E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEnflasyon verisi sonrası piyasalar---

Enflasyon verisi sonrası piyasalar

Enflasyon verisi sonrası piyasalar
03 Haziran 2022 - 10:30 borsagundem.com

Hatanın en kritik verisi olan enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından döviz kurları, veri öncesindeki seviyelerini kordu. Dolar/TL, 16,50'nin hemen altında, euro/TL ise 17,75 civarında işlem görüyor.


Dolar/TL sert yükselişlerin ardından 16.5 etrafında yatay bir seyre geçerken bugün enflasyon verisinin ardından kur 16,50'nin üzerini test etti. Kritik enflasyon verisi öncesinde 16,48-16,49 seviyelerindeki kur, enflasyonda bir sürpriz çıkmamasının etkisiyle bu seviyelerini korudu.

Euro/TL ise erken saatlerde 17,80'i aşmasının ardından 17,75'in hemen altında dengelendi.

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi, yüzde 0,6 civarı yükselişle 2.616 puandan işlem görüyor.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkeler OPEC+'in dün gerçekleşen toplantısında aldığı üretimi artırma kararının ardından dar aralıkta seyretti. Artırılan üretimin Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle piyasalarda Rus ham petrolünün yarattığı açığı doldurup dolduramayacağı ve Çin'de koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından beklenen talep artışını karşılayıp karşılayamacağı konularının sorgulanması da piyasaya yön veren unsurlardan biri oldu. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 15 sent düşerek 117,46 dolara geriledi.

Altın fiyatları, dolardaki değer kaybından destek bularak bir ayın zirvesine yükseldi. Altın haftalık bazda da art arda üçüncü hafta kazanım elde etmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 artarak 1,871.28 dolara yükseldi.

Haziran ayı kira zam oranı belli oldu

 

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

Altında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)