E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEnis Berberoğlu tutuklandı---

Enis Berberoğlu tutuklandı

Enis Berberoğlu tutuklandı
14 Haziran 2017 - 15:43 borsagundem.com

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapse mahkum edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP'li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Kararın ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP'li milletvekilleri de polis merkezine gitti. Kararın ardından CHP olağanüstü toplanma kararı aldı.

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Adaletle hiç alakası olmayan odalarda, hukukun katledildiğini defalarca gördük. Mahkemeler seri katil gibi masumları yargıladı, içeri attı, unutmaya çalıştı. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağız. Olmadık bir işten, haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi.

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMİN15 Haziran 2017 11:30

    KEŞKE TAMAMI DİLEĞİYLE...YANLIŞ YAPAN ÇEKSİN

  • vatandaş15 Haziran 2017 08:59

    adaletin kantarı kaçınca böyle oluyor işte... nerde fetöcü siyasiler onlar ve damatları niye yargılanmıyor ???

  • mehmet yılmaz15 Haziran 2017 00:36

    vatan hainleri MİLLİ DEVLETE hesap vermeye başladı.

  • nereden nereye14 Haziran 2017 23:52

    değerli köşe yazarı,edebiyatçı Çetin Altan'ın, vaktiyle dokunulmazlığı kaldırılmıştı fikir suçlaması yüzünden sağcı iktidar tarafından.şimdi ise ortada bir fikir suçlaması yokken,bir hiç uğruna kendilerini telef ediyorlar.Ekonomi,hukuk,sosyal hayata dair halkın yararına olacak bir düşünceleri yok..

  • iftiracılara ders olsun14 Haziran 2017 22:55

    Bu sayfaları kullanan terörist zihniyete sahip alçaklar ve iftiracilar malesef var.Mezhep savaşı çıkarmak isteyen bu zavallı gerici alçak yobazlara Aziz Millet asla izin vermeyecektir.

  • Tebrik.3mr314 Haziran 2017 22:53

    Kararı kutluyorum vatan hainlerini bu ülkede istemiyoruz.

  • ahmet engin14 Haziran 2017 22:27

    oyle degil mi diyen serefsiz sensin... dhkpc nin alevilerden kuruldugunu bilmeyen ahmak kaldi mi ? herkes kendi mahallesini temizleyecek tipki bizim isid le savastigimiz gibi... istemeyen temizlemesin bizler talibiz bu ise sen meraklanma...

  • Öyle degil mi14 Haziran 2017 21:37

    Ahmet Engin şerefsizlik yapma.Aleviler Dhkp ise Sen de kafa kesen masum insanları öldüren kadınlara tecavüz eden IŞİD militani olabilirsin.

  • ahmet engin14 Haziran 2017 21:23

    feto masum. pkk ozgurluk ordusu. ypg deas ile savsiyor. dhkpc alevilerin mazlum sesi. cehape sos demokrat... eeee yalanlara devam, nasil olsa size hesap soran yok... artik bittiiiiiiiiii. bu masallara karnimiz tok... sonunuz kodes...

  • yani. 14 Haziran 2017 20:19

    ypg yi silahlandırıp, üzerine topraklarımızdan suriyeye geçiridk. hatta lahmacunlar soylendi. bunları izledim canlı tv de hemde. gordum. ama onları yapanlar değil, (şimdi terör örgutu oldu) bir kaç tırdaki olayı , suç oldu :)) akıl abi geliyor insan aklına bu soru? bi benimmi geliyor aklıma bilmem

  • Yalan 🌍 14 Haziran 2017 20:01

    Suriye'yi yıkacağız diye ülkeyi bataklığa sürüklediler.Şimdi de masum insanları cezalandırarak günah çıkartıyor fetöcüler

  • fatih,islambul14 Haziran 2017 19:46

    cazasını ceksinler vekilin ne ayrıcalığı var ülkenin menfatini korumayan vekilmi olur

  • misafir14 Haziran 2017 19:38

    şu 'ülke çıkarları, ülke aleyhine faaliyet' çoluğun çocuğun ağzına pelesenk oldu, dışarda turist kazıklayıp klavye başında herkes vatan perver. basit ortadoğu muhafazakar zihniyeti işte, insan olamadınız, olamayacaksınız

  • KILIÇ14 Haziran 2017 19:23

    seçilen vekil ülkesini ve ülkesini çıkarlarını temsil ettigini bilmeli ülkesi aleyhinde her türlü faliyeti gösterip mecliste bulunması adap dışı olup vekillikten atılması daha hayırlı.

  • Emre14 Haziran 2017 18:46

    Yasasin adalet

  • Hitler'in Ruhu14 Haziran 2017 18:32

    Faşizm böyle bir şey işte:)))))))

  • ıtri14 Haziran 2017 18:27

    biri ülkeyi kaosa sürüklemek için tır tır silah taşır. işidi palazlandırır, ypgnin suriyede devlet kurmasına yol açar. öbürü bu yaptığınız yanlış, durun der. sonuç ortada, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, kürtlere de 2. devletlerini kurdurular

  • çağdaş14 Haziran 2017 18:18

    ne büyük ulvi söz!! bahaneleri hazır...öğrenin

  • vatansever,14 Haziran 2017 17:49

    Ulkenin cikarlari soz konusu oldugu zaman kalem yazmaz agiz konusmaz ...ogrenin......

  • hayri14 Haziran 2017 17:22

    keşke mit suriyeye o silahları göndermeseydi. boşuna müslüman kanı döküldü, işidli kafirler aldı o silahları