E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Enver Aysever'den dinleme isyanı---

​Enver Aysever'den dinleme isyanı

​Enver Aysever'den dinleme isyanı
05 Mart 2014 - 19:37 borsagundem.com

Gazeteci Enver Aysever, THY bankosunda bugün yaptığı bir görüşmenin kayda alındığını açıkladı

Gazeteci Enver Aysever, THY bankosunda bugün yaptığı bir görüşmenin kayda alındığını açıkladı. Aysever, Twitter hesabında duyurduğu olaya ilişkin bir THY görevlisinin ise kendisine "Bir daha THY'de uçamayacaksın" dediğini iddia etti.

CNN Türk’te "Aykırı Sorular" programını hazırlayan Enver Aysever, Twitter hesabından dikkat çekici mesajlar paylaştı. 

“THY bugün bana korkunç bir olay yaşattı” diye yazan Aysever sırası ile şu mesajları paylaştı: “Uçağı kaçırdığım için süren bir konuşmada, görevli kişi tüm bankoların ses kaydı aldığını söyledi. Bilgimiz dışında, gizli fişleme niteliği taşıyan bu durumu mahkemeye taşıyorum. THY bizi dinliyor ve adamları bunu ulu orta söylüyor.”

THY’nin konu ile ilgili bir açıklama yapması gerektiğine işaret eden Aysever “Bankoda müşteri ve çalışan arasındaki görüşme niçin gizli olarak dinlenir?” sorusunu gündeme getirdi.

'BİR DAHA THY İLE UÇAMAZSIN'
Aysever yaşadığı olay ile ilgili “Ayrıca bir görevli ‘Bir daha THY'de uçamayacaksın’ diye tehdit etti. Yetkiyi kimden alıyor?” şeklinde bir mesaj paylaştı.

Aysever, uygulamayı yapan ve kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği kişilerin isimlerini bildiğini ifade ederek “Bankoda bilgi yazısı yok. Kaliteyle ilgili bir uygulama değil. THY bankoları niçin dinliyor?” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

SES KAYDI SADECE BİLET SATIŞTA YAPILIYOR
Konu ile Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada ise "Sadece bilet satış bankolarında ses kaydı alıyor" denilerek şu bilgilere yer verildi: "Satış memuru ile yolcu arasındaki yanlış anlaşılmaların hızla çözülmesi için yapılan kayıtlar için bankonun camında bilgilendirme notu bulunuyor.
Ancak THY’nin uçağa biniş öncesinde işlemin yapıldığı check-in bankolarında ise ses kayıt sistemi bulunmuyor. Ses kaydının check-in bankoları için başlayıp başlamaması THY’de bir dönem tartışılmış ancak hem teknik zorluklar, hem de yanlış anlaşılmalara neden olacağı için bu uygulamanın yapılmasından vazgeçilmişti. Check-in bankolarında yolcu memnuniyetinin ölçülmesi için özel dokunmatik ekranlar yer alıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır06 Mart 2014 01:54

    Bizimle alay ediyorlar hem de çok fena anlaşılan acıları büyük Türkiye

  • çakır06 Mart 2014 01:38

    Bu adamların tek amacı bizleri dünyaya itabarsız geri kalmış ülke propagandası içinde aramızda cirit atıyorlar yazık insan yemek yediği tabağa pislermi ayıp manupile yap hisseleri topla ayıp bunlar her şey yapar ayıp ayıp şiddetle kınıyorum

  • çakır06 Mart 2014 00:57

    Suç yazarda değil onu çalıştırana bakmak lazım cnn ne beklenir gezi sponsoru

  • xx06 Mart 2014 00:51

    şu yakın zamanda başımızdan geçen bir olayı anlatayım peder almanyaya gidecek yaş 89 bilet elacak almanya yerine avusturya bileti alıyor salzburga gidiyor iniyor tabi yanlış yere gidiyor şimdi bu suç kimde işte o bankodaki dinleme bu işe yarıyor

  • xx06 Mart 2014 00:47

    işte tamda bu durum için dinleniyordur anlayamadınmı kurum müşterisiyle kendisini temsil eden görevlisinin arasında geçen konuşmaları dinliyor her hurum yapıyor bunu

  • hadi oradan06 Mart 2014 00:07

    Sen git bankoda ileri geri konuş. Yok "gazeteciyim, televizyoncuyum, şöyle yaparım böyle yaparım" dersen görevli de sana "Beyefendi konuşmalarınız kayıt altına alınıyor" diye nezaketen uyarır. Üstelik her kurumu telefonla aradığında bu uyarıyı duymuyor musun!

  • saka05 Mart 2014 23:43

    Orda burda dinlenmeye kayda gerek yok, kimbilir evdeki tv ler 400 hat mi 800 hat mi dinleme kaydetme kapasiteli? Saka diyelim simdilik

  • veli05 Mart 2014 22:21

    aysever olayı başka yere çekmiş thy ye haksızlık yapıyor olayı net anlatsın insanları proveke etmesin

  • marka05 Mart 2014 20:58

    Aptalca bir şey, yalandır. Öyle şey olmaz. Bre adam orda müdahale etseydin. Ne tvet atıyorsun.