E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEPDK, doğalgaz faturalarının iptalini istedi---

EPDK, doğalgaz faturalarının iptalini istedi

EPDK, doğalgaz faturalarının iptalini istedi
07 Mayıs 2020 - 14:57 borsagundem.com

EPDK, İGDAŞ’a bir yazı göndererek mevzuata aykırı olarak kesilen ve tüketici mağduriyetine sebep olan bütün faturaların iptal edilmesini istedi.

Korona virüs salgınıyla birlikte fatura okumalarına ilişkin yeni karar alınmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun aldığı kararla kıyasen faturalandırılma yapılacaktı.

Mevzuata göre faturaların ortalama 35 günden fazla olmaması gerekirken, İGDAŞ’ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiğinin belirlenmesi üzerine İGDAŞ hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

EPDK; İGDAŞ’a bir yazı göndererek 35 günü aşan faturaların iptal edilmesini istedi.

EPDK; İstanbul’da ikamet eden doğalgaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini tek tek inceleyerek ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ’ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit etmişti. 

EPDK BAŞKANI: HATAYI TELAFİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz imzalı yazıda Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma başlıklı 48 inci maddesi hatırlatılarak; abonelere çıkarılacak faturaların ortalama 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerektiği vurgulandı.

EPDK, İGDAŞ’tan mevzuata aykırı düzenlenen bütün faturaların iptal edilmesini ve mevzuata uygun şekilde -35 günü geçmeyen- fatura düzenleyerek sebep olduğu tüketici mağduriyetlerini gidermesini istedi. Yazıda ayrıca İGDAŞ’ın bir daha kesinlikle mevzuata aykırı şekilde fatura düzenlememesi gerektiği, bu yola başvurması halinde daha ağır idari yaptırımlar ile karşılaşacağı hatırlatıldı.

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Yılmaz: “Vatandaşımız müsterih olsun. Kendilerine gelen ve 35 günü aşan yüksek faturalarla ilgili ortada bir hata var ve bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Şimdi İGDAŞ’tan bu hatayı telafi etmesini bekliyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bertangum10 Mayıs 2020 15:03

    Doğalgaz fiyatını devlet sırrı diye açıklamayan enerji bakanı faturaya itiraz ediyor. Biz ülkece neden dünyanın en pahalı doğalgazını elektriğini kullanıyoruz? Önce hükümet bunun hesabını versin. Doğalgaz dağıtımını eşektrik dağıtomını özelleştirdiniz. Şuan bunlar devlet kontrolünde olsa en azından vatandaştan kdv almama kolaylığı getirebilirdiniz. Bu gibi konular sayacın yanlış okunmasından daha mühim konular o yüzden boş yapmayın.

  • canbey07 Mayıs 2020 21:56

    kazık faturanın da suçlusuda CHP oldu ölemı,   ulan 18 yıldır ülkeyı yalanla yönetıyorsunuz

  • Muharrem07 Mayıs 2020 20:54

    Ey İstanbul Ergün gökneli, Nurettin Sözen,i ne çabuk unuttunuz,birisi İSKİ genel müdürü, diğeri, İstanbul büyükşehir belediye başkanı idi, bunların zamanında ne İstanbul susuzluk,tan , çöp dağlarından,halicin pisliğin den gecilmedi,evet her şey çok güzel oldu.

  • gerçek.07 Mayıs 2020 20:49

    hırsızın cebinde artık altı ok var. akıllı olun alır paranızı.

  • misafir07 Mayıs 2020 20:46

    güya imamoğlu dedi faturalrı biz ödedik ah istanbul belanı buldun kimse ağlamasın durun bu dahabaşlangış 4 yıldaha var istanbulu kendi üzerine tapılar merak etmeyin

  • Kemal07 Mayıs 2020 20:45

    Her şey çok güzel olacak, İstanbul daha bunlar iyi günleriniz

  • Vatandaş07 Mayıs 2020 17:20

    Soyguncular gecmistede böyleydiler yine başa geldiler..

  • Ömer Temel07 Mayıs 2020 17:17

    Chp li ekrem imamoğlu vatandaşı düşünmüyor.Erken faturalar ile vatandaşı zor durumda bırakıyor.

  • Elektrik07 Mayıs 2020 16:22

    Asıl elektrik faturalarına bakılmalı incelenmeli

  • Hırsız Chp07 Mayıs 2020 15:52

    İmamoğlu. İBB'yi ele geçirdiler hemen millete yüklendiler. Bir de bu adam Cumhurbaşkanı adayı olacakmış. O zaman millete tam darbeyi vuracaklar.