E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​EPDK Kurul kararları Resmi Gazete'de---

​EPDK Kurul kararları Resmi Gazete'de

​EPDK Kurul kararları Resmi Gazete'de
01 Ocak 2016 - 03:07 borsagundem.com

EPDK'nın tarife uygulamalarıyla ilgili usul ve esasları Resmi Gazete'de yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve görevli tedarik şirketlerinin tarife uygulamalarına ilişkin usul ve esasları belirledi.

Konuyla ilgili kurul kararları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre EPDK, uygulanacak tarifeleri, sanayi, mesken, tarımsal sulama, aydınlatma ve ticarethane abone grupları olarak belirledi.

 Zorunlu nedenlerle, film setleri, kaynak, taşlama gibi kısa süreli işler için elektrik enerjisi talep eden gerçek ve tüzel kişiler en fazla bir ay süreli olarak ve gerektiğinde en fazla bir ay daha uzatabilecek şekilde dağıtım şirketinin uygun görmesi halinde sayaç tesis edilerek ölçümlü ve ya ölçme yapılmadan kurulu güç değerleri üzerinden bulunacak tüketime göre ticarethane tarifeleri üzerinden hesaplanan bedelin peşin olarak tahsil edilmesi kaydıyla elektrik enerjisi verilecek.

Ayrıca EPDK, dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen tüketicilere 1 Ocak 2016'dan itibaren uygulanmak üzere "Faaliyet Bazlı Tarife" ve "Nihai Tarife" tablolarını onayladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)