E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEngin Alan’dan Özel’e yanıt---

Engin Alan’dan Özel’e yanıt

Engin Alan’dan Özel’e yanıt
22 Ekim 2013 - 17:07 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Balyoz davasıyla ilgili sözlerine, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’dan sert yanıt geldi

Alan, dün ziyaretine giden CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile sohbet etti. Milletvekilleri, basına açıkladıkları tutuklu milletvekillerini raporunu Alan’a ve aynı cezaevindeki CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a sundular. Milletvekillerinden alınan bilgiye göre Alan, ziyaretten birkaç saat önce açıklama yapan Özel’in sözlerine tepki gösterdi. Alan şunları söyledi:

İDO’DAN KAPTAN BULURLAR
“Balyoz davası Hitler’in Nazi mahkemelerinden farksızdır. Yapılan yargılamalar, alınan kararlardan sonra, bu saatten sonra donanmaya komuta etmek için ancak İDO’dan kaptan bulabilirler. Deniz Kuvvetleri’nin en başarılı 20 kurmay albayını, geleceğin bütün başarılı komutanlarını tek tek doğradılar. Bu öyle bir komplo ki, Türk askerine fuhuşçu bile dediler, fuhuş yapan, darbe yapan, terörist olan konumuna getirdiler. Balyoz kararıyla 300’e yakın vatan evladını diri diri boğdular.

ADAM MISIN DİYE SORARLAR
Öbür tarafta paşa mısın vekil misin diye sormazlar. Genelkurmay Başkanı mısın diye de sormazlar. Adam mısın diye sorarlar. Öbür tarafta hesap verirken benim hesabım kolay olacak. Ancak dini kullanıp iftira edenler, hile yapanlar, haksızlık yapanlar hesabını kolay görecekler mi onlar bir düşünsün. Ben bu dünyada hesap veriyorum onlar öbür dünyadaki hesabı oturup düşünsünler. Hükümet girdiği bu yoldan üç harf vererek kurtulacağını sanmasın, asıl turbun büyüğü heybede.

KANDIRILDI MI?
Genelkurmay Başkanı’nın ‘Ben bu görevi kabul ettim, sizin için iyi olacak’ diye Balyoz tutuklularını oyaladığı anlaşılıyor. Bu açıklamayı yapacağına kandırılıp kandırılmadığını açıklasın. Eğer bu komutanları kandırmadıysa, eğer kendisi kandırıldıysa, anahtarları teslim eder, ‘Beni kandırdınız’ der. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifası onurlu bir davranıştır. Ama Özel’in açıklamaları doğru olmamıştır.”

ÜÇ HARFLE ÖZGÜRLÜK OLMAZ
Mustafa Balbay da CHP’nin tutuklu milletvekili raporuna ilişkin basın açıklamasını Halk TV’den canlı izlediğini söyledi. Balbay, “Eşimi çok başarılı buldum. Onu izlerken duygulandım. Bundan sonra eşim daha çok konuşsun daha çok televizyon programına çıksın, çünkü bizleri büyük bir başarıyla, büyük bir yalınlıkla anlatıyor” dedi. Balbay, “7 mensubuna hürriyet ve demokrasi getiremeyen meclis, Türkiye’ye nasıl özgürlük ve demokrasi getirebilir? Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde köy boşaltıldı mı, köylüler Mamak’a kaçıyor, Erbil’e değil. Çözümün burada olduğunu Türkler de Kürtler de biliyor, bu nedenle çözümü burada arayacağız. Ama çözümü hep birlikte arayacağız. Siirt, Şırnak ve Mardin milletvekillerini içerde tutup üç harfe özgürlük vermekle barış gelmez; barış gelecekse her toplumsal kesimin içine sindiği bir şekilde bu meclisin içinden çıkmalı” görüşünü de dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz25 Ekim 2013 08:45

    ya bunlar bu kadar başarılı vatanperverdi de bu millet neden bunları hiç görmedi ...30 yıldır pkk var sizde varsınız eşref bitlisten başka bir adam gibi komutan duyan var mı.. halktan yana kim varsa suikaste kurban gitmiş...onların yonetimde oldukları zamanda bir şeyi bu millet görüyor o da faili meçhul cinayet neden yok alan beyyyyyy..

  • Uyan ahali!!!22 Ekim 2013 23:11

    Bir onlara sormak lazım,bu ülke nereye doğru gidiyor diye.Belge gören ses kaydı duyan var mı?Bu adam özel kuvvet,çapulcu değil.Teröristlerin korkulu rüyası.Haburdan girenler davul zurnayla karşılandı bu adam zindanlara atıldı.Adalet mi bu?Yok neymiş darbe yapacaklarmış da planlamışlar da fln da filan da!Harekete geçmişler mi fiilen?Neyi kimi kandırıyorsunuz F tipiciler ve hükümet yalakaları.Rüzgarın adamları.Irak tezkeresinin geçmediği zamanlarda Amerikalılar ne yaptı!Iraktaki özel kuvvetleri bastı ve çuval geçirdi.Bu komutan ve bazıları çatışın ya ölürsünüz ya sağ kalırsınız ama şanınızla yaşarsınız demişler ve emir vermeden önce hükümete sormuşlar fakat izin çıkmamıştır.Sonuç:Başta çuvallar Türk askerinin dünyaya görüntüsü.Hükümet doğal olarak suçu Tsk'ya yıkmış ve Amerikayla beraber el-ele verip askeri itibarsızlaştırmiştır.Biz Türk milleti olarak maalesef çok unutkanız ve unutturma politikasına devam.Camiler karargahımız,müslümanlar neferimiz diye zamanında nutuk atanları,ayrım yapanları çok çabuk unuttular ya da bilipte söyleyecek yazacak gösterecek delikanlılarda gitti atıldı zindanlara!!!Tarihimize bakın ülke zor durumdayken din sömürgenleri hep düşmanla ittifak yapmış sonra da ülkeyi terk edip kaçmışlardır. İnşllh zamanı gelince gemiyi terk edip kaçmazlar.Yoksa ATATÜRK gibisini zor buluruz.

  • vınnnn22 Ekim 2013 20:51

    modern cumhuriyetin subayı değilde sanki yeniçeri ağası konuşuyor.

  • zmen22 Ekim 2013 20:46

    gerçek halk seven komutanlara rutbe vermediniz kendınız gıbı dın duşmanlarını genel kurmaya taşıdınız simdi gercek komutanların zamanl canını ferah tut

  • mmm22 Ekim 2013 20:26

    mahkemeyi ve kararlarını beğenmiyorlar,mamak mahkemelerini kurmalı bunlara.....

  • yavuz22 Ekim 2013 19:29

    engin alanın ses kaydı var. sahte belge filan değil. çetin doğan gibi bir halk din düşmanına yardımcı oluyor. insanda biraz utanma olur

  • enver22 Ekim 2013 19:23

    ağla ağla tommanını bağla.

  • SÜLEYMAN22 Ekim 2013 18:17

    AŞAĞIDA YORUM YAPAN İKİ ARKADAŞ AZ BİŞEY OKUYUN ÖYLE YORUM YAPIN, ENGİN ALAN TÜRKİYENİN YETİŞTİMİŞ OLDUĞU NADİR KOMUTANLARDAN BİRİSİDİR. SIRF TAYYİP GELDİĞİNDE AYAĞA KALKMADI DİYE HAPİSE ATILDI, SAHTE BELGELERLE, UNUTMAYIN ZAMANI GELİNCE ADALET SİZİN İÇİNDE LAZIM OLABİLİR. (ENGİN ALAN ÇOK YAŞA DİK DUR EGİLME HEPAR SENİNLE)

  • ali fatıh22 Ekim 2013 17:57

    senın gibi paşa ya verecegıme donanma yonetımını askere seve seve gelen canı pahasına vatanını savunan sizin gibi satmayan mehmetçige yanı ere veririm senden çok daha iyi yonetır donanmayı.300 paşa bu gune kadar ne yaptınız 30 yıldır pkk mehmetçiği olduruyor kılınız kıpırdamadı karakol basılır yardım ıstenır uçak kalkmaz neden çunku paşa golf oynuyor rahatsız edılmek ıstenmez çunku mehmetçıgın canı daha degersız. cobralar kalkmaz belkı pkk duşurur dıye neden çunku analar mehmetçık doğurur ama cobra doğuramaz . 300 general bu ulkeye 1 gram faydası olmadı umarım hiç dışarı çıkmassınız

  • elturco22 Ekim 2013 17:47

    gercek vatan evladi hakli olsun haksiz olsun gorevini birakmaz vatanini zorda birakmaz zorda birakip gidiyorsa bu iste bi sikinti vardir bi sebep vardir artniyet vardir allah bu gibi insanlardan ordumuzu milletimizi korusun her hayirda ser her serde bi hayir vardir bu serde belkide curuk elmalar ayiklaniyor

  • yorumcu22 Ekim 2013 17:38

    azbile demiş ido kalırsa kaptan bulur.