E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyona karşı zarar ettirmeyen hisseler---

Enflasyona karşı zarar ettirmeyen hisseler

Enflasyona karşı zarar ettirmeyen hisseler
02 Ekim 2021 - 10:00 borsagundem.com

Son 5 yılda yıllık bazda getirisi enflasyonun üzerinde olan hisse sayısı 13 oldu. 2021 yılında sadece 5 hissenin getirisi pozitif

Herkesin gündemi enflasyon ve enflasyonun götürdükleri. Merkez Bankası’nın beklenmedik faiz indirimi kararından bu yana artık bütün hesaplar parayı enflasyona ezdirmemek üzerine.

Mevduatın bunu başaramadığı artık kesin. Hele hele Merkez Bankası’nın çekirdek enflasyonu işaret edip faizi indirmesinden itibaren mevduata yönelik tasarruf, herkesin gündeminden çıkmış durumda. Dolara yatırım yapmanın dönüp dolaşıp yine bizim cebimize zararı olduğu da kesin olduğuna göre… Geriye çok da fazla alternatif kalmıyor. Profesyonel bir yatırımcı için elbette seçenek çok. Piyasalarda trade edebilecek yani al-sat yapabilecek kadar bilgisi ve zamanı olanların zaten enflasyon gibi bir derdi yok. Fakat geri kalan büyük bir çoğunluk için artık bu çok büyük bir dert. Çünkü eldeki paranın değeri günden güne eriyor. Altın içinse yeni bir baharın ne zaman geleceği çok büyük bir soru işareti. Hisse senetlerinde durum çok ilginç. 2016-2020 arasında yıllık bazda getirisi enflasyonun üzerinde olan hisse senedi sayısı sadece 13. Bu yıl da getirisi pozitif olan hisse sayısı ise 5.


Hep kazandıranlarda son çeyrek muamması
Bu yıl ilk çeyrek hariç borsada büyük bir rüzgar yakalanabilmiş değil. Öte yandan değerleme bazında bakıldığında fiyatların ucuz olmadığını iddia eden tek bir uzman bile yok. Kazandırma geleneği olan Hisse senetleri yılın son çeyreğinde ya farkı kapatıp yeniden enflasyon üstü bir getiriye ulaşacak ya da 5 yıllık gelenek bozulacak ve hem enflasyon hem de dolar bazında zarar ettirmemiş tek bir hisse senedi daha kalmayacak.
(Barış Erkaya /Dünya)

Aşı şirketlerinin hisselerine Merck darbesi

Ekim ayında borsaları neler bekliyor?

Borsalarda korkulan düzeltme başladı mı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI03 Ekim 2021 14:21

    bence bir ekonomik sıkıntı borsalara düşünce bu hisselerin hepsi çöp fiyatına geldi.bunların hepsi bence şişmiş durumdalar.dikkatli olun derim.

  • 🎈🎈🎈🎈🎈03 Ekim 2021 21:57

    TL nezdinde Bir çok hisse balon gibi şişmiş durumda. Fazla değerli

  • Hamido03 Ekim 2021 20:53

    Kafan kıyak mı zeliha, hem çöp diyon, hem şişmiş diyon. Borsaya millet para koyuyor, çakıl değil. Formlara Yazıp çizerken üç saniye de olsa düşünerek yazın .

  • Kıvanç Cc02 Ekim 2021 18:45

    Hangi enflasyon? TÜİK enflasyonu mu Sokaktaki enflasyon mu?? İkincisine göre bakarsan kağıtların çoğu ezilmiş, kaybettirmiş

  • BORSACI02 Ekim 2021 17:36

    zam kolik bir milletiz herkes kendi çapında kazık atacak keriz arıyor denetim mekanızması bile milleti kandırıyor marketler denetleniyormuş yahu geç sen onu her gün zamlanırken nerdeydin yenimi uyandın kandırmayı bırakında ülke yönetin millet burnundan soluyor.

  • ALİ KODUŞ03 Ekim 2021 14:23

    Bence ülkeni beğenmiyor isen git ingiltere de veya ab ülkelerinde yaşa.ingiltere de bir sene içinde doğal ve akaryakıt % 320 sterlin bazında zam yemiş.marketlerde yiyecek ve içekler talan edilmiş.bu hükümet gitse ülkemizin parçalanma durumu var.o zaman yine binlerce askerimiz ırak, suriye ve diğer yerlerde yine şehit olacaktır.

  • Cahit 02 Ekim 2021 11:10

    Gerçek enflasyonun üzerinde getiri sağlayan hisse var mı acaba. Hiç sanmıyorum. Hayat pahalılığı yatırım araçları getirisini bile solladı

  • Mucise Reis ;)02 Ekim 2021 11:00

    Temettu veren kağıtlar iyi kotu az azda olsa nakıt verdi. o tarz kağıtlar enflasyonda iyidir. hem sağlam, hem iş yapan, hem enflasyonla gelirini arttıran, hemde temettu veren..birde, mal varlığı var dıyelım arsalar, tarlalar, yatlar, araçlar, iş makınaları vb. vb. enflasyon gelsede, bunların değerleride artıyor. örnek 2 arsası var 10 milyon. enflasyon geldı oldu arsa 15 milyon... eee enflasyon zarar mı ettırdı ??: )) ücretli çalışanlar enflasyonda zarar eder.. mal mulk sahibi kodamanlar mallarının değerini enflasyon oranında arttırır.. taa ki morgate krizi tarzı bir olay olana kadar bu durum zararla sonuçlanır.. alacaksanız da adam gibi kağıt alın : : ))

  • Menkul kıymet Borsası niye Var 02 Ekim 2021 10:43

    Son 1 -1,5 yıldaki gerçek fiyat artışı nir çok ithal üründe ve ithal ham madde ile üretilen üründe %55-60. (Bunun bizde listesi var) yani bossa dışında enflasyona ezilmeyen tek hisse yok. .