E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum---

Erdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum

Erdoğan: 7 aylık maaşımı bağışlıyorum
30 Mart 2020 - 20:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli dayanışma kampanyası başlattıklarını söyledi. Erdoğan, kendisinin de 7 maaşını bağışlayarak bu kampanyaya destek olacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından "Millete Sesleniş" konuşması yaptı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Salgının ilk günlerinden itibaren Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda, sağlık tedbirlerini eksiksiz hayata geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tedbirleri pek çok ülkeden daha erken aldık"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sağlık altyapımız, gerek personel gerek ilaç ve malzeme gerekse yoğun bakım yatağı açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdadır." 

Mevcut hastanelerimizi güçlendirme yanında, yeni hastanelerimizi de süratle hizmete açıldığını belirten Erdoğan, "Kovid-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi, hamdolsun, pek çok ülkeden daha erken aldık ve hayata geçirdik." dedi.

"Gıda konusunda herhangi bir sıkıntı yok"

Aşama aşama ilave tedbirlerin de yürürlüğe sokulduğunu söyleyen Erdoğan, gıda konusunda da herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, tüm temel gıda maddelerini kendisi ürettiği için, hem stoklarımız, hem de tedarik zincirlerimizin işleyişi, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir." 

"Salgın sürecinde en önemli hususlardan biri sağlık sistemini ayakta tutmak"

Erdoğan, salgın sürecinde en önemli hususlardan birinin sağlık sistemimizi ayakta tutmak olduğunun altını çizerek, "Sağlık kuruluşlarının personel ve araç-gereç imkanlarını ne kadar yüksek oranda mücadeleye tahsis edersek, o derece etkili baş edebiliriz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, acil olmayan durumlar dışında hastaneye gitmemeleri çağrısında bulundu. 

"Hiçbir tehdit bizi hedeflerimize vazgeçiremez. Çünkü biz Türkiye’yiz"

Şehirler arası seyahate getirilen kısıtlamaları hatırlatan Erdoğan, "Gerekirse, şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri (sınırlandırma) devreye sokabiliriz. Virüsün yayılmasını önlemek için her yola başvurmakta kararlıyız." diye konuştu.

"Üretimini sürdüren şirketlerin çalışanlarının sağlığını koruması için gereken tedbirleri en sıkı şekilde almalarını sağlayacağız. Benzer örneklerin yaygınlaşmasının önüne geçmenin tek yolu, her birimizin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır. Türkiye, her hal ve şart altında üretime devam etmek, çarklarının dönmesini sağlamak zorunda olan bir ülkedir. Vatandaşlarımız gönüllü karantina ile kendilerini ne kadar evde tutarlarsa, hayatımızın normale dönme süreci o kadar kısalacaktır. Hiçbir virüs bizim birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit bizi hedeflerimize vazgeçiremez. Çünkü biz Türkiye’yiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reeskont kredilerinin geri ödemelerini 90 gün daha uzatarak 50 milyar liralık bir kaynağı ihracatçılarımızın kullanımına sunduk." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Esnafımızın hem nisan, mayıs, haziran ayı ödemelerini faizsiz öteledik, hem de yüzde 4,5 maliyetli 36 aya kadar vadeli bir kredi paketini hayata geçirdik. Kredi Garanti Fonunun limitini 50 bin liraya ve kapasitesini de 850 bin kredi talebini karşılayacak şekilde 450 milyar liraya yükselttik. Sosyal yardım programlarımızda kayıtlı 2 milyon haneye biner lira nakit yardımı yapıyoruz. Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, nisan, mayıs ve haziran ayları için de ücret almıyoruz. Sağlıkçılarımıza, 6 milyar liralık ilave bir destekle performans ödemelerini en üst tavandan yapıyoruz."

"Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz"

"Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz."

"Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." 

"Kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum"

Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirdi. 

Bu süreç içinde en büyük katkıyı da iş adamlarından, hayırseverlerden beklediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Zekatlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (174)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı31 Mart 2020 20:27

    sayın reisim  milyonların havada uçtuğu şu günlerde  engelli maaşları  bağlamak için 3 kişilik bir ailede 800 lirayı geçerse bağlanmıyor bu oldumu  yani reisim haberin yoktur diye düşünüyor yazıyorum ne olur düzelt bu işi zaten alıca 500 lira oda takılmasın oyunlara bin lira olsun 3 bin altında eve para girerse olsun  kirdaysa olsun filan  saygılar .

  • Murat31 Mart 2020 19:56

    T.C. Devleti yardım kampanyası başlattı, bazı tipi tip'ler oraya buraya çekip basitleştirme peşine düştüler. Basit insanlar bu ülkeden isterseniz BASIP İTALYA'YA GİDEBİLİRSİNİZ. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Başka Ülkede Yaşamayı İstemem.

  • Günaydın 31 Mart 2020 21:26

    Sen ne zaman karar verici oldun.

  • Bu ülke31 Mart 2020 20:45

    Bu ülkeyi sen ile baban kurmadınız üç beş kendini bilmeze bırakacakta değiliz siz önce elininizii vivdanınıza götürün bu milletin emanetini başkalarına nasıl peşkeş çektiğinizi yada nasıl göz yumduğunuzu veya nasıl nemalanfığınız muhasebesini yapın.

  • Ensar31 Mart 2020 20:22

    Ha şöyle işte bizde amerikadaki yurt binasının satılmasını ve paranın türk milletine geri dönmesini istiyoruz güzel kardeşim biryere çekiştirmiyoruz doğrular malesef acı sende haklısın.

  • Ensar31 Mart 2020 18:46

    Ensar Vakfı amerikadaki yurt binasını acilen satıp milletimize bağışlamalıdır dayanışma günü elele haydi Ensar Vakfı sıra sende

  • Enayi31 Mart 2020 18:44

    Den geleniyoruz meraklanmayın herşey yolunda ekmek yerine pasta yiyin

  • bu dünyadan biri31 Mart 2020 18:19

    troller paranın hakkını veriyor. her hükümeti eleştirene hemen hakaret ediyorlar. iyi yapıyorsunuz da aklınız yok sizin. ılımlıyı bile fanatik yapıyorsunuz. devam edin herkese hakaret edin. muhalefetin yapamadığını yapıyorsunuz. ben sizin patronunuz olsam maaşınızı keserim. maaşsızsanız, o zaman yine yanlış yapıyorsunuz. bu kadar insana bedavaya laf yetiştirilir mi?

  • bağış31 Mart 2020 14:56

    gözlerimiz ihalelerin 4 atlısını aradı ama biri 500 bin verdi yazık biz size millet olarak o kadar mı verdik tencereyle al çay kaşığının ucu ile dağıt .

  • daha iyisini31 Mart 2020 14:50

    bunları yapmadan önce elektrik su doğalgaz daki ötv ve kdv yi kaldırıp insanlara yardımcı olabilirdiniz en azında 300 500 tl faydanız olurdu hane halkına sonra bu daha elzem idi.

  • BİZ ÖGRENENLER31 Mart 2020 14:15

     SÖZ VERMİŞTİNİZ ÖZELİKLE ÖGRETMENLER VE İMAMLARA 3600  EK GÖSTERGEYİ VERMEYİ NEREDE KALDI BAŞBAKANIM EVDE YATARAK BEKLİYORUZ ŞU GÜNLERDE   VERİLMESİNİ. ÇALIŞAN SAGLIKCILAR ÇALIŞIN

  • Günün haberi..31 Mart 2020 14:03

    Herkese ve her şeye rağmen Yaşasın Devlet, yaşasın Onurlu Millet, yaşasın her zorlukta Elini Taşın altına Koyan Siyasetçiler, Yaşasın Ülkesini ayakta Tutmaya çalışan Lider ve Omuz veren tüm arkadaşları... 

  • AHMET ÖZBİR31 Mart 2020 13:52

    MİLLETVEKİLLERİ milletin vekilleridir, millet için kampanya başlatıldığında ilk önce onlar varım der ve ALTI AYLIK MAAŞLARINI BAĞIŞLAR. Başkomutanımız REİS'İMİZ YEDİ AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI, VATAN EVLATLARININ GÖNLÜNÜ KAPTI!.. Böyle muazzam bir kampanyayı kötüleyen YERYÜZÜNÜN KATMERLİ YOBAZIDIR!.. Haydi "BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM" diyen CANLAR VAZİFEYE.

  • Günaydın 31 Mart 2020 21:27

    Sayende gülüyoruz ,iyiki varsın Ahmet

  • komik31 Mart 2020 14:52

    baya sevenin var Ahmet 

  • ekol HOCA31 Mart 2020 12:45

    SİZİN MAAŞINIZA GEREK YOK,SARAYIN GİDERLERİNİ CEBİNDEN ÖDE YETER.MİLLET ZATEN,VERGİ VE ZAMLARDAN  PERİŞAN OLMUŞ,NEFESİ ZOR ALIYOR.

  • ,,,,31 Mart 2020 13:54

    Çatla şakirt

  • ekol HOCA31 Mart 2020 12:42

    BU KADAR C.BAŞKANI GELDİ MÜTEVAZİ ŞEKİLDE ÇANKAYA DA OTURUP,BU KADAR ISRAF YAPMADI,SARAYIN GİDERLERİ SÖYLENENLERE GÖRE AYLIK 1 MİLYON MUŞ,MİLLET YEMESİN ,İÇMESİN SARAYI BESLESİN,DANİMARKA BAŞKANI BÜROSUNA BİSİKLETLE GİDİYOR BUNLAR İSE SON MODEL MERSEDES'LER, BMW'LER ,NE BU SANSALAT HANİ MÜSLÜMANDINIZ.HANİ İSRAF HARAM DİYE CAMİLERDE FETVA VERİP ÖTÜYORSUNUZ.YAZIK BE ÇOK YAZIK.MİLLET AÇ ,ÇÖP BİDONLARINDAN YİYECEK TOPLUYORLAR.BİRDE VİRÜS GİRDİ,TAM OLDU.ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN ,BÖYLE İDARE OLMAZ.

  • Bak size söylüyor 31 Mart 2020 12:20

    Sabahın köründe 70 kişi aynı otobüse binenler ve de onlar gibi düşünenler Haydi troller pamuk eller cebe.

  • vdt31 Mart 2020 11:43

    Hiç bir ülke böyle bir kriz ortamında vatandaşının maaşını karşılama lüksüne sahip değil. o sebepten saçma sapan ülkenin geldiği yere bak gibi yorumlar yapmayın. işinize gelmiyorsa kesin sesinizi ve yardımda bulunmayın. Sizin bir yerleriniz tavan yapsa da bu toplum şuan ki durumunun ne olduğunu biliyor. Allah peşinde koştuğunuz basiretsiz liderlerden ve partilerden bizi korusun. 

  • Nyz31 Mart 2020 12:22

    Zoruna mi gitti

  • Üzüntülüyüz31 Mart 2020 10:01

    Kasayı boşaltmışlar. Bu çağrı yandaşlara zira vatandaşta hiç bir şey kalmadı.Satacakta bir şey kalmadı. 18 yılda geldiğimiz acı nokta.

  • Sevinçliyiz31 Mart 2020 12:39

    Her şerde bir hayr vardır. Ülke/millet birlik beraberlik göstererek tümsekleri aştıkça, Kanı bozuk kriptolar çatlayıp kırılacak üzüntüden, temiz bir ülke haline geleceğiz.

  • My31 Mart 2020 09:29

    Burda yorumum yaparken biraz el insaf diyorum sanki bir kısım düşünce biran önce bu devlet batısında gitsin dergibi.yazik bu para devletin herhangi bir ihtiyaci icin degil sadece vatandaş icin ön ayak olmak sana illa verecen diyende yok vermiyicen niye konuşursun cebinden cikanmi var.birileri bişey yaparken yerden yere vurmaktan zevk alıyor sanki.Allah sizi muhtaç duruma düşürmesin.

  • Gercek31 Mart 2020 09:05

    Ekonomik paylslım ve sosyal adaleti okadar adaletsizleştiki, eskiden sınıflar arası bir uçurum vardı şimdi üç uçurum oluştu. Yönetenlerin en büyğk sorumluluklarından biri sısyal adalet kurmaktır, sadaka vermek değil. Sadaka kültürü; sömür, muhtaç bırak, sadaka ver ve minnetar olsun!!

  • Murat31 Mart 2020 08:57

    Son 15 yılda milyarlarca dolar servete kavuşup türkiyenin en zengi ni olanlar servetinin yarısından fazlasını bağışlanakı. Her biri Milyarlarca dolar servete kavuşmuş ama 10 milyon vergi vermiş veya vermeş. Doğru dürüst bir fabrika ve üreyim tesisletide yok çoğunun

  • Pala31 Mart 2020 08:34

    Senden sadaka isteyen yok.sadece oturduğun evin kirasını ver, elektrik suyunu öde, yediğin yemeğin parasını ver.o sarayda cebinden tek kuruş çıkmadan oturuyorsun.aylik masrafı milyon tl

  • .... 31 Mart 2020 11:50

    Nedim trol maaşını vercenmi

  • Nedim31 Mart 2020 10:57

    Kes sesini deftersiz kro!  Haddini bil!  

  • halil31 Mart 2020 08:32

    10 kuruşlu maske 6tl kutusu 6 tl olan eldiven 25tl çine irana ıraka bedava yollarken vatandaşını da düşünseydin keşke. hsss ....... diyorum.

  • 12331 Mart 2020 08:19

    Bir takım arkadaşlar var devlet ne yapsa ne dese eleşyryor yaw sen bağış yapma ama bağış almada Bunların içersinde öğretmenlerde varki benim kanım dokunuyor, devlet öğretmenlerin ek ders paralarını bile ödüyor ki neredeyse bedavadan 1 yıl maaş alacaklar Sıkıntı büyük arkadaşlar bizim ülkemizin parası rezerv parası değil bunu anlamayan bir kesim var yani para baslamaz basarsa bitik ekonomi çöker ABD ile alakamız yok ki adamlar 1000 dolar verdi ama sağlık sektörü dökülüyor işsizlik fonu yok yani 1000 dolardan sonra ne olacak görecez

  • hangi maaş31 Mart 2020 10:18

    senin başkanın hangi 7 maaşını bagışladı başkanlık maaşı 81000 tl- sgk emekli maaşı oda vardır 20000 tl varlık fonu daha bilmediğimiz 4-5 yerden belkide daha fazla yönetim kurulu üyeliğinden maaaş alıyorlar moda bu çünki.abd baskanı trump maaş istememiş sadece adam başkan olduğundan beri senede 1000 dolar sembolik maaş alıyor. şimdi bunlar belki senin zihniyetinde olanlarda belki bir ışık yakmıştır beyninde . gerçi hiç sanmıyorum ama!!!!!  

  • Mucise Reis ;)31 Mart 2020 06:51

    Tepe kadronun maaşlarını yas aile, yüzde 30 kesintiye uğraması gerekli. Böyle olunca, hayır yapıyorum. Sevap yapıyorum gibi olmuş. Sen milletten aldığını millete vermiş gibi oluyorsun. Hal buki bütün memurların yüzde 35 maaşları kesinti olacak 10 ay desen, millet sadaka değil, ödediği maaşları daha az ödemiş olacaktı. Milet aç iken, zaten utanmadan o maaşları çözüm mercinin yemesi alması ayıp olacaktı. Millet maaşları ödüyor. kendi evinde yarı aç yarı tok. Böyle bir durumda, kim kime yardımcı oluyor? millet mi? kodamanlar mı? burasıda bi garip. Devlet bugünler için var. İnsan sağlığını rike atmadan, insanlarını doyurmak için. Yoksa ne diye 5 kuruşda bile yüzde 18 kdv ödüyoruz biz. Sadaka yada zekat için deil. İşsizlik fonundaki para bile millete 1 yıl yeter, aç bırakmaz. Milletin birikimini verin, kötü gün için saklanan fonlarını. Tabi onlarıda harcamadaılar ve satmadılarsa

  • A. A.31 Mart 2020 06:48

    Cumhurbaşkanı söylüyor: Amacımız alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Daha neyi eleştiriyorsunuz? Bu zor zamanda destek olmayacağız da ne zaman olacağız? Yok Avrupa şöyle, yok Amerika böyle. Avrupa Amerika perişan halde. İtalya'da Avrupa'nın bayrağını yakıyorlar. Caddelerde Rus askeri dolaşıyor. Hâlâ onları savunuyorsunuz...

  • Haddini bil hadi be cnm31 Mart 2020 08:27

    Ulan şerefsiz, senin her tarafın yorum olsa ne olur. Utanmaz adam. Recep diye bahsettiğin adam bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Senin askerlik arkadaşın değil. Bu ülkeye yaptığın yellenmelerle havayı kirletmekten başka ne katkın oldu da konuşup duruyorsun. Haddini bil edepsiz...

  • hadi be cnm31 Mart 2020 08:18

    sana soruyorum kardeş devletimizin görevi ne peki sosyal devlet denir bundan haberin var mı senin Merkel vatandaşlarına siz düşünmeyin derken adeta paraya boğarken recep napıyor vatandaşından para dileniyor yuh ya bu kadar da olmaz büyük devletmişiz hadi lan ordan..Bu kriz içimizden geçtiğinin ve İflas ettiğimizin ilanidir. Çok fazla dayanamayız biz besbelli 1 ay içinde çok büyük sıkıntılar baş gösterecek.

  • abuzer çırmık31 Mart 2020 04:51

    bütün partiler devlet ödeneğinin yarısını bağışlasın

  • ankaralı borsacı31 Mart 2020 03:46

    Böyle bir günde,'manevi değerinin yanında maddi anlamıda inşallah çok değerli olan bu kampanyaya' dil uzatan kişiler;sizlere söylenecek tek birşey var:YAZIKLAR OLSUN. 

  • Nedim31 Mart 2020 04:03

    Kampanyaya destek zaten çığ gibi!  Buradaki   adi soytarılar hariç,  bunlar her hainlik yaptıklarında Allah ummadıkları yerden belalarını veriyor.  Yine de ısrarla her güzel işe dil uzatır, hayrı engellemeye çalışırlar.  Bunların nasıl bir alçak oldukalrını söylemeye gerek yok. Hiç takılma bu itlere!

  • Metin31 Mart 2020 01:59

    Devlet ister diyanet ister belediye ister Halk istedinmi yok memleketi ne hale getirdiniz beee

  • Ağlasak mı gülsek mi?31 Mart 2020 01:57

    İnsanımız dürüstlüğü, kul hakkını unutmuş. Devletler vergi ile kamu hizmetlerini yerine getirir. ABD ve Almanya dediğiniz ülkelerde vergi kaçıranın kotunu keserler. 1 liralık vergiyi toplamak için 2 lira harcayıp denetleme mekanizmasını kurmuşlar ve vatandaşıda zorla dürüstleştirmişler ve ahlaki değer oturtmuşlar ve bu artık standart olmuş gavur diye beğenmediğimiz bu toplumlarda. Biz çalmayı standart haline getirmişiz. Dürüst ve ahlaklı olmayı öğrenmedikçe devir döner devran hep kendi içimizde böyle birbirimize el açar dururuz. Dinimizde yardımlaşma önemlidir, değerlidir ama bireysel kalmalıdır. Devlet idarecileri birde en tepede olan insan bunu parasal anlamda talep edip organize ediyorsa bu düpedüz başarısızlığının kabul belgesidir.

  • Tabi ya31 Mart 2020 01:32

    O maasi zaten size millet veriyor, kimin parasini kime bagisliyosunuz

  • Ben Hüfey31 Mart 2020 01:23

    Yorumları okumadım reisim toplam bağışı ABD doları olarak verdi.....Başımıza taş yağacak,hani değerli tl........

  • Bortecine31 Mart 2020 00:51

    Gaining.. yardimina..muhtac.degil.bu.biz.her.zamanderi.virusunde.insani.vardir..iste.vatanseverlik.budur..devlet.beyi.kutluyorun..biz.yillrca.haykiriyoruz..bu.comarlara.bu.ulkeyi Birakmayiz.onlar.ulkeye.simdide.helecektede Aslan. Dusunemiyorum..

  • .....31 Mart 2020 00:35

    Bu sayfada yorum yaptığınıza göre borsaya para yatırmışsınız demektir. Borsaya para yatıran kişi birikimi olan, durumu iyi olan kişidir. Şimdi durumu iyi olan buradaki kişilerin sanki batmış bilmişler gibi konuşmaları çok manidar. Eğer kampanyaya katılacaksanız yapılan iyilik söylenmez, Yok zaten yapmayacaksanız boş yapmayın.

  • MCohen31 Mart 2020 00:35

    Hayatımda bu kadar itici birbirinden nefret eden yorumlar görmedim böyle bir olayda bile insanlar parti kavgasına düşebiliyorlar devlet maddi veya manevi anlamda zor durumda olabilir yardım etseniz ölür müsünüz?

  • Türkoğlutürk 31 Mart 2020 08:03

    Nifak tohumu ekene söyle. Ayırımcılık yapana anlat.

  • Birol31 Mart 2020 00:25

    Hadi bakalım rakı peynire para bulup fakiri garibanı unutan vergi cambazları pamuk eller cebe

  • Türkoğlutürk 31 Mart 2020 08:05

    Fakiri fakir yapana hesap sorsana. Asgari ücret yoksulluk sınırı altında, emekli maaşı asgari ücret altında. Bunudamı cehape yaptı.

  • Sinem31 Mart 2020 00:23

    Chp.iyot..gibi.acikta.kaldi.bir..kurus. yardim elmez..t.erfogan.kampanya baslatti.ulke.onlarin.umurundami

  • Türkoğlutürk 31 Mart 2020 11:53

    Ankara istanbul belediyelerine bak, birde kızılaya

  • Alp31 Mart 2020 00:16

    Iste..bu.millet.kisileri.iradeleri.tavirlari.iyi.bilirki.size.onay.vermez.haltan.adaletten.bahsedersiniz.zamani.gelince.firsat.bulunca..idea.ediyorum.devleyi.bile.satarsiniz.sizden.devlete.mlillete.hayir.gelmez..bu.tatihtede.olmus.simdi de olacaktir .devlet.sizden.hayir.gelmeyeceni.bilmezmi.siz.hdp.ittifakina.uyun.axla.yaviz.vermeyin.bu.olaylarda.insanlarin.uyanmasina..vesiledir.ama.sunu.iyi.bilin.siz.bu.ulkede Kelly anak kusunuz

  • Bulent.31 Mart 2020 00:09

    Sizden..inanki.istenen.bi.sey.yok.zaten.sizin.ulke.vatan.dayanisma.yardimlasma.kavrami.yokki.siz.inaninki.kendinizle.barisik.degilsiniz..ESA's.. devlet.size.yardim.yapmali.sizin.kisiliginiz.bu.bir.hekim.olarak..cogunuzu..tanirim.sizin.sorununuz.kisilik.mizac.sorunlu.psikolojik.

  • Kedi doyurun30 Mart 2020 23:56

    Dinciler hep böyle!tarikatlar hep para toplarlar!laf döner dolaşıp paraya gelir!çocuk okumuyoruz derler,cami yapiyoruz derler,yurt yapıyoruz derler,depremzedelere yardım derler,derler derler en akillimizda acun gibi sms ile para topluyor!siz önce halk ne aliyorsa sizde onu alınki hep beraber yürüyelim yağan yağmurda!hizmetkâr olmaya geldik diyordun ,hizmetkârın maaşına bak 70bin tl..ömer adaleti dimi.hem ben sokak kedilerine yem alıyorum,aylık 100tl 15kilo mama alıyorum,sevap olsun diye yapmıyorum,onların hakkını veriyorum sadece

  • Türkoğlutürk 31 Mart 2020 11:56

    Fikri olmayanın küfrü olur. Şu takunyalılar bir bak. Milyonluk vergi borcu affedildi diyorsun cevap küfür. Havaalanına ve yollara garanti ödeme diyorsun küfür. Onca saraylara para gömdük niye. Cevap küfür. Tek bildikleri yalakalık ve küfür.

  • Cezmi31 Mart 2020 00:19

    Ulan zübük virus dinci marksit dinlemiyor dün deprem oldu birlikteydik bugün salgınvar yarın başkabşey millet sana göremş yaşayacak herkezin kendi doğruları var senden zorla bişeymi istediler yavşak

  • Fatihin Fedâisi30 Mart 2020 23:49

    Gün birlik ve beraberlik günüdür. Aşağıda yorum yapan bazı Türk düşmanlarının kampanyayı hafife almaları kendikerinin ne kadar gereksiz olduklarınun ispatıdır. Türk Evladı Kara Gün İçin Vardır. "BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM" "Bize Kem Gözle Bakanı Sileriz"

  • Nedim31 Mart 2020 11:00

    Yahu siz nasıl köpeklersiniz aşağıdakiler;  Adam gün birlik günü diyor.  Siz aşağıdaki köpekler ırkçılık yapma diyorsunuz!  Tuh senin sıfatınıza tüküreyim!  

  • Mehmet 31 Mart 2020 02:40

    Modası geçmiş ırkçılık yapma.

  • çomar30 Mart 2020 23:59

    Sadakayla toplanacak para ülkemize 1 ay bile yetmez çomar beyinli😂

  • Aykut.30 Mart 2020 23:46

    Burda..bagislari.tenkit.edenlere.sesleniyorun..size.gerek.yok.zaten.siz.umutsuz.vakasiniz.zaten.yariniz.hasta.kisilikli.takintili.zavalliniz.siden.devletin Tek.bekledigi.sey.bu.hastaligizdan.kurtulmasivirus.kutuplasma.alani.olmamali.ama.gercekten.sizkendinize.hayriniz.yokki.kaldiki.devletinize..

  • Ali Taş30 Mart 2020 23:46

    bakalım fakir çocukları cepehelerde şehit düşerken zegin çocukları bağdat caddesinde fink atıyor bakalım şimdi zengin babaları ne yapacaklar memleketimin ağaları

  • Vatandas30 Mart 2020 23:45

    Chp liler zaten yardım yapmaz...onlar bol bol herkel yaparlar.mutant olmuşlar virüs onlarda hep vardı zaten.

  • Türkoğlutürk 31 Mart 2020 08:07

    Artık yardımı kendim yapıyorum.

  • RİZE li mulivbjk31 Mart 2020 00:04

    en son kızılaya yaptığım bağışın , ensar vakfına aktarıldığını duymuştum..sence kendi payıma bağış yapmalımıyım  ÇHOMAR. haydi millet bahçelerine lay lala lala.....

  • Their.31 Mart 2020 00:03

    Tespit..sugru.ama .hepsini Koyarsak.haksizlik.olur

  • şok oldum30 Mart 2020 23:43

    Lan fenere gülüyorduk fenerol kampanyası ile taraflardan dileniyor diyorduk ama koskoca Türkiyemden bu kadarını beklemiyordum şok oldum açıkçası demekki o kadar büyük devlet değilmişiz. Bu kampanya ile ne kadar küçük ve ekonomisi bitik bir devlet olduğumuzu gayet anlamış oldum. Recep yolcusun artık.

  • sana ihtiyaç yok ki31 Mart 2020 01:57

    Kampanyanın adına dikkat et gezi zekalı... Biz bize yeteriz... Senden zaten bir şey isteyen yok ki. 

  • Sehit31 Mart 2020 00:36

    Alirsin.ucun.birini.comaaar

  • ......31 Mart 2020 00:09

    Senin kafa almaz ama biz geziciler, darbeciler, kumpasçılar, terör örgütleri, emperyalistlerle kol kola olanlar, terör destekçisi; akademisyen, sanatçı, medya organları, bizden olmayan siyasiler yüzünden bu durumdayız. Yinede elhamdülillah halimize. Rabbim bu durumuzdan aşağı düşürmesin. Düşmana fırsat vermesin. Eğer ki dar duruma düşmek istemiyorsan ayağını yorganına göre uzatacaksın. 2 bin TL maaş alıp apple telefon kullanmayacaksın. 4 bin TL maaş alıp mercedes e binmeye çalışmayacaksın

  • fafa30 Mart 2020 23:39

    Lütfen şu ortamda şirketlerimizin yabancılara satılmasını önleyin.Alman maliye bakanı dört beş gün önce açıklama yaptı.Gıpta ettim'' şu ortamda hiçbir şirketimizin yabancılara satılmasına izin vermeyeceğiz''dedi.Neden varlıklarımızı satıyoruz,gelecek nesillere ne bırakacağız?

  • ekonomikst/stratejist30 Mart 2020 23:55

    ABD sınırsız Dolarla her sirketimizi de alır hatta devletimizi de alır sadaka paralarından katbekat fazlasıyla alır 😂 Ne hallere düştük

  • Apple daha büyük30 Mart 2020 23:38

    1 Apple firmasının piyasa değeri Türkiyenin 2019 yılı GSYİH daha büyük. Yani 1 Apple firması ile Türkiyeyi satın alırsın. Diğer büyük firmaları saymıyorum Microsoft, Amazon, Facebook, Twitter v.b

  • Vay be31 Mart 2020 01:59

    Ülkesine paha biçen bir gezi zekalı daha

  • Ünal31 Mart 2020 01:14

    Yoruma yüzde 80 hayır demiş. Ne kadar bilgisiz gereksiz insanlar var

  • Borsacı30 Mart 2020 23:31

    Zırnık bağışlamam.Mehmet cengiz bağışlasın, ağaoğlu bağışlasın, ethem sancak bağışlasın..

  • Deden de öyleydi31 Mart 2020 02:00

    Deden de Kurtuluş Savaşı'nda öyle demişti. "Bana ne onlar savaşsın" deyip samanlıkta saklanmıştı

  • Veysi30 Mart 2020 23:49

    Agaoglu degin şahıs çıtıra cıtır kovalayanmı

  • Recep30 Mart 2020 23:25

    Bu Yorumlarla ..tayyibi Yikacaginizi..dusunuyorsaniz..alirsiniz 3..borini.utaninbe...sasmdim..siz..hic Bir.zaman.bu.ulkeden.olmadiniz..kandirdiginiz..ahnaklar da.uyanmaya..baslaidi.asagilik..yobazlar.

  • Kendi kendini edecek30 Mart 2020 23:34

    tayyip kendi kendini yıkacak bize gerek kalmayacak merak etme 2020 sonunu asla göremez 😂

  • Zübeyir30 Mart 2020 23:20

    Peki neden hala kanal istanbul ihalesi yapıyprsun? Koyun can derdinde kasap mal derdinde

  • ......31 Mart 2020 00:18

    Devletin işine karışma. Sen evini yönet yeter. Etrafımda bazı insanlar var, adam evini yönetemiyor, iş yerindeki 4 işçiyi yönetemiyor, kurumundanki 3-5 personeli yönetemiyor 83 milyonu yöneten ve bir çok iç, dış düşmanla mücadele eden lidere akıl vermeye çalışıyor, eleştiriyor hatta hakaret ediyor. Hele biri varki evine 1 gün ekmek götürmemiş, onun bunun parasıyla emekli olmuş ama cumhurbaşkanını beğenmiyor. Hele hele biri varki sgk yı batırmış devlet yönetimine talip. Kafayı yememek elde degil

  • seçmen30 Mart 2020 23:16

    vatandaşına el açan bir ülke mi, vatandaşına el veren bir ülke mi? bütün mesele bu.  böyle popülist politikalarla yok 7 maaş, yok 5 maaş bumudur?  vatandaş sizin maaşlarınıza mı kaldı? sadaka mı veriyorsunuz? Muassır medeniyet bumudur?

  • Gördün mü31 Mart 2020 02:03

    Ömrü hayatında böyle bir salgın gördün mü? Baban da görmedi, deden de... Sen böyle bir felakette devletine sahip çıkmayacaksan ne zaman çıkacaksın? Derdin ne senin?

  • Misafir 31 Mart 2020 01:15

    Senin gibilerin zaten derdi vatandaş degil ki siz istersiniz devlet yokolsun gene kılınız kıpırdamaz derdiniz baştakiyle Allah ona uzun ömürler versin Rusya başkanı 2036 kadar kalmak için referanduma gidecek bizde 2071 kadar reyisi başkan yapacağız

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 23:13

    Titanik batarken keman çalan adam gibi recebim halen anlamamış yüzüne bi dön bak ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Çin, Hindistan v.b ülkelerin açıkladıkları ekonomiyi kurtarma paketlerine o zaman görürsün neyle karşı karşıyayız. Senin dilenerek istediğin para onlara göre çerez parası bile değil😂

  • .....31 Mart 2020 00:24

    Onların ülkesinde bizim içimizdeki olanlar gibi devletine hainlik yapan yok. Bir bölgeyi terör bölgesi yapmak isteyen yok. Devlete sızıp, ele geçirmeye çalışan yok. Bir ağaç bahanesiyle ülkeyi yakmak isteyen yok. Ülkesini başka ülkeye şikayet eden siyasileri yok. Darbe yapan ve yapılmasına hevesli olan yok. Başbakanını asan yok. Bizde de o ülkeler gibi bir yerleri sömürme yok. Farkımız bunlar

  • ekonomist/stratejist31 Mart 2020 00:04

    Tabi tabi büyük devletiz belli oluyor dilenerek mi büyük devlet olunuyor acaba bana masal anlatma kardeşim ben ekonomiyi çok iyi bilirim analizlerim reeldir1 ve her zaman tutar. ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, Çin, Hindistan v.b büyük devletler vatandaşlarindan dilendi mi hayir dimi çatır çatır sosyal devletin gereklerini yerine getirdiler devletlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiler. Türkiye ekonomisi 1 ayı daha kaldıracak gücü yok bu şartlarda.

  • rize5330 Mart 2020 23:49

    1.si devlet milletten para dilenmiyor. zenginleriniz fakirlere yardim edin diyor. 2. devlet mevcut maaşlari ve yukümlülüklerini yerine getirmede en ufak zaaf gostermiyor aksine çalışanlara isverenlere yardima muhtaçlara sağlıkçılara extra odemeler yapıyor. 3.sü o dediğin ülkelerin yardim paketleri dedikleri şey; devlet piyasaya ya borçlarini ödüyor (tahvil geri alarak) yada borç para veriyor. 4.sü hayatında algı yapmaktan baska biseyden anlamayan sünepelerin aklına ihtiyacımız yok. biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz

  • Yok artık30 Mart 2020 23:05

    Çok merak ediyorum kendi vatandaşından dilenerek küresel ekonomik kriz atlatilacaksa neden diğer ülkeler IMF borç aldı. Ya da güçlü devletler para basarak ekonomisini kurtarma yoluna gitti. Bu kadar aptalca ekonomi yönetimi görmedim.

  • Vatandaş 30 Mart 2020 23:17

    Çok saçma bir y3. Burada Türklerin dayanışmasını göstereceğiz batıya. Bizim geleneğimizde yardımlaşma vardır. Sma sizler bunu anlamazsınız.

  • Tam komedi30 Mart 2020 23:04

    Siz bize yetersiniz diyor açıkça ! Siz parayı vereceksiniz aç kalan yandaşlar doyacak !!!  Bay başkan ihalelerde müteahhit yandaşlarla pazarlık yapıyordun ya hani ! İşte o yandaşlarına söyle ödemeleri TL ile alsınlar !!! 

  • Senarist30 Mart 2020 23:04

    Kara mizah böyle bir şey işte.

  • iflas30 Mart 2020 23:01

    Acaba vatandaşından dilenerek alacağı lara hangi şirketleri kurtarmaya yetecek ve bir de hangi işsizliği önleyecek çok merak ediyorum. Bir de tüketimi nasıl canlandıracak. Türkiye 1 ay içerisinde iflasını ilan eder.

  • Osman31 Mart 2020 00:28

    Sen de kına yakarsın

  • .....31 Mart 2020 00:27

    Önce paranın kime verileceğini oku sonra yazacağını yaz. Hayatınız iftira olmuş. Her yeri pis fikirlerinizle kirletiyorsunuz. Yeter artık attığınız iftiralar, yalanlar. Sizin sorununuz herkesi kendiniz gibi sanmanız.

  • ihale30 Mart 2020 23:01

    Bu yandaş müteahitler ve ihale alanları öne alalim...

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 22:58

    Almanya son 11 yılın büyük resesyonuna giriyor ve Almanya bu cendereden kurtulmak için vatandaşına ve şirketlerine kurtarmak için önce 100 Milyar Euro sonrasında 750 Milyar Euro dudak uçuklatan 2 büyük ekonomik paket açıklıyor. Bizimki önce dua seansları ile başlıyor şu an sadakayla2 ekonomi kurtaracak. Sen bu kafayla ülkemizi hızla çok büyük ekonomik krize sürüklüyorsun. ABD bile 2020 yılında %30 işsizlik beklentisi varsa bizde bunun karşılığı en az %40 işsizlik demektir. Neyle karşı karşıya kaldığını anlamamış halen recep.

  • mantık31 Mart 2020 13:37

    Üstad size şemsiye mi pazar çadırı mı?   :D  :D  :D  :D  :D Bu kadar cayırtı koparıp  Almanya,  Amerika yı övüp Türkiye ye ver yansın ettiğine göre yukarıda saydığım iki nesneden biri sizde demektir. O kadar yalan yanlış sallıyorsun ki kelime ve laf kalabalığından seni bayağı bir adam zan ediyorlar!  Aslında kendilerine yazık ediyorlar.  

  • neyin kafası30 Mart 2020 23:10

    Üstad ben bile bu kadar aptalca ekonomik hamle beklemiyordum koskoca Türk devleti dileniyor ne hale getirdiler. Dilenerek elde edilen para ekonomimize 1 ay bile yetmez bu neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim😂

  • Arif 30 Mart 2020 22:57

    Karagün Akçesi yok mu, Kaç ülke böyle bir kampanya düzenledi.

  • Osman30 Mart 2020 22:57

    Velev ki ulkemiz batmış. Velev ki ekonomimiz bitik. Velev ki siz haklısiniz ne olacak yani ? Devlet yardiminizi sormus. Ya varsiniz ya yoksunuz.

  • Bankacı30 Mart 2020 22:54

    Öğretmenler versin,çalışmadan maaş alıyorlar

  • fark var30 Mart 2020 22:53

    Merkel diyor ki vatandaşlarına siz merak etmeyin sizi yalnız bırakmayacaz sosyal devletin gereklerini sonuna kadar yerine getirecez. Açıkladıkları 2 büyük ekonomik paket dudak uçuklatır. Bi de erdogana bak vatandaşından para dileniyor.

  • Doğru30 Mart 2020 23:47

    Cokmu akıllısın sorda neredeyse 100 yıl oldu cumhuriyet kurulalı daha önce yöneticilerin akılı olsaydıda sanayiyle uğraşsaydı senin zihniyetin ne yaptı türbanla uğraştı vede kürt türkle uğraştı elevi sünniyle uğraştı bunlarla uğraşacağına bişiler yapsaydı yoksa rahata alıştılar neden yapalım almanıda var ordan alırız dediler

  • Bayram ali30 Mart 2020 22:48

    Parası kontertibil olan ülkeler para başar ABD.ve Avrupa merkez Bankası Ama güzel ülkem ancak dayanışmaya bu virüs belasinin üstesinden gelecektir. Gelmemesi için sevinen vede zorda kaldığımız zaman kına yakmaya hazır hainler herzaman olmuş vede olacaktır

  • Kaymağını yiyenler30 Mart 2020 22:47

    Yaptığın şahsi servetinden de verseydin. 25 senedir sayenizde bu ülkenin kaymağını yiyenler çıksın piyasaya,

  • Misafir30 Mart 2020 22:46

    Ah güzelim ülkem yorumlara bakıyorum da hep devlet kötü yoksa bu devletin başındaki cok değerli başkan içinmi zorlarına gidiyor anlamadım 99 depreminde devlet alta kaldı gene uslanmadı bu millet 20 yılda sy cumhurbaşkanı atlatmadığı badire kalmadı gene yıkılmadı türkiyeyi yıktırmadı ondan olmassa herkes açlıktan ölürdü 2 Dünya şavaşında Almanya diye bişi kalmadı ve halkı ülkesini kalkındırmak için karın tokluğuna çalıştı kalkındırdı kötü yorum yazanlar nasıl bir mahlukatsiniz birkere de bişiler yapmıyorsunu bari yapana saygılı olun hep ağlıyorsunuz

  • dilenci devlet30 Mart 2020 22:45

    Önce duayla başladık yetmedi şimdi de dilenci devlete döndük ama güçlü devlet olamadık yazıklar olsun. Yabancı basında yarın yer alan manşet Türkiye vatandaşından para dileniyor. Tam bi rezillik.

  • AHMET ÖZBİR30 Mart 2020 22:40

    "BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE!" diyenleriz, bu kampanyanın yanındayız. Şimdi göreceğiz By Kemal'i ve de ekabir takımını. Ülkemizin zor gününde PAMUK ELLER CEBE gidip maaşının YEDİ AYLIĞI KORONA HASTALARINA FEDA olsun, vatan sağolsun denecek mi göreceğiz.

  • X31 Mart 2020 13:23

    Kemal istese de yapamaz. Kankaları darılır niye yardim yaptiniz diye oy musluklarini keserler sonra.

  • tab30 Mart 2020 22:59

    hay kemal sizin gibilere ulan kemal ne işi var tabi gemicijleri olan verecek tabi...

  • zuhahah30 Mart 2020 22:39

    yolcudur recebim kimse durduramaz zuhahah😂

  • Akkoyun30 Mart 2020 22:33

    Reis sonunda virüse darbeyi vurdu maaşını bağışladı artık korona düşünsün...

  • Madenci30 Mart 2020 22:29

    Allah senden razı olsun cumhurbaşkanım Allah seni başımızdan eksik etmesin

  • ekonomist/stratejist.30 Mart 2020 22:28

    2020 model erdogan Türkiyesi dilenci devlete döndürdü. Hiçbir güçlü devlet ve dünyanın en büyük ekonomilerine sahip devletler vatandaşlarından para dilenmez sosyal devletin gereklerini yerine getirir. Bi Merkel kadar olamadın Erdoğan yazıklar olsun Avrupa bizi kiskaniyeah. 1082 Anayasasinda yer alan sosyal devlet ilkesi dilenci devlet veya sadaka devlet ilkesiyle değiştirilsin. 1 ay içerisinde son sürat çok ciddi en ağır ekonomik krize sürükleniyoruz. En büyük sektöre vurdu kriz ahtapot kolları gibi diğer sektörlere de etkikeyecek. Sizlere bir anektod vereyim ABD 2020 işsizlik oranı beklentisi %30 bizim ülkemizde bunun karşılığı en az %40 olur.

  • Feth 145330 Mart 2020 22:25

    Yine tarihe geçtin eleştirenler geçmişte böyle örneği varmı?...

  • MEDO 30 Mart 2020 22:23

    BANKADA PARASINI DOLAR EUR ALTIN TUTANLARDAN YÜZDE 10 VERGİ ALINSIN AL KAYNAK DOLARDA DÜŞER EN 25 MİLYAR Ş EDER

  • Malatyalı30 Mart 2020 22:19

    Bağış demiş sayın Cumhurbaşkanımız, zorunlu dememiş, tamamen kişilerin vicdanına bırakmış yani, kardeşlik duygularını yitirmiş bir milletmiyiz yahu bu kadar olumsuz bakış açısına sahibiz. Asıl şu an birlik olma zamanı üreticiye şu an destek olma zamanı yoksa yarın o bağışlamak istemediğin değer verdiğin dünya emtiasıyla başbaşa kalırsın o paranla alacak birşey bulamazsın, şu an misal 100 TL bağış yaparsın daimi yiyecek ekmek bulursun yok bağış yapmazsan belki yarın bir ekmek için kaç para vaatte bulunursun. Çözüm üretebilen varsa buyursun fikir beyan etsin lakin herkes eleştiri yağdırıyor. Dönem dayanışma dönemidir lütfen biz birbirimize destek olalım, bağış yapmayacaksak bile çözüm üretelim.

  • Katliam30 Mart 2020 22:16

    Yahu sunu idrak edemiyormusunuz bizim ulkemiz ekonomik acidan batmis ve bu yuzden de ellerinden qeldiqi kadar sokaqa cikma yasaqi vermemek icin direniyorlar cunku bunu kaldircak quc yok batirdik diyemiyorlar ve bu yuzden katliam yapiliyor suan neden mi yarin benim qibi kac kisi sanayi de eli mahkum calismaya qidicek neden 2 hafta sokaqa cikma devlet olarak biz karsilayacaqiz maaslarinizi diyemiyorlar cunku batik bir ekonomimiz var ve bu yuzden katliam yapiyor devlet erkanlari...bakiniz moscowa ya olu sayisi 9 sokaqa cikma yasaqi var neden adamlar quclu diqer avrupa ulkelerine bakin neyse uzatmicam allah askina biseyleri qorun artik

  • BORSACI30 Mart 2020 22:03

    SÖZ KONUSU HALKIMIZ MAGDUR KARDEŞLERİMİZE FEDA OLSUN EN KOLAY MESAJ ATTIM BİRAZ HELAL HOŞ OLSUN.

  • Kamil30 Mart 2020 22:03

    Yolcu/Uçak garantisi verilen havalimanlarını işleten şirketler, araç garantisi verilen otoyolları,köprüleri vb işleten şirketler, virüs önlemleri süresince , en azından 2020 Mayıs sonuna kadar alacaklarından feragat edecekler mi ? 

  • Berk30 Mart 2020 22:03

    Hangi maas? Sadece bizim vergilerden aldigin mi ? Yandaslardan gelen maaslar , borsadan manupuluyle aldiklariniz, kurdan kazandiklariniz? Sabaha kadar senin maasini yazamam

  • koyan30 Mart 2020 22:24

    fatih terim 1.5 miliyon aylik aliyor

  • aslan kral30 Mart 2020 22:16

    adam devlet yönetiyor 500 bin alsa hakkıdır.  boş muhabbet yapma.

  • Ramis30 Mart 2020 22:01

    2020 kötü başladı Allah yardım etsin üretim durma noktasına geldi eğer 6-7 uzarsa bu iş Avrupada ekonomisi çökmeyen ülke kalmaz tam bir beka meselesi haline geldi bence ne kadar siyaseti seven millet de olsak siyaseti karıştırmayalım bu sefer kutuplaşma büyük sıkıntı yaratır bu dönemde bugünler geçsin herkes alır başını iki elinin arasına kendince bir çıkarımda bulunur

  • TARKUT TARKAN30 Mart 2020 22:00

    haydi kemal ve meral sizlerden de aynı hareketleri bekliyoruz.hdp den asla ve asla beklemem.

  • T.C30 Mart 2020 22:00

    İscinin kıdem tazminatını unutmayalam bi o kaldı onuda almayı unutmayalım.

  • Vatandaş30 Mart 2020 21:59

    Esnaf kepenk kapattığı için hem kiralar hemde hane giderleriyle baş etmekle çok zorlanıyor şu dönemde en azından bağkur primleri 3 ay ertelenemezmiydi.

  • Yandaş 30 Mart 2020 21:59

    Yapmayın beyler CENGİZ LİMAK KOLİN açkalmis hadi pamuk eller cebe

  • kral çıplak30 Mart 2020 21:55

    Sn.recep bey neden maaşınızı bağışlama ihtiyacı hisseettiniz ki yoksa bugüne kadar anlattığınız mükemmel ekonomimiz var alamanlar bizi kıskanıyor hikayeleri yalanmış demekki demekki neymiş yoksulmuşuz.....KRAL ÇIRILÇIPLAK

  • ,,,,30 Mart 2020 22:11

    Oha be şizofren

  • Alp Tiğin30 Mart 2020 21:54

    Sn.Cumhurbaşknımız çok güzel bir örnek davranışta bulundu.Sayğıyla karşılıyoruz.Gönül ister ki tüm m.vekilleri ve bakanlar da en az 6 aylık maaşlarını Türk milletinin sağlığı için bağışlasınlar.BEKLİYORUZ.

  • !!!!30 Mart 2020 21:49

    Bağışla vatandaş desteklenecekse sen koltuğu bırak !!!

  • koyan30 Mart 2020 22:01

    yuh sana

  • Günde 3 kere böyle konuşursa30 Mart 2020 21:49

    Koyun bile isyan eder.

  • ....31 Mart 2020 00:40

    Siz koyun dediniz bizde koyduk. Tek suçumuz akıllı olmamız

  • koyan30 Mart 2020 22:03

    cuus sana

  • labrador30 Mart 2020 21:44

    Vergi borcu silinen yandaşlar vardı...onlar da ellerini ceplerine atıcaklar mı?

  • amanin amanin 30 Mart 2020 21:43

    Önce yandaş müteahitler bu yılki köprü otoyol havaalanı garanti geçiş/yolcu paralarını almayacaklarını beyan etsinler...sonra ben de bakarım...

  • By kemal 30 Mart 2020 21:36

    Deprem olur vatandaş kampasıyla yardım toplanır ,şehit olur operasyon olur vatandaş bağışta bulunur ,şimdi virüs olur yine vatandaş ..peki devlet anlayışı bu mudur ? Hiç mi kötü gün akçesi ha pardon o akçe hazineye aktarılmıştı ..mültecilere 13 yıl bakan devlet 13 gün kendi milletine bakamazken hazineden 8 milyar lira kanal istanbula ayırabiliyor ..

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 21:36

    Sosyal devletten sadaka devletine geçtik bu da ülkemizin güçsüz olduğunu gösterir yakında göreceğiz bu kafayla Türkiye ekonomisi 2 ay içinde çok ciddi ekonomik krizin içinde bulacak. Bu kadar saçma ekonomi politikası beklemiyordum.

  • falcao30 Mart 2020 21:35

    avrupa ülkeleri vatandaşına yardım ediyor ekonomik sıkıntıyı dert etmeyin siz sağlığınızı düşünün diyor....bizimkiler milletten para istiyor tam bi komedi...nasıl hak edersen o şekilde yönetilirsin

  • mali30 Mart 2020 21:31

    Bana göre en önemlisi, üretimi sürdürme kararlılığı. Halkın moral motivasyonu için verdiği mesajlar yerinde. Olduğumuz yerden eleştirmek kolay, seksen milyonun sorumluluğunu taşımak ona göre planlama kolay değil. Allah günlü güzellikte olan herkesin yardımcısı olsun.

  • Sadet30 Mart 2020 21:50

    Üretim olsunda şindiye kadar toplanan vergiler nerde 2 tl benzini 6 tlsatılıyor topladında toladın

  • Hadi be30 Mart 2020 21:42

    La olum üretim zaten durdu daha da duracak. Su an üretimi yapan sirket zaten çok azdır.

  • utanıyorum30 Mart 2020 21:29

    Ülkemden ilk kez utandım bravo bakıyorum diğer devletlere osyal devletin gereğini yerine getiriyorlar vatandaşlarına ve şirketlerine sahip çıkıyor. Ancak bi de bize bak vatandaşından para dileniyor bizden para dilenerek ekonomik kriz mi bitecek hayret bi şey. Bu krizi iliklerimize kadar hisseden biziz ne var ki ne verelim. Guclu devlet değilmişiz utanıyorum ülkemden.

  • ,,,,,30 Mart 2020 21:22

    Ülkenin kanını emen vampir tüsiad da istemekten komalık oldu, sesi soluğu çıkmıyor.

  • RİZE li mulivbjk30 Mart 2020 21:58

    tüm ihalelerin sahipleri müsiad demek istedin heralde  ÇHOMAR...haydi millet bahçelerine lay lala lala ....

  • Acil kolonya30 Mart 2020 21:20

    Acil kolonyaa

  • Fatih30 Mart 2020 21:44

    Ucuz kolanya almak için girmedihim market kalmadı dezenfekte olam derken

  • yolcu30 Mart 2020 21:17

    TCMB'nin içini boşalttın milletten dileniyorsun bu mudur sosyal devlet olmak bu mudur güçlü devlet olmak. Ya var ya ABD Almanya Fransa v.b ülkelerini kıskanıyorum ekonomilerini kurtarmak için ayırdıkları dev bütçeler dudak uçuklatıyor. Bu kafayla 2 ay sonra yolcusun.

  • Osman30 Mart 2020 21:15

    Vatan sağ olsun. 1 maaş da benden. Başımızın gözümüzün sadakası olsun

  • Halil30 Mart 2020 21:52

    Bu ülke senin sadakana kaldı ise vay vay halimize

  • : )30 Mart 2020 21:14

    GSMH arttıkça arttı, 15 yıldır türkiye rekorlarla büyü... gel görki, ne fakirlik bitti. ne garibanlık : ))) işsizlik fonunda par avarmı deniliyor? cevap yok... şimdi yeni bağışlar kampanyalarla millet hak ettiği yerden deil, memlekkte 18 yıldır gerçekten zenginleşenlerin sadakaları ile karnını doyuracak. Allah akıl fikir versin.

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 21:13

    ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya vatandaşından sadaka niyetine para toplayarak ekonomik paket açıklamadı. Naptılar ABD 2 Trilyon Dolar paket açıkladı ve yine 2.2 Trilyon Dolar paket açıkladı halkına ve sirkete dağıttı. Almanya önce 100 Milyar Dolar ve 750 Milyar Dolar ile vatandaşına ve şirketlere dağıttı. Güçlü devlet ve güçlü ekonomi böyle olur. Sosyal devlet böyle olur. Sadaka ile küresel ekonomik krizin altından kalkilamaz ve ancak 2 ay yeter ya sonrası nolacak ya kardeşim ekonomide çok ciddi 2 büyük sektör üzerinden gelen ekonomik kriz var. Ya neyse sonlarını hızlandırıyorlar güzel böyle devam 👏

  • MCohen31 Mart 2020 00:46

    Ekonomist yazmış da Avrupa’dan haberi yok Avrupa merkez bankasının merkezi Almanya’ya taşındı. Tüm ülkelerdeki darphaneleri kapatıldı haberi yok İtalya para basar diyor saçma sapan konuşuyor

  • MCohen 31 Mart 2020 00:39

    Adamın para birimi dolar ötekinin ki Euro ikisi de rezerv para hazine de yoksa nereden bulacak, para basarak paramı dağıtılır.Bir de kendine utanmadan ekonomist yazmış

  • Biz bize yeteriz Türkiyem30 Mart 2020 21:50

    Ekonomist yazmış sin ama boşa saydığın ülkelerin hepsi gelişmiş ülkeler elma ile elmayı kıyaslayın IMF den borç isteyen 80 ülke ile kıyaslayın. Amerika sanki parası vardami yardım yapıyor basıyor parayı arkasına yaslanıyor. Ama bu virüs için ne parası işe yarayacak ne silahı sen ve sizin gibi düşünen insanlar olsada bu tür hastalıklar sadece birlik ve beraberliklerle yenilir. Birde köstek olmayı bırakında yardımcı olun.

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 21:38

    İtalya küresel ekonominin 9. büyük ekonomisi merak etme Türkiyenin GSYİH dan daha büyük euro basar ülke ekonomisini kurtarır keza ispyanya da öyle. Sadaka devletine geçtik bravo ya. 2 ay sonra bu krizin nereye evrildiğini göreceğiz.

  • Realist30 Mart 2020 21:24

    Eeee italya naptı ispanya naptı fransa naptı anlatsana yada dur anlatma dünyada bunu yapacak iki ülke var zaten onlarda yapacağını yaptı gerisi bi nane yapmadı yafa yapamadı kendinizi bu kadar ezik görmek hoşunuzamı gidiyor yoksa zevkmi alıyosunuz bu durumdan

  • Salim uçar30 Mart 2020 21:11

    RTALB den bile bahsetti ama bizim spk sağolsun şirketi batıracak.

  • AHMET ÖZBİR30 Mart 2020 21:07

    REİS'im dümende oldukça ülkem her türlü virüsle ve her türlü hainle başedecektir, emin adımlarla daima ileriye gidecektir. Allahım bu milleti, ümmeti, insanlığı bu katil virüsten kurtar, bizleri de affet ve kendine gerçek mânâda kul eyle, Şanlı Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselâma tâbi olanlardan eyle. Amin.

  • Klorak tirol30 Mart 2020 22:08

    Hadi troller savunun... Savunacak bir şey kaldıysa tabi

  • RİZE li mulivbjk30 Mart 2020 22:06

    ALLAH NE MUTLU TÜRKÜM diyebilenin yanında olsun merinos Ahmeeeeeeeeeeeeeeetttt.....haydi millet bahçelerine lay lala lala....

  • Psiko30 Mart 2020 21:23

    Kadrolu trol ahmet çıkmış

  • Kamil 30 Mart 2020 21:10

    Iyi yaliyorsun ha 😂 dikkat et virüs kapma dışarılarda, gerçi sen hep evden yazıyorsundur...tüh

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 21:05

    Sadakaya devam ama bu sadaka büyük ekonomik krizi sona erdirmez.

  • M Ali Kâhya30 Mart 2020 23:39

    Birde doğru bilsen 2 trilyon dolar+ 2.2 trilyon dolar değil önce 2 dediler sonra 2.2 ye çıkardılar yani dediğin gibi 4.2 değil 2.2 sadece biraz da doğru rakamları yaz..

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 21:33

    Osman kendini sat istersen bu ekonomi düzelmez koçum çok ciddi kriz var böyle olmasa ABD niye 2 Trilyon Dolar vatandaşına ve şirketlerine pompalasın o da yetmedi bir de 2.2 Trilyon Dolar pompaladi büyük devlet böyledir. ABD kısa vadede atlatir ama bu kafayla bizim ülke 2 yıl daha belini doğrultamaz sadakayla olacak bi iş değil. Bu kriz 2 büyük sektör üzerinden geldi bu kafayla yakinda batariz.

  • Osman30 Mart 2020 21:17

    Senin gibilerle bu is yürümez. Biz Bize yeteriz sen kenara çekil.

  • böyle iyi30 Mart 2020 21:03

    Son sürat hızla bir yere götürüyor kendini böyle iyi 😂

  • Doğru30 Mart 2020 21:24

    Cokmu komik sen cumur başkana kurban ol bu vürüs mıkro bu senin gibi insanlar için cıktı senin gibi insanlar bitmeden bu vürüste bitmez

  • ..30 Mart 2020 20:53

    Allah büyük, Gıdacı patron diyorki, Raman azıyan stok yapıyorduk. Bol bol bıda, mal malzeme vb satıyorduk diye... tonlarca alıp, paketlemeye geçiyorduk. Tam bu sırada, korona virüs belirdi. O stok hazırlıkları, ve çalışmalar, depodan anında çıkıp,  satışa girdi. Buda büyük şans. hazırlıklı yakalanmış olduk. ister istemez gıda sorunu yok.