E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnka, Rusya’da yeni proje peşinde---

Enka, Rusya’da yeni proje peşinde

Enka, Rusya’da yeni proje peşinde
09 Mart 2015 - 12:56 borsagundem.com

Enka, Moskova'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birini yapmak için harekete geçti

Rusya'da giderek derinleşen kriz nedeniyle inşaat sektöründe yaşanan durgunluk Türk müteahhitlerini de etkiliyor. Ancak bu toz dumana rağmen Rusya'daki en büyük taahhüt guruplarından olan Enka Holding yeni bir proje için düğmeye basmış. Para Dergisi'nden Mehtap Halıcı'nın öğrendiğine göre, Enka, Moskova'nın en büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) birini yapmak için harekete geçmiş. Enka'nın yapacağı alışveriş merkezi yatırımı Rusya'nın başkenti Moskova'nın kuzeyinde yer alan Sheremetyevskaya Ulitsa adı verilen bölgede inşa edilecekmiş.

Proje, Enka'nın bölgede yer alan 29 bin 600 metrekarelik Kapitoliy adlı alışveriş merkezi yıkılıp yerine yapılacakmış. Yeni yapılacak AVM'nin 250 bin metrekarelik kapalı alana sahip olması bekleniyor. Moskova Yatırım Ajansı'nın görüşmeye aldığı proje geçtiğimiz günlerde onaylanmış. Ambargo ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan Rusya tarafının projeye önem verdiği belirtiliyor. Projenin inşaatına bu yılın sonuna kadar başlanması hedefleniyor.

Rusya'da birbirinden önemli inşaat projelerine İmza atan Enka, hatırlanacağı gibi 2011'de de eski bir alışveriş merkezini yıkmış ve yerine yenisini yapmıştı. 1997'de görkemli bir törenle Rusya'daki ilk Batılı anlamda hipermarketi açan Enka, Kuntseva Bölgesi'ndeki 20 bin metrekarelik alışveriş merkezini yıkmış ve yerine 235 bin metrekarelik kompleks kuracağını açıklamıştı. Rusya'da 30'dan fazla ticari gayrimenkulü bulunan Enka Holdingin sahipleri Şarık Tara ve oğlu Sinan Tara, Forbes Rusya tarafından yapılan 2014 yılı "En büyük emlak yatırımcıları" listesinde yıllık 412 milyon dolarla yedinci olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 36,70
En Yüksek: 36,82
En Düşük: 36,14
Değişim 1,33 %
FK: 12,34
PD / DD: 0,93
İşlem Hacmi 387.488.207
Toplam Adet: 10.629.362
Ağırlıklı Ort.: 36,46
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF AKSOY04 Aralık 2016 21:02

    slamlar enka yetkilileri ben 15 yildir rusyada yaroslav sehrinde yasamakdayim evli vede iki cocuk hahibiyil enkanin vologda cerepovec sehrinde bir fabrika insaati ihalesini kazandigi duyumunu aldim nekadar dogru bilemiyorum bilgi verir iseniz sevinirim bizlerede boylelik ile is imkani saglanmis olur. teskkurler

  • murat yildiz 13 Eylül 2015 21:41

    selamm sakalin enerji basariyla bitirdi bizlere is imkani sagladi enka cok buyuk firms yeni is imkanlari beklemekdeyiz teşekurler enka ailesi sakalin enerji porejesinden asci murat

  • cemal10 Nisan 2015 20:21

    Ben olsam enkaya asla proje vermem