesi değil, Toplum bahçesi değil, halk bahçesi değil, vatandaş bahçesi değil... “millet bahöesi” çok miliyetçiyiz olayı!

  • S. T. 06 Haziran 2020 00:25

    Arkadaşlar Millet bahçesinde neler var. Bir anlatan çıkar mı. Altınpark gibi mi. Hayvanat bahçeli mi. Nasıl bir bahçedir. Gülhane parkı gibi mi. Bedavası var mı. Gören bir arkadaş anlatabilir mi.

  • Gerek yok ki06 Haziran 2020 00:58

    Hayvanat bahçesine gerek yok. Çünkü zaten hayvanatın arasından nefes almak için millet bahçelerine gidiyoruz. 

  • Mucise Reis ;)06 Haziran 2020 00:08

    Eee....  Hadi buldunuz merayı, otlayın gari ; )))  mee meee... 

  • hadi gari06 Haziran 2020 01:00

    Biz Millet bahçelerinden memnunuz. Hiç olmazsa bahçedeyiz.Senin bulunduğun ormandan n'aber. En son hangi ayı korkuttu seni :o) 

  • vatandaş06 Haziran 2020 00:08

    bırakın bu bahçe işlerini fabirkalar kurun ,millet aç aç açççççç iş yokkkkk gençler bunalımda ,yapmayın gözünüzü seveyim aç insanı altından  bahçelerde oturtsanız ne olur karnı guruldayıp duracak ,merhamet edin ,insaf edin kim neylesin bahçeyi ,zaten o bahçeleri kim yok etti onlara bir bakın bakalım kim ,kimmmmmmm 

  • Hangi vatanın vatandaşı06 Haziran 2020 01:03

    La oglum, vatandaş vatandaş deyip duruyon. Sen hangi vatanın vatandaşısın? Bu vatana gaç guruşluk katkın oldu len? Hadi git işine. 

  • A. A.05 Haziran 2020 22:54

    Birkaç ağacın taşınmaması için gezi olaylarını başlatıp milyarlarca dolar zarar veren cahil koyunlar utanmadan burada yorum yapıyorlar. Alın işte, size ne güzel yeşillik hazırlıyor Reis. Neden rahatsız oluyorsunuz. Mutlu olmanız gerekir.

  • Pence05 Haziran 2020 20:59

    Çay ve kekler nerde

  • yaranmaz05 Haziran 2020 20:56

    Nerdeyse kendini parçalayacaksın onların imana gelmesi için.oysa onlar duymazlar görmezler diyor yüce yaratıcı son peygamberine.sende reis bahçede yapsan yolda yapsan uzayada çıksan bu inatçıları kendine yettiğini zanneden bu tipleri memnun edemezsin.neyse seni anlayan %60 var.

  • fahri05 Haziran 2020 23:26

    Neden fabrika değilde yol,neden pahalı köprü ,neden devlet hastaneleri varken 25 yıl borçlanıyoruz.

  • fafa05 Haziran 2020 18:38

    Kartal'da kiralık ev aradım,yoruldum dinlecek bir yer bulamadım.Dağlar ,taşlar ev.Yetkililerimiz hiç mi yurt dışı görmemiş,nasıl kıymışlar İstanbul'a ?İstanbul'un neresindedir,bu millet bahçesi?İngiltere'de bir şehre gittim,her tarafını gezdim,her iki kilometre bir park,dev gibi ağaçlar,içim yandı.Nasıl korumuşlar?Uçak İstanbul'un üstüne geldiğinde bir taş yığını gördüm.

  • Türkoğlutürk 05 Haziran 2020 19:12

    O taş yığınını kimler yaptı, kimler köşe oldu.

  • Ahmak group sizi 05 Haziran 2020 17:49

    Kekler ne oldu

  • !!!!05 Haziran 2020 18:24

    Çayda isteriz!!

  • Resul05 Haziran 2020 17:14

    Millet bahçesinde debelenip duracağız iş olsun olmasın önemli değil ekmek olmuş olmamış önemli değil huzur olmuş olmamış önemli değil ya millete iş sahası açın MILLET sıkıntılı gıda fiyatları almış başını gitmiş sizde MILLET bahçesinden bahsediyorsunuz TROLLER yok birazdan dökülürler tosuncuklar yevmiyelerini alsınlar öyle gelirler

  • tt05 Haziran 2020 16:23

    bi insan çim yapmakla övünür mü 

  • !!!!05 Haziran 2020 18:25

    Otlarız artık parasızlıktan....

  • A. A.05 Haziran 2020 16:17

    Helal olsun Başkan. Sen iyiliğini, hizmetini yap. Balıklar bilmezse Halık (Yaratan) bilir. Belediye başkanı iken İstanbul'u ihya ettin. Cumhurbaşkanı iken de Memleketi. Allah yardımcın olsun, ayağına taş değdirmesin...

  • Türkoğlutürk 05 Haziran 2020 19:13

    Koyunlara ot lazım

  • fafa05 Haziran 2020 18:41

    Burada sanki kendinden başka cahil varmış gibi,parantez içinde Türkçesini yazıyor.

  • Örümcek kafalar 05 Haziran 2020 18:07

    Millet bahçesine git sen sizin hizmet anlayışınız bu Zaten...