E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdem Başçı tekrardan atanacak mı?---

Erdem Başçı tekrardan atanacak mı?

Erdem Başçı tekrardan atanacak mı?
11 Ocak 2016 - 15:11 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "MB başkan atamasında liyakatı esas alacağız" dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Orta Vadeli Programı açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.
Şimşek Merkez Bankası Başkanı atamasına ilişkin olarak açıklamalar yaptı.

Merkez Bankası Başkanı ile Hazine Müsteşarı atamalarına yönelik bir soru üzerine de Şimşek, ne Merkez Bankası'nda ne de Hazine'de bir boşluk söz konusu olduğunu söyledi. Hazine Müsteşarlığı'nda mükemmel bir uyumla, ilgi alanı içerisinde işlerin yürüdüğünü belirten Şimşek, "Merkez Bankası'na ilişkin spekülasyonlar için de son derece erkendir. Şunun altını net olarak çizmek istiyorum. Bütün atamalarımızda liyakati esas alacağız, önemli olan husus budur. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır" ifadelerini kullandı

Hükümet kurulur kurulmaz Rusya ile yaşanan sorundan OVP, bütçe gibi konuları yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Şimşek, "Doğrusu henüz bürokratik atamalar noktasında hiçbir yerde doğru düzgün önemli adımlar atılmadı, dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu kurumlarımız çok önemli kurumlardır, liyakat esaslı bir şekilde ne yapılacaksa yapılacaktır. O konuda bir tereddüt olmasın" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)