E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErbil'de ABD üssünün bulunduğu havaalanına füze saldırısı!---

Erbil'de ABD üssünün bulunduğu havaalanına füze saldırısı!

Erbil'de ABD üssünün bulunduğu havaalanına füze saldırısı!
15 Şubat 2021 - 22:19 borsagundem.com

Irak'ın Erbil kentinde ABD askeri üssünün de bulunduğu havalimanına düzenlenen füzeli saldırıda yaralılar ve can kaybı var. Saldırının ardından havaalanı tüm uçuşlara kapatıldı. IKBY Başkanı Barzani saldırıyı kınadı

Irak’taki ABD askeri üssünün de bulunduğu bir havaalanına mortar füzesiyle saldırı düzenlendi. Olayda yaralılar ve can kaybının olduğu aktarıldı. Irak Başbakanı Kazimi saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatını verdi. Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını "terör saldırısı" olarak niteleyerek şiddetle kınadı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) terörle mücadele biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, kente üç füze atıldı.

İkisi, ABD askeri üssünün de bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na, biri ise alanın dışına isabet etti.

Bölgeden edinilen bilgiye göre, havaalanının dışına düşen füze bir işyerinin camlarının kırılmasına ve bir evin bahçe duvarının yıkılmasına neden oldu.

Koalisyon güçleri saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiğini, beş sivil ve bir ABD personelinin yaralandığı bilgisini verdi.

İNCELEME BAŞLATILIYOR

Havaalanı tüm uçuşlara kapatılırken, çevrede savaş uçaklarının sesleri duyulmaya başlandı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin, Erbil Havalimanı'na düzenlenen saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatını verdiği bildirildi.

Irak Güvenlik Medya Ağı'ndan (hükümete bağlı) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazımi, füze saldırısıyla ilgili inceleme komisyonunun kurulması talimatını verdi.

IKBY, ERBİL'E DÜZENLENEN FÜZE SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINADI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını "terör saldırısı" olarak niteleyerek şiddetle kınadı.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erbil'de gerçekleşen füze saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, halkı sakin kalmaya çağırdı.

Güvenlik güçlerine tam bir soruşturma başlatma talimatı verdiğini belirten Barzani, "(Irak Başbakanı) Mustafa el-Kazımi ile iş birliği ve bu terör saldırısının arkasındaki suçluları tespit etmenin yolları hakkında konuştum." ifadesine yer verdi.

IRAK'IN ERBİL KENTİNE DÜZENLENEN FÜZE SALDIRILARINDA KULLANILAN ARAÇ BULUNDU

Irak'ın Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarında kullanılan aracın bulunduğu bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansına bağlı anti terör güçleri, Erbil'de gerçekleşen füzeli saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin Erbil'e atılan füzelerin fırlatıldığı aracı bulduğu ve soruşturmalar tamamlandıktan sonra daha fazla bilgi paylaşılacağı kaydedildi.

IKBY BAŞBAKANI BARZANİ BLİNKEN İLE ERBİL'E FÜZE SALDIRILARINI GÖRÜŞTÜ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda Erbil'de gerçekleşen füze saldırılarını görüştü.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Blinken ile Erbil'e yapılan "korkakça saldırı" hakkında konuştuğunu belirterek, saldırının arkasındaki suçluların tespit edilmesi için soruşturmada yakın iş birliği konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

Bakan Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı

Trabzonspor, 2010-2011 şampiyonluğu için AİHM'e başvurdu

Türkiye'de son 24 saatte 7 bin 945 yeni vaka tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 16 Şubat 2021 00:22

    Irakta demir atdı..ayrılmak istemezük diyo ..coniler

  • yahşi16 Şubat 2021 00:04

    gara dan Türkmen koridorunu kullanıp sincar da pkk ya operasyon yapacak Türk silahlı kuvvetleri, tutuşan amerika kendi kendine bombalıyor sağı solu. namussuzlar son demlerini yaşıyor hepsi geberecek. gara sincar ile kandil arasındaki lojistik hat.

  • BİR DOST15 Şubat 2021 23:22

    PKK yapmıştır ABD bizi kurtarmaya gelsin deyin.

  • Karagülle15 Şubat 2021 22:58

    Amerika işidin varlığını meşrulaştırmak için kendisi atıyor füzeleri.yoksa amerikanın orada bulunması için sebep kalmayacak.