E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüErbosan hisselerinde ayrılma hakkı fiyatı---

Erbosan hisselerinde ayrılma hakkı fiyatı

Erbosan hisselerinde ayrılma hakkı fiyatı
22 Eylül 2014 - 14:56 borsagundem.com

Erbosan'da A grubu payların imtiyazlarının kaldırılması talebi nedeniyle ayrılma hakkı fiyatı belirlendi

Erbosan'ın A grubu paylarının imtiyazlarının kaldırılması talebiyle ilgili olarak SPK'ya başvuran Bekir Özbıyık, ayrılma hakkı kullanım fiyatını da 20,89 TL olarak açıkladı. Açıklamanın ardından Erbosan hisseleri  35,75 TL'den 34,45 TL'ye kadar düşerken kayıp oranı yüzde 5'e yaklaştı.

A grubu pay sahipleri adına yapılacak pay alım teklifi ile ilgili KAP açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:

''Şirketimiz,  A grubu paylara tanınmış olan imtiyazın değerinin imtiyazlı pay sahiplerine şirket tarafından ödenerek söz konusu imtiyazların kaldırılması için Yönetim Kurulu'nun  25.7.2014 tarihli kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na (Kurul) başvuruda bulunmuştur.

Elinde A grubu  ve C  grubu    hissesi bulunan  ortaklarımızdan Bekir ÖZBIYIK,  şirket tarafından satın alınacak A grubu hisselerle ilgili olarak ; SPK nın 24 Aralık 2013 tarihli II-23.1 sayılı ''Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'' ne istinaden bu işlemden yararlanacak gerçek veya tüzel kişilerin zorunlu pay alım teklifinde bulunması gereğinden hareketle, A grubu pay sahipleri adına pay alım teklifinde bulunmaya karar vermiş ve bu pay alım teklif formunun onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapmıştır.

Pay alım teklifine konu paylar  A ve C grubu Erbosan paylarıdır.

Pay alım teklifi fiyatı,    II- 23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliğinin 11. maddesine göre şirketin 23.1.2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile açıkladığı ve kamuoyuna önemli nitelikteki işlemi duyuru tarihi olan 23 Ocak 2014 tarihinden geriye doğru 30 günlük 23 Aralık 2013-22 Ocak 2014 tarihleri arasındaki Borsa İstanbul'da oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 20,89 TL lik ayrılma hakkı fiyatıyla aynı olarak belirlenmiştir.   

Pay alım teklifine Kurul'un  "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" nin 11. Maddesinin 4 fıkrasına istinaden Pay alım teklifine katlanmak zorunda kalacağı toplam maliyeti geçmesi halinde sınırlama getirebileceği belirtilmiş,  bu limit Bekir Özbıyık tarafından 1.000.000 (Birmilyon) TL olarak belirlenmiştir.  Pay alım teklifine talebin belirlenen tutardan fazla gelmesi halinde Bekir Özbıyık pay alımı işleminden vazgeçebilecek veya isterse işleme devam edebilecektir.

Pay alım teklifine aracılık eden aracı kurum Deniz Yatirim Menkul Değerler A.Ş'dir.

Bekir Özbıyık tarafından Kurul'a başvuru yapılmıştır ve  onaylanması beklenmektedir.

Pay alım teklifi Erbosan  genel kurulundan önce yapılacak olup, başlangıç ve bitiş tarihleri Kurul onayından sonra Kamuya açıklanacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 262,75
En Yüksek: 276,50
En Düşük: 263,25
Değişim -2,69 %
FK: 16,21
PD / DD: 4,32
İşlem Hacmi 71.644.761
Toplam Adet: 267.183
Ağırlıklı Ort.: 268,81
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arslan23 Eylül 2014 20:38

    Burada imtiyaz kalkacak o yüzden fiyatın düşük olması iyi çünkü parayı erbosan ödeyecek herkes bu ayrılma fiyatını kottan çıkma olarak algıladı ve o yüzden fiyat düştü imtiyazın kalkmasına yönelik bir adım bu eğer spk da onaylarsa sermaye artırımının önü açılacak