E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemir işçileri mutlu oldu---

Erdemir işçileri mutlu oldu

Erdemir işçileri mutlu oldu
02 Eylül 2013 - 15:56 borsagundem.com

Erdemir'de 4 bin 800 işçi maaş farklarını aldı

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan sendikalı işçinin sözleşmeden doğan maaş farkları hesaplarına yatırıldı.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Erdemir yönetimi ile Türk Metal İş Sendikası arasında imzalanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nden doğan ücret farkları, şirket tarafından 30 Ağustos itibariyle 4 bin 800 sendikalı işçinin hesaplarına aktarıldığı öğrenildi. Erdemir'de daha önce sendikalı işçilerin sözleşmeden doğan ikramiyeleri banka hesaplarına yatırılmıştı. 29 Ağustos'ta ikramiyelerini alan işçiler 30 ağustos'ta da yaklaşık 1 yıllık maaş zamlarını da almış oldu. Bilindiği gibi Türk Metal ile Erdemir arasında yapılan anlaşmada işçilere bir yıllık yüzde 11 zam verilmiş, ikinci yıl ise yeniden görüşülmeye bırakılmıştı.
TÜRK METAL YETKİ İSTEDİ
Öte yandan, Türk metal Sendikası, Erdemir'de ikinci yıl için sözleşme yapabilmesi için yasa gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yeniden yetki talebinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)