E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEnflasyonist baskılar altın fiyatına destek veriyor---

Enflasyonist baskılar altın fiyatına destek veriyor

Enflasyonist baskılar altın fiyatına destek veriyor
08 Şubat 2022 - 08:08 borsagundem.com

Enflasyonist baskıların yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirmeye devam etmesi altın fiyatına destek veriyor.

Altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin jeopolitik riskleri artırması ve talebin artmasıyla toparladı. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki yükselişle 800 TL sınırında.

Fransa Başkanı Emmanuel Macron ve mevkidaşı Vladimir Putin pazar günü gerçekleştirdikleri görüşmede önemli bir ilerleme kaydedemedi. ABD Başkanı Joe Biden ise Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Kuzey Akım 2 Boru Hattı ile ilgili sürecin daha fazla devam etmeyeceğini belirti.

Piyasalar ise Fed’in baharda art arda iki faiz artırımı gerçekleştirmesini fiyatlamaya başladı.

Ons altın, geçen haftaya 1.791 dolar seviyesinde başladıktan sonra iniş çıkışlara rağmen haftayı 1.808 dolar seviyesinde kapatmıştı. Yeni haftaya da hafif bir yükselişle başlayan değerli metal, salı günü kazançlarını artırarak 1.821 Dolar civarında bulunuyor.

Gram altın, geçen hafta 766 TL’ye kadar geriledikten sonra kademeli bir yükselişle 792 TL’ye kadar tırmanmıştı. Geçen haftayı 788 TL civarında kapatan gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar kurundaki yükselişle 797 TL seviyesinde bulunuyor.

Altın ithalatı düştü

 

Altın 1800 dolar da kalıcı olabilecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)