E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyonda yükseliş sürecek mi---

Enflasyonda yükseliş sürecek mi

Enflasyonda yükseliş sürecek mi
03 Ekim 2018 - 15:01 borsagundem.com

Nomura Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Henrik Gullberg, TL'deki harekette siyasi gelişmelerin önemli olacağını söyledi

Nomura Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Henrik Gullberg Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalar yaptı.

Enflasyonun beklenenden daha kötü gerçekleştiğini ve yükselişin devam edebileceğini belirten Gullberg "Daha ılımlı bir hızlanma göreceğiz, enflasyon yılın son çeyreğinde % 25 ile 30 arasında gerçekleşebilir" değerlendirmesini yaptı.

Türk Lirası beklentilerini de paylaşan Gullberg "Bu ay piyasalar ABD'li rahip Brunson davasına odaklandı. Eğer serbest bırakılırsa Türk Lirası değer kazanacaktır. Bu da TCMB'nin daha fazla faiz artırımı konusundaki üzerindeki baskıyı azaltabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ03 Ekim 2018 20:48

    ENFİLASYON ORANLARININ YEREL KONJEKTÖR BAZ ALINDIĞINDA YÜKSEK SEVİYELERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ? BENCE YANILIYORSUNUZ

  • kaktust03 Ekim 2018 17:08

    aynen,Enflasyon sarmalına girmiş bulunuyoruz,malesef,

  • Muhammed03 Ekim 2018 16:48

    Açlıktan nefesimiz koksada o sahtekar rahip bozuntusunu vermememiz lazım. Yapilmasi geteken yerli üretim teşviki.

  • Borsacı03 Ekim 2018 18:12

    O casus rahip gibi bir sürüsü dışarıda dolaşıyor. ABD pasaportlu Türkçe konuşan bir sürü insan var. Maaşları ABD den geliyor. Bir tane olsa iyi, belki binlerce. Konuşurken ABD ve kapitalizm düşmanı sanırsın. Buun dışında zaten sivil örgüt diye bir sürü örgüt var, bilmeden oraya gidenler üye olanların kafasını yıkıyorlar. Whatsapp grupları var. Ben uyanınca beni çıkardılar sen iblise uydun dediler. Yani adamlar en kılcal damarlara kadar girmiş. Borsada dövizde hareket olacağı zaman haber veriyorlar.

  • Borsacı03 Ekim 2018 16:10

    Ekim 2017, Kasım 2017 ve Aralık 2017 % 2.08, % 1.49, % 0.69. Enflasyonun ikincil etkileri özellikle kiralar ve diğer enflasyoan endeksli sözleşmelerde etkili olabilir. Ocak'da ücret artışları olacak ve oradan da bir maliyet yönlü artış olacak. Sonuç olarak %25 enflasyonu rahat görürüz. Mutlaka döviz talebini aşağıya çekecek ihracat artışı, ithalat azalması ve borç çevirme işlemleri gerekiyor. Sistem bir sarsıslır ise 2001 den kötü oluruz. TCMB ve Albayrak şimdilik güzel gidiyor, aksiyon görülür ise piyasaya güven gelir. Bu arada BES den çıkışlar hızlanabilir devlet katkısı %25 enflasyon karşısında bir anlam ifade etmiyor emekli olmadan %100 ü zaten alınamıyor. Devlet fonu da bu yıl %20 değer kaybetmiş, 9 ay ödemeye karşılık yılbaşı devlet katkısına ulaşamadım yani bu yıl ki ödemelerimde net kayıp oluşdu.

  • Bika03 Ekim 2018 15:23

    Stagflasyon, tavuk yumurtasının çıktığı yere yakın.