E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon yüzde 8'in altına düşmez---

Enflasyon yüzde 8'in altına düşmez

Enflasyon yüzde 8'in altına düşmez
07 Mayıs 2014 - 06:35 borsagundem.com

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2014'te enflasyonun yüzdde 8'in altına düşmeyeceğini öngördü

DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi'nin düzenlediği toplantıda CNBC-e'ye konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'YÜZDE 8'İN ALTINA İNMEZ'

Son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Özel sektörün, ekonomistlerin ağırlıklı tahminleri yüzde 8'in üzerinde olacağı yönündeydi. Bu seneyi tahmin ediyorum yüzde 8'lerin biraz üzerinde kapatacağız. Yüzde 9'lara, çift hanelere çıkması biraz tedirginlik yarattıysa da ben bunun geçici olacağını düşünüyorum. Mayıs ayından itibaren yavaş yavaş aşağı ineceğini ancak yüzde 8'in altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Zaten kronik enflasyon hastalığımız var, bir türlü yüzde 5'lere inemiyoruz yıllardır. Böyle olunca maalesef bu seviyeye geldik. Ümit ediyorum Merkez Bankası orta vadede bunu yüzde 5'ler seviyesine çekecektir. Ben yüzde 7,6 olursa sevinirim" diye konuştu.

'FAİZİ 6 AY İÇİNDE DÜŞÜRMELİ'

Faizlern kademeli olarak ineceği öngörüsünde bulunan Dinçer, "Zannediyorum 22 Mayıs'ta böyle bir karar verilecek. O olmazsa Haziran'da yarım puan, 1 puan ineceğine inanıyorum. Enflasyon yükselirken faizleri düşürmek çok anlamlı görünmese de orta vadede, 6 aylık dönem içerisinde düşürmek anlamlı gözükecektir" dedi.

PLANLAR DEĞİŞTİ

Dinçer, Ekim-Kasım aylarında ekonomik beklentilerinin bugünkünden çok daha iyimser olduğunu belirterek, kredi kartlarında taksit sınırlaması ve 17 Aralık sürecinde yaşananların Nisan ayı başlarına kadar özellikle tüketici güveninde olumsuzluk yarattığına dikkat çekti. Dinçer, "Bizim beklentilerimiz, ki hükümetin de hedeflerine, yüzde 4'ler civarında bir büyümeye işaret etmiyor ekonomi. Gidişat yüzde 2-2,5'lar civarında olacak gibi bir konsensus var. Dolayısıyla biz de mevcut planlarda bazı revizyonlar yaparak aynı hedefleri götürmeye çalışıyoruz" dedi. Dinçer, gerek sigortacılık gerekse perakende tarafında konsolidasyon fırsatlarını değerlendireceklerini yineleyerek, şu anda böyle bir gelişme olmadığını da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)