E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErbil'de Türklerin olduğu restorana hain terör saldırısı---

Erbil'de Türklerin olduğu restorana hain terör saldırısı

Erbil'de Türklerin olduğu restorana hain terör saldırısı
17 Temmuz 2019 - 15:15 borsagundem.com

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi

Erbil’de bir Türk diplomatın ve bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan diğer Iraklı vatandaş da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Erbil’de bir Türk diplomatın ve bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan bir diğer Iraklı vatandaş da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan vatandaşın kimliği Beşdar Ramazan (26) olarak aktarılırken saldırı sonrası yaşamını yitiren vatandaşın ise evli ve 3 çocuk babası olan Neriman Osman olduğu belirtildi. Ramazan’ın da hastanede hayatını kaybetmesi sonucu saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Öte yandan IKBY parlamentosu ile Irak parlamentosu yayınladıkları açıklamada saldırıyı sert bir dille kınadı. IKBY hükümeti yayınladığı açıklamada saldırganların yakalanması için tüm güvenlik birimlerin seferber edildiğini duyurmuştu.

Huqqabaz adlı restoran, Havalimanı Yolu ile Dream City ve Empire semtleri arasında yer alıyor. Empair bölgesi, Erbil'de en sıkı korunan noktalardan biri.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İnternet sitesinde yayımlanan resmi açıklama şöyle:

Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tanrahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz.

.

ERDOĞAN: SALDIRIYI KINIYORUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta gerçekleştirilen saldırıda Başkonsolosluk görevlisinin hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından yapılan saldırıyı kınadı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.

"GEREKEN CEVAP VERİLECEK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erbil Başkonsolosluğu görevlisinin silahlı saldırıda şehit edilmesiyle ilgili "Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir" dedi.

Kalın, Erbil Başkonsolosluğu'nda bir görevlinin, konsolosluk dışında bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatına kaybetmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kalın, "Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ıtri18 Temmuz 2019 00:19

    kız meselesidir büyük ihtimal. böyle lüks mekanlarda memur maaşı ile yemek yenmez.

  • Ali18 Temmuz 2019 00:04

    ABD nin bize ilk mesajı Kıbrıstan gemilerini çek, sonraki ise Rusya ile fazla yakınlaşma .... Ama Beyhude...İt ler sadece ürür ...sonun geldi ABD.

  • belirsizlik17 Temmuz 2019 23:10

    hayırdır birileri düğmeye mi bastı yine , gemiden türkleri kaçırıyorlar israil kuklası barzaninin ilinde diplomat vuruyorlar ne mesajı verilmek isteniyor. devletimizin bunları değerlendirmesi lazım. sert bir çıkış bekliyoruz.

  • Vatandaş17 Temmuz 2019 16:14

    Ölen öldüğü ile kalır, sahipsiz vatan batmaya haktır. Üç beş çapulcu Irak'ta özerk bölge kurmuş parayla oynuyor kara parayla İstanbul'a kadar şirketler satın alınıyor. Türkiye ise Lozan'dan hakkını kullanamıyor Irak'ın bütünlüğü bozulmuş girin Erbili yerle bir edin. Musul u alın.

  • vatansever17 Temmuz 2019 16:09

    Bu ULke daha ne kadar daha bekleyecek kac tane daha can verecek IDAM i getirmek icin ,idam siz pislik temizlenmez......kendimizi kandirmayalalim

  • Gerçek vatandaş17 Temmuz 2019 15:53

    Hainler içimizde